×

Erkeklerin Bir Kadından Ve İlişkisinden Beklentileri Neler?

Erkeklerin Bir Kadından Ve İlişkisinden Beklentileri Neler

Erkeklerin Bir Kadından Ve İlişkisinden Beklentileri Neler?

Erkeklerin Bir Kadından Ve İlişkisinden Beklentileri Neler? Günümüzde farklı nedenlerden dolayı erkekler hakkında genelleme yapılan birçok konu vardır. Bunlardan bir tanesi de kadından ve onunla olan ilişkiden beklentilere yöneliktir.

Ancak burada her erkeğin, farklı bir şey talep edeceği de bilinmelidir. Lâkin genel hatlarıyla düşünülecek olduğunda,

  1. Sevgi,
  2. Anlayış,
  3. İlgi,
  4. Hoşgörü,
  5. Huzur,
  6. Güven,
  7. Sadakat,
  8. İletişim,

Gibi maddelerin ön plana çıktığı görülür. Her ne kadar birçok kişi erkekler ile cinselliği birbirine eşitlese de, bu çoğu zaman ilk sıralarda bile değildir. Zira karşısındaki kişi ile iletişime geçebilmek, konuşmak, sevildiğini hissetmek oldukça önemlidir.

Erkeklerin Bir Kadından Ve İlişkisinden Beklentileri Neler

Young couple sitting and embracing at the restaurant

1.      Sevgi

Evli erkekler ne ister? Bu soru birçok kadının soruları arasındadır. Evlilik arifesinde olan kişiler için de büyük bir önem taşır. Zira kurumun devamı ve mutlu olunması için karşı tarafın da düşünülmesi gerekir.

Bu konuda belki de bahsedilmesi gereken ilk madde sevgidir. Her ne kadar günümüzde erkeklerin sevgiye önem vermediği düşünülse de, bu oldukça yanlıştır. Zira partnerinin kendisini sevdiğini görmek, ara sıra küçük hediyeler almak erkeğe değer gördüğünü hissettirir.

Zira sevgi sadece kadınlara özel bir ihtiyaç değildir. Aksine yaşayan her canlı için önemlidir. Eğer sevginizi ona hissettirmezseniz yanlış düşüncelere kapılabilir ve sorunlar doğabilir.

2.      Anlayış

Erkekler nasıl kadın ister için bir diğer madde de anlayışlı olmadır. Tıpkı kadınların erkeklerden beklediği gibi, erkekler de aynısını kadınlardan bekler.

Bu konuda sevdiği şeylerin, düşüncesinin, fikirlerinin, kısacası kendisinin anlayışla karşılanmasını talep eder. Eğer sahip olduğu zevkler eleştirilirse kısa sonra evlilikte ciddi problemler doğabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bunun hatalar için geçerli olmadığıdır.

3.      İlgi

Günümüzde birçok kadın erkeklerin ilgisiz olduğundan, ilgi göstermediğinden ortak olarak şikâyet eder. Ancak çoğu erkek kadına farklı şekillerde ilgisini belli etmeye çalışır. Bu her erkekte farklı şekilde tezahür edebileceği için, onu keşfetmeniz gerekir.

Dolayısıyla erkekler kadında neye dayanamaz için ilgili olmak sayılabilir. Eğer erkeklerin partnerinden böyle bir şey talep etmediğini düşünüyorsanız, en büyük hatalardan biridir. Birçok kadın bu konuda yanlış değerlendirdiği için mutsuz ilişkiler de ortaya çıkar.

Eğer ciddi ve uzun bir ilişki talep ediyorsanız buna dikkat etmeniz, önem vermeniz gerekir. Ara sıra küçük hediyeler almak, merak edilmek, yaptığı bazı işlerde ona yardım teklif etmek ilgiyle karşılanır.

4.      Hoşgörü

Hoşgörü gerek erkekler, gerekse kadınlar için büyük bir öneme sahiptir. İnsanlar tabiatları gereği bazı hatalar yapabilir. Eğer istemeden olmuşsa veya kasti yapılmamışsa, fazla irdelemek ilişkiye zarar verir. Özellikle telafisi mümkün değilse uzun süre gündemde kalması ciddi sorunlar doğurur.

Dolayısıyla erkekler nasıl kadın ister için bir diğer madde de hoşgörülü olmadır. Eğer ilişkinizin sürmesini istiyorsanız, buna önem vermeniz şarttır. Aksi halde çaba gösterseniz bile uzun sürmeyebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken hangi hataların buna girdiğidir.

Aldatma, bilerek ve istenerek yapılan eylemler, erkeğin sonuçların farkında olması hoşgörü sınırlarına girmez. Dolayısıyla bir problem olduğunda oturup konuşmanız ve kesin olarak sonuca kavuşturmanız gerekir. Aksi durum akıl karışıklığına sebep olur.

5.      Huzur

Huzur bir ilişkinin devamında gerek kadın, gerekse erkek için önemlidir. Nasıl kadınlar erkeklerin yanında huzurlu olmayı istiyorsa, erkekler de bir kadından aynısını talep eder.

Ancak bilinmesi gereken her erkeğin huzur anlayışının farklı olduğudur. Bu kadınlarda da aynı şekildir. Örneğin bir erkek bilgisayar oyunlarından veya tek başına olmaktan huzur duyabilir. Bu durum kadınların genel düşüncesinin aksine sevilmediğini göstermez.

Aksine kendine vakit ayırmak istediğine işaret eder. Özellikle evli erkekler ne ister için oldukça önemlidir. Zira evlilikte bile gerek kadınlar, gerekse erkekler doğal olarak yalnız kalmak isteyebilir. Partnerlerin bu duruma saygılı olması gerekir.

6.      Güven

Günümüzde birçok kadın erkeklere güven duymaz. Bunun farklı nedenleri olsa da çevrenin gözlemi, kişisel tecrübeler ilk maddeler arasındadır. Bu noktada bir erkeğin arkadaşları yanında hareketlerinin her zaman gerçeği yansıtmayabileceği bilinmelidir. Bu kadınlar için de aynıdır. Bazen insanlar bulunduğu ortama adapte olmak için sevmediği şeyleri, seviyormuş gibi lanse edebilir.

Erkekler ilişkide ne ister için en önemli maddelerden bir tanesi de güvendir. Eğer tek başınaysa partnerinin kendine güven duymasını talep eder. Erkek arkadaşlarıyla dışarı çıkmışsa da bu geçerlidir. Onu çok üstelemek, sürekli fotoğraf talep etmek kendisine güvenilmediği, yalan söylediği anlamını çıkartacağı için ilişkinin devamında en büyük problemdir.

Dolayısıyla partnerinize güvenmek, sağlıklı bir ilişkinin devamı için önemlidir. Ancak bu durum kimlerle dolaştığını ve ne yaptığını bilmemeniz anlamını getirmez. Özellikle arkadaşlarının kendisi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu düşünüyorsanız kendisini bu yönde uyarabilirsiniz.

7.      Sadakat

Sadakat erkeklerin aradığı en önemli konular arasındadır. Evli erkekler ne ister arasında en önemli bir maddedir. Eğer aşırıya kaçmıyorsa oldukça normaldir. Zira kadınlar da tıpkı erkekler gibi aldatılmamak ister.

Ancak burada her erkeğin farklı talebi olduğu da bilinmelidir. Örneğin normal bir arkadaşlık ve iş ilişkisi bile bazı kişiler tarafından abartılı görülebilir. Kadınların sadece kendi cinsinden arkadaşları olmasını isteyenler de vardır. Eğer erkek arkadaşlarınız yahut çalışma arkadaşlarınız size karşı duygular beslemiyorsa bunu partnerinizle güzel bir şekilde konuşarak, anlatmanız gerekir.

Yorum gönder