×

Erkeklerin Size Bağlılık Sağlamasını Engelleyen 4 Şey Nedir?

Erkeklerin size bağlılık sağlamasını engelleyen 4 şey nedir

Erkeklerin Size Bağlılık Sağlamasını Engelleyen 4 Şey Nedir?

Erkeklerin size bağlılık sağlamasını engelleyen 4 şey nedir? Her kadın hayatındaki erkeğin ona bağlanmasını ve kendisiyle mutlu olduğunu bilmek ister. Peki, erkeklerin karşısındaki kadına olan bağlılık duygusunu engelleyen ya da kısıtlayan unsurlar nelerdir? Neden bir ilişki içinde bağlanma durumundan ya da uzun süreli birlikteliklerden kaçarlar?

Öncelikle her insan karşısındaki kişi için önemli ve değerli olmak ister. Her koşulda sevilmek ve karşısındaki insanın duygularından emin olmak ister. Bu şartlar ve istekler kadınlar için söz konusu olduğu kadar; erkekler için de geçerlidir.

Bunun yanı sıra; bir kadın ve erkeğin arasındaki bağın yeterince kuvvetli olmamasının ve erkeğin kendisini geri planda tutmasının farklı sebepleri de olabilir. Şimdi bu olası sebeplere yakından bakalım:

Erkeklerin size bağlılık sağlamasını engelleyen 4 şey nedir

Bağlılık İçin Yeteri Kadar Hazır Olmamak

Eğer bir erkek kendisini yeni birisiyle tanışmaya ya da yeni bir birlikteliğe hazır hissetmiyorsa; karşısındaki kişi her kim olursa olsun aralarında yeterince bağ kurulamayacaktır. Bir insanın karşısındaki kişi için hazır olup olmaması farklı, kendi içinde birliktelik konusunu netleştirmemesi ve bundan çekinmesi farklıdır.

Ataerkillik örnekleri arasında yer alan önemli bir konu da; kadınların ve erkeklerin de büyük oranda zihinlerine yerleşen ilk adımı atma veya takıldıkları bir konuyla ilgili konuşma meselesidir. Her konunun ilk açıklayıcısı erkek olmak durumunda değildir.

İlişkide yolunda gitmeyen bir konuda ya da yeterli bağın oluşmadığı düşünülüyorsa; bu durum kadın tarafından konuşularak sorulabilir. Hem aradaki sorunları çözmek hem de her çözümleyici tavrı karşı taraftan beklememek adına bu önemlidir.

Belirli Bir Hayat Amacından Yoksun Olmak

Bu demek değildir ki; aradaki bağ kopukluğu sizle ilgili. Aksine karşı tarafın kendi içinde netleştiremediği ve belirsiz bir hayat düzeni varsa ve aynı zamanda hayata dair amacını netleştirememişse, sizinle uzun vadeli planlar yapmak da korkutucu ve sonu belli olmayan bir mesele gibi görünebilir.

Erkeğin bağlılığını engelleyen şeyler arasında bu konu öne çıkmaktadır. Çünkü kendini gerçekleştirememiş ve yolunu çizmemiş bir insandan; ilişki konusunda çok berrak bir bakış açısına sahip olması beklenemez. Böyle arada kopukluğun olduğu ve bakış açılarının çok farklı olduğu ilişkilerin uzun vadeli olma olasılığı da düşüktür.

Hayattaki amaç ve isteklerini biliyor olmak; her konuyu çözmüş olmaktan ziyade, kendine ait bir bakış açısı edinebilmekle ilgilidir. Yaşama belli bir çerçeveden bakmayı öğrenmiş ve tam olarak ne istediğini bilen bir insanın ilişkiye ve karşısındaki kişiye bakışı da oldukça farklı olacaktır.

Kendi Hayat Tarzına Uyacak Bir Kadınla Birlikte Olma Prensibi

Erkeklerin pek çoğu kadınların kendi yaşam tarzına uyabileceğini bilmek ister. Değişmekten ziyade karşısındaki kişinin onun için ne kadar uyumlu olduğunu ve gerektiğinde değişip değişemeyeceğini görmek ister. Eğer bu konuda tereddütleri varsa; muhtemel bir birliktelik için de erken olduğunu düşünebilir.

Bu noktada, karşısındaki insanın kendi bakış açısına saygı duyması ve ona uyum sağlaması onun için önemli bir konu haline gelir. Yani tanışılan erkeklerde cinsel isteksizlik yorumları gibi bir durum hisseden kadınlar; bunu karşısındaki erkekle henüz gerekli bağı ve yakınlığı kurmamış olmakla ilişkilendirebilir. Karşıdaki erkeğin kendisini geri planda tutması belki de onunla farklı olduğunuza inanması olabilir.

Korku Kültüründe Yer Almak

Burada kast edilen korku kültürü; erkeğin içinde yaşadığı tüm toplumsal süreçlerle ilgili edindiği tüm korku öğeleri olabileceği gibi; bireysel olarak taşıdığı bir korku duygusu da olabilir. Örneğin başarısız bir aile ortamında büyümüşse; bir kadınla yakınlaşmak onu daha da fazla korkutabilir çünkü aynı aile ortamını kurmaktan çekinirler.

Ya da kendine olan güveni zayıf bir şekilde yetişmiştir ve karşısındaki insan için yeterli olamayacağından endişe eder. Bir erkeğin ilişkide çekingen davranması, pek çok sebepten kaynaklı olabilir. Özellikle de bu şekilde farklı korku mekanizmaları oluşturmuş olmasıyla yakından ilgilidir.

Bir kadının yanında kendini rahat hissetmemesi de erkeğin kendisini bağlılık açısından geri planda tutmasının sebeplerinden birisi olabilir. Örneğin aradaki iletişim çok resmiyse ya da erkek, kadının duygularından yeterince emin değilse kendisini geride tutmayı tercih edebilir.

Bunlar dışında erkeklerin bağlılık sağlamasını engelleyen şeyler konusunda karşısındaki insanla yeterli ve doğru iletişimi kuramaması konusu da geliyor. Aynı zamanda bir ilişkide çiftlerin zamanla normal olarak algılayabildiği ancak çok da doğru olamayan tavırlar da ilişkiye zarar verebiliyor ve karşılıklı uzaklaşma sebebi olabiliyor. Peki bu yanlış tavırlar nelerdir? Birlikte bakalım:

İlişkiyi Zedeleyen Karşılıklı Tavırlar

  • Liste Tutmak: Hayat arkadaşınızın hatalarını liste halinde hafızada tutmak hem sizin için bir yük hem de karşınızdaki insana devamlı tekrar edilmesi onun için çok büyük bir zorluk olacaktır. Bu durum bir ilişkide karşılıklı olarak insanları birbirinden uzaklaştıran ve bağları koparan bir süreç halini alabilir.
  • Açık Konuşmamak ve Laf Sokmak: Örneğin bir konuda takıldınız. Açık açık sorunu dile getirmek yerine devamlı konunun etrafından dolanmak ve hırs almak için laf sokmak gibi tavırlar; bir ilişkiyi en çok yıpratan öğelerden biridir.
  • Tehditkâr Konuşmalar: Kadın ya da erkek olsun oldukça itici bir yaklaşım olan ve karşıdaki kişiyi ilişkiyi sonlandırmakla tehdit eder tarzda konuşmalar oldukça tehlikeli ve yanlış bir tutumdur. Erkeklerin size bağlılık sağlamasını engelleyen 4 şey yazımızın sonuna geldik.

Yorum gönder