×

2020 Yılının En Güzel Ev İçin İç Dekorasyon Örnekleri

2020 Yılının En Güzel Ev İçin İç Dekorasyon Örnekleri

2020 Yılının En Güzel Ev İçin İç Dekorasyon Örnekleri

Moda her geçen gün değişiklik gösteren bir olgudur. Bugün moda olan bir şey kısa bir süre sonra demode olarak nitelendirilebiliyor. Dolayısıyla her yılın modası farklılık göstermektedir. Örneğin geçen yıl mada olan bir şey bu yıl demode olarak anılıyor. 2020 yılının ev dekorasyon modası ise geçen yılların aksine sadelikten yanadır. 2020 yılının konseptine uyan bir yatak odası tasarlayabilir ve rahatlatıcı bir otel odasını anımsatan gündüz yorgunluğunu azaltmak için renk paletleri ve aksesuarları kullanabilirsiniz. Bunun için özellikle yatak odasında kumaş veya ahşap yatak başlıkları yerine duvar panelleri kullanan yatak tasarımına yönelebilirsiniz. Tıpkı bir otel odasında olduğu gibi, düz bir yatağın arkasındaki duvar panelinden dingin palete göre tasarlanan mekana renk, sanat ve huzur katabilirsiniz. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, huzur veren renk olarak seçilen mavi, bu yılın popüler rengi olarak seçildi ve rahat bir dekoratif tarz benimsenecek. Bununla birlikte, 2020 dekorasyonlarında popüler olan bir başka yatıştırıcı rengin gri olduğunu belirtmekte fayda vardır. Ayrıca 2019 yılında başlayan adaçayı yeşili trendi, 2020 yılında da dekoratif renklerden biri olmaya devam etmektedir. Mutfakta mat siyah moda kullanılmaya devam edecek olsa da 2020 yılına kadar salon ve salon dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası haline gelen ahşap tv yerine mermer tv ve vitrin tasarımından söz etmek mümkündür. Son yıllarda aksesuarlarda popüler olan gül altın trendi 2020 yılında etkisini yitirdi. Bunun yerine, pirinç ve krom metal bağlantı parçaları yenilikçi iç tasarımda yerini almaya başladı. Ev tekstilinde geometrik ve çiçek desenlerinin yanı sıra kaz ayağı desenleri de popüler alternatiflerdir. 2020 trendine göre bu yıl geometrik şekilli ürünler dekorasyon alanında öne çıkmaktadır. Örneğin evinize modern bir hava katmak için geometrik ışıklar, yastıklar, armut koltuklar, masalar ve sehpalar kullanabilirsiniz. Bu noktada belki de her üründe geometrik şekillerin kullanılması evde düzensiz bir görünüme neden olabilir. Bu nedenle merkezde geometrik şekiller ve aynen ışıklar veya sehpalar gibi odaya göre büyük ürünleri tercih edilmelidir. Dekorasyon Örnekleri;

2020 Yılının En Güzel Ev İçin İç Dekorasyon Örnekleri

Ahşabın sıcak görünümünün aksine beton ve çimento malzemeler öne çıkmaktadır. Beton ve çimento orijinal haliyle görünür ve iyi işlenmemiştir, bu nedenle çoğunlukla duvarlarda veya zeminlerde görünür. Ancak ağır dekoratif parçalar da görülebilir. Bu zıtlığı gördüğümüz malzemelerde, aksesuarlara biraz ışıltı katmak için pirinç ve metal detaylar kullanabilirsiniz. Aydınlatmada, mobilyalarda veya detaylarda soft renkler kullanarak aydınlık bir ev açmak mümkündür. Günümüzde sürdürülebilir tasarım her geçen gün daha fazla ilgi gören bir konu haline geldi ve tasarım alanında aksiyonlar alındı. Yeni fırsatlar yaratan geri dönüştürülebilir kaynakların ve hizmetlerin tasarımı konusundaki anlayışınıza bağlı olarak, bu hareketi desteklemek için geri dönüştürülmüş malzemelerden hazırlanan mobilyaları da tercih edebilirsiniz. Elektrik kullanan veya ciddi havalandırma sorunlarına neden olmayan şömineler eve girmeye başladı. Aslında, İnternet çağının gelişiyle birlikte şömineler TV’lerin yerini almıştır. Doğrudan evin havalandırma veya ısıtma sistemine bağlanması gerekmeyen bir şömine kullanarak evinizde daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Oturma odasına yerleştirip, duvara gömülü daha geniş bir alanda kullanarak etrafında bir sohbet alanı oluşturabilirsiniz. 2020 yılının mutfak dekorasyonunda; dekorasyon, organizasyon ve basit ve ilginç kendin yap fikirleri – birkaç parça ahşap ve birkaç kafes kutusu ile mutfakta hızlı meyve ve sebzeleri saklamak için bir raf yapmak mümkündür.

2020 yılının ev içi dekorasyonlarına baktığımızda genellikle soft renklerin ve sadeliğin hakim olduğunu söylemek mümkündür. Kalabalık yerine daha az eşya ile şıklık yaratmak bu dönemin en önemli özelliğidir. Her işi tek başına yapan aletler yerine birden çok işi yapabilen daha işlevsel eşyalar tercih edilmektedir. Böylelikle hem daha az yer kaplayan eşyalara sahip olunmuş olur hem de bir çok parça yerine tek parça kullanarak birçok ihtiyaç karşılanmış olmaktadır. Bu dönemin diğer özelliği ise evde küçük bir okuma köşesi gibi hobi alanı yaratmaktır. Tabii ki evin bu  kısmı da oldukça sade olmalı, kalabalıktan ve gösterişten kaçmalıdır.

Yorum gönder