×

2014 Yılında Yaşanmış 14 Esrarengiz Olaylar

2014 yılında yaşanmış 14 esrarengiz olaylar

2014 Yılında Yaşanmış 14 Esrarengiz Olaylar

Her yıl paranormal olaylar olmaya devam ediyor fakat 2014 yılı bu anlamda hayli dolu geçmiştir. İşte 2014 yılında yaşanmış 14 esrarengiz olaylar

Kayıp Öğrenciler

Meksika da bir anda ortadan kaybolan 43 lise öğrencisinin gizemi hala sürüyor. Şu ana kadar 80 kişi öğrencileri kaçırma suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan arasında üst düzey bürokratlar, polis memurları da var ancak liseli gençlere hala ulaşılamadı.

2014 yılında yaşanmış 14 esrarengiz olaylar

Çifte Hortum

Nebraska da 2014 haziran ayında aynı anda yan yana iki hortum oluştu. Oluşan bu hortumdan kaçamayan iki kişi hayatını kaybetti, yirmiden fazla kişi yaralandı. Normal şartlarda bir hortumun diğerini içine alması gerekirken Nebraska da bunun olmaması dikkatleri çekti.

Kaçırılan Nijeryalı Kız Öğrenciler

Tarihler 2014 Nisan ayını gösterdiğinde Nijerya da yüzlerce kız öğrenci kaçırıldı. Boko Haram kaçırılma olayını üstlendiyse de kızların izine rastlanmadı.

Bardarbunga Lavı

İzlanda yer alan Bardarbunga Yanardağı 2014 ağustos ayı ile birlikte harekete geçti. Etrafında kocaman bir lav tarlası oluşturan yanardağı 1783’ten bu yana en geniş alana yayılan yanardağ oldu günümüzde hala aktifliğini koruyan yanardağ gizemini koruyor.

Sibirya’da Meydana Gelen Çukurlar

2014’te Rusya’nın kuzeyinde oluşan oldukça derin dev deliğin nasıl oluştuğu bilim insanlarını ikiye ayırdı. Gaz patlamalarının bu derin çukurlara yol açabileceğini söyleyen bir gruba karşı diğer taraf böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bildirdi.

Bilinmeyen Hazine

Mart 2014’te Kaliforniya’da bir aile, 19.yy’dan kalma günümüz değeriyle yaklaşık 10 milyon dolarlık altın para buldu. San Francisco’da 1901’de aynı değerde altın para çalınmıştı. Bulunan bu gizemli altın paralar çalınan ve kayıp olarak aranan o paralar mı hala araştırılmakta.

Denizaltı Bilmecesi

Ruslara ait olduğu düşünülen bir denizaltının İsveç sularının altında dolaştığı tespit edilince İsveç’te alarm verildi fakat yapılan araştırmalar sonucu denizaltının varlığına dair bir ipucu bulunamadı.

Stonehenge’in Gizemi

Stonehenge’in zemininde yapılan araştırmalarda gizemli kayaların altında 17 tapınağa rastlanıldığı söylenmiştir. 8 bin yıllık bu çemberin Stonehenge’in ne amaçla kullanıldığı ise hala gizemini korumakta.

Bitlis’te Yanan Çerçeveler

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan olayda, 2014 yılı ramazan ayı itibariyle tuhaf olaylar yaşanmaya başlamıştır. İlçenin merkez mahallesinde yaşayan beş kişilik Bakır ailesine ait evde, eşyalar bilinmeyen nedenlerle yanıyor, duvarlarda asılı olan ayet çerçeveleri alev alıyor bu olanlara anlam veremeyen ailenin çocuklarının psikolojisi olumsuz yönde etkilenmiştir. Evlerinden çamur akan, döküntüler meydana gelen aile ve çevresi olanlardan oldukça korkmaktadır.

Kayıp Malezya Uçağı

Malezya Havayolları’nın MH370 sefer sayılı uçağı 8 Mart 2014 tarihinde, Malezya başkenti Kuala Lumpur’dan, Çin Pekin’e gitmek üzere yola çıkan uçak, havalandıktan yaklaşık kırk dakika sonra Hint Okyanusu’nda kayboldu. Tarihin en pahalı sualtı araştırmalarına rağmen 239 kişiyi taşıyan uçaktan hala bir iz bulunmamakta. Havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden olan bu olayda hala hiçbir ipucu bulunamamıştır.

Ünlülere Hacker Şoku

2014 ağustosta 4chan adlı bir internet kullanıcısı ünlülerin binlerce fotoğrafını icloud hesaplarından çaldı ve yayınladı. Aralarında Jennifer Lawrence ve Scarlett Johansson ve Kim Kardashian’ın da olduğu oldukça şöhretli isim mağdur oldu. Apple yapılan saldırıyı doğruladı ancak FBI araştırmalarına rağmen saldırıyı kimin ne amaçla yaptığı gizemini hala korumakta.

Sony’ye Hacker Şoku

Sony Pictures’in hacklenmesiyle çok sayıda film ile magazin dünyasını sarsacak yazışmalar internette yayınlandı. FBI saldırı için Kuzey Kore’yi suçladı, Kuzey Kore ise suçlamayı kabul etmedi soruşturma ise hala sürüyor.

Yeni Bir Ay

Bilim insanları Güneş Sistemi dışında ilk kez bir Ay keşfedildiğini düşündüler fakat astronomlar bu cismin Ay olup olmadığının ise asla bilinemeyeceğini açıkladı.

Yorum gönder