×

Erkeklerin Hoşlandığı Hitap Şekilleri

Erkeklerin hoşlandığı hitap şekilleri

Erkeklerin Hoşlandığı Hitap Şekilleri

Erkeklerin hoşlandığı hitap şekilleri; kadınlar tarafından seslenme sözcüğü olarak kullanılabilecek tabirleri kapsıyor. Kadınlar da erkekler de belli hitap tarzlarından hoşlanıyor ve bazılarından da hoşlanmıyor. Şimdi erkeklerin en beğendiği hitaplar nelermiş, birlikte bakalım:

Erkeklerin hoşlandığı hitap şekilleri

Hayatım…

Evet, ‘hayatım’ hem klasik hem de çok sevilen bir sevgili tabiri. Anlamı bakımından da oldukça hoş olan bu söz; erkeklerin sevdiği hitap şekillerinden biri. Bir diğer sevilen hitap şekliyle devam edelim:

Bitanem

Herkes karşısındaki insan için özel olmak ister. Bu nedenle ‘bitanem’ tabiri de çok özel olan ve sevilen bir seslenme biçimidir; elbette ki sevilen kişi için. Diğer seslenme şekli ise; dışarıda bir erkeğe yönelik hitapta bulunurken nasıl seslenilebileceğine dair:

Beyefendi

Dışarıda bir erkeğe hitap etmek için uygun ve zarif bir tabir. Adam, bay, şşt gibi tabirlere gerçekten gerek yok. Beyefendi; her zaman için nezaket sahibi ve düzgün bir hitap biçimi olarak öne çıkmaktadır. Sıradaki hitap şekli de; yine erkeklerin sevdiği hitap şekilleri arasında yer almaktadır.

Aslanım

Bu tabir biraz şaka yollu olarak sevgiliye ya da genelde arkadaşa yönelik kullanılan daha rahat bir ifadedir. Aslında anlam gereği, güçlü, kuvvetli gibi bir benzetmeden yola çıkılsa da, günlük kullanım içinde daha çok eğlenceli bir tabir olarak karşımıza çıkar.

Canım

E daha ne olsun, candan ötesi olmadığına göre! Bu hitap şekli de tıpkı adı gibi candan ve samimidir. Yine erkeklere seslenmek için tercih edilebilecek bir hitap şeklidir. Bir başka tabirle devam edelim:

Yakışıklı

Bu tabir hem eşe hem babaya hem kardeşe söylenebilecek ve erkekler tarafından en çok sevilen hitap şekillerinden biridir. Yani herkes kendisine yönelik hoş sözler duymak ister. Bu da onlardan birisi olarak akılda kalabilir.

Jön

İlginç ve orijinal bir tabir olarak jön; yine havalı ve erkeklerin beğendiği tabirler arasında yer alıyor. Yakışıklılık çağrışımı yapan bir tabir olan jön; farklı bir hitap şekli ve bazı erkekler tarafından çok beğeniliyor.

Paşam

Erkekler tarafından beğenildiğini bildiğimiz bir başka hitap şekli de budur. Çok eskilerden bu yana sevimli erkek çocukları için söylenen tabir, yetişkin erkekler için de sevimli bir hitap olarak çoktan kullanılmaya başlandı. Erkek sevgiliye hitap şekilleri arasında yer alan bu ifadeden sonra, şimdi de bir diğer sevilen hitap şekline bakalım:

Serseri

Kimi zaman arkadaşa kimi zaman da sevgiliye yönelik söylenebilen hitap şekillerinden biri olarak serseri; her erkek tarafından sevilmese de, daha özgür ruhlu kişilerin çok hoşuna gidebiliyor. Şimdi erkeklerin duymaktan hoşlanacağı iltifat ve övgü sözcükleriyle devam edelim:

  • Zekâsını ve Konuşma Biçimini Övmek: Özellikle dışa dönük erkeklerin çok seveceği bir iltifat şekli olarak düşünülebilir. Örneğin esprisini beğendiğinizi belirtebilir ya da konuşmasının ne kadar akıcı olduğunu söyleyebilirsiniz.
  • Ailesine Karşı Hassasiyet ve Sevgi: Karşınızdaki erkeğin ailesini sevdiğinizi belirtmeniz; onu çok mutlu edecek bir ayrıntı olacaktır; tabii ki gerçeği yansıttığı müddetçe…
  • Onun Meraklı Olduğu Konulardan Bahsetmek: Herkes ilgi alanlarından konuşabileceği ve karşılıklı iletişim kurabileceği bir insanla sohbet etmeyi sever. Örneğin; spor, hobi ya da iş hayatına dair bir şeyler paylaşmak isteyeceği bir insanla konuşmaktan çok mutlu olacaktır.
  • Giyim Tarzını ve Özenini Övmek: Özellikle giyimine özen gösteren bir erkeğe bu dikkati verdiğini belirtmek; önemli bir detay olacaktır.

Sevilmeyen Hitap Şekilleri

Yukarıda sayılan pek çok sevilen ve değişik hitap şekilleri; erkekler tarafından çok beğenilen tabirlerdi. Peki, erkekler tarafından hiç sevilmeyen hitap şekilleri nelerdir? Şimdi dilerseniz bunlara göz atalım:

Birader

Anlam olarak gayet düzgün bir manaya gelse de; erkeklerin özellikle hoşlandıkları kadında asla duymak istemeyecekleri bir tabir. Bir diğer sevilmeyen hitap şekli nedir, birlikte bakalım:

Oğlum

Anne ve baba haricinde hiç kimseden duymak istemeyecekleri bir hitap biçimi olarak oğlum; özellikle ters gidilen bir hitaptır nedense.

Müdür

Fazlaca lakayt ve özensiz bir tabir olarak müdür; erkeklerin özellikle kadınlardan duymaktan hoşlanmadığı bir tabir.

Cicim

Bir erkeğe söylemek için pek uygun olduğu söylenemeyecek bir başka tabir de; cicim tarzında genelde kızlar arasında birbirine söylenen kelimelerdir. Erkeklerin sevmediği hitap şekillerinin temelinde zaten; ya kadınlara söylenen tabirlerin erkeğe yönelik konuşulması ya da kadınların argo şekilde tabirlerle erkeklere seslenmesidir.

Karşılıklı Saygı

İster dışarıda hiç tanımadığınız bir kişi için isterse de en yakınınızdaki sevdiğiniz insanlar için; lakap ve takma adlardan uzak, kırıcı olmayan hoş hitap şekilleriyle seslenmek; hem erkek hem de kadın için gerekli bir üslup ve aynı zamanda nezaket kuralıdır.

Doğru bir seslenme kelimesiyle cümleye başlamak iyi bir iletişimin en önemli öğelerinden biridir. Bu nedenle bazen çok önemsemeden ağızdan çıkan ya da kaba saba tabirler; hiç kimsenin hoşuna gitmeyecektir. İnsanlara yakıştırılan bazı komik hitap şekilleri de; farkında olmadan karşıdaki insanın kalbinin kırılmasına neden olabilir.

Karşılıklı saygı çerçevesinde herkese güzel ve zarif hitaplarla seslenmek; kadın ya da erkek olsun herkesin kendi kişiliğini ortaya koyması bakımından da önemlidir. Bir insanın kişiliği hakkında izlenim edinmek için ipuçlarından birisi de; yalnız size değil, diğer insanlara karşı da nasıl hitap şekilleri kullandığı konusudur. Çünkü saygı herkese karşı olması gereken temel bir tavırdır.

Yorum gönder