×

Evde Gerginliği Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Evde Gerginliği Azaltmak İçin Neler Yapılabilir

Evde Gerginliği Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Evde Gerginliği Azaltmak İçin Neler Yapılabilir? Covid-19 pandemisi öncesinde çiftlerin gerginliklerini azaltmak adına yapabileceği sayısız etkinlik vardı. Örneğin dışarıda sessiz bir akşam yemeği bile birçok sorunu çözüme kavuşturabilmekteydi.

Ancak pandemi döneminde virüsün getirdiği tehdit nedeniyle birçok kişi evden çıkamamaya, toplu yerlerde özen göstermeye başladı. Evde daha çok zaman geçirilmesi ile beraber, gerginlik gibi durumları çözmek için nelerin yapabileceği de önem kazandı.

Peki, burada neler yapılabilir? Eğer hem sizin, hem de eşinizin hoşlanacağı aktiviteler bulursanız eğlenebilir ve evde daha güzel zaman geçirebilirsiniz. Böylece farklı nedenlerden oluşan gerginliği de ortadan kaldırabilirsiniz.

Burada öncelikle kişilerin kendilerine ayrı zamanlar ayırması gerektiğinden de bahsedilmelidir. Zira virüs sebebiyle çiftlerin uzun süre birbirini görmesi, kendisine kişi olarak zaman ayıramamasını getirir. Çünkü kişilerin kendine vakit verememesi bile bir gerginlik kaynağıdır. Kişiler kendini hazır hissettiğinde tekrar beraber vakit geçirmeye başlayabilir.

Peki, bunun haricinde neler yapılabilir?

  1. Terasta / Balkonda Oturmak
  2. Romantik Bir Ortam Hazırlamak
  3. Sabah Sürprizleri Yapmak
  4. Podcast Dinlemek ve Dans Etmek
  5. Tatlılar Yapmak
  6. Kart Oyunları
  7. Şarkı Söylemek
  8. Yeni Lezzetler Keşfetmek
  9. Spor Yapma
  10. Kitap Okuma
  11. Oyun Oynama
  12. Gelecek Planları Yapma

Böylece gerginliği de azaltmanız mümkün olur.

Evde Gerginliği Azaltmak İçin Neler Yapılabilir

1.      Terasta / Balkonda Oturmak

Stres azaltıcı aktiviteler arasında ilk madde olarak terasta veya balkonda oturmak verilebilir. Gece burada güzel bir ortam hazırlarsanız sessizliğin ve temiz havanın tadını çıkarabilir, farklı konuları konuşabilirsiniz.

Eğer gerekli eşyalarınız burada film bile izleyebilirsiniz. Projeksiyon yoksa bile sadece bir laptop bile mükemmel sonuçlar verebilir. Birbirinize böyle güzel dakikalar ayırarak gerginliği azaltabilir, çift olarak daha da yakınlaşabilirsiniz.

2.      Romantik Bir Ortam Hazırlamak

Çiftlerde psikolojik stresi yenmenin yolları için romantizm de belirtilebilir. Zira her partner karşısındaki kişiden ilgi ve sevildiğini görmek, desteğini hissetmek ister. Bunu sağlamanın en güzel yollarından biri de romantik bir ortam hazırlamadır.

Her ne kadar tam bir sürpriz olmasa da, beraber gece için romantik bir yer hazırlamak bile başlı başına bir gerginlik azaltır. Böylece eğlenceli vakitler geçirmeniz de mümkündür. Peki, burada neler yapabilirsiniz? Burada tüm tercih hakkı sizindir. Dilediğiniz gibi hareket edebilir, arzularınıza göre seçimler yapabilirsiniz.

3.       Sabah Sürprizleri Yapmak

Stres azaltıcı şeyler gece olmak zorunda değildir. Gündüz o uyurken bile sürpriz yapmanız mümkündür. Böylece hiç beklemediği için tam bir şaşkınlık da yaşanabilir. Küçük ama güzel bir kahvaltı bile mükemmel sonuçlar verebilir.

Aynı zamanda mutfakta ondan habersiz romantik bir masa yahut sürpriz hazırlamak yapılabilir. Bu konu tamamen kişilerin kendi hayal dünyasına göre şekillenir.

4.      Podcast Dinlemek ve Dans Etmek

Eğer müziği ve dans etmeyi ikiniz de seviyorsanız, stresi azaltan yöntemler arasından bir tanesi de podcast dinlemek ve dans etmektir. Böylece birbirinize daha fazla yakınlaşabilir, gerginlik yaşadığınız konuyu unutabilirsiniz. Bunun öncesinde daha romantik bir ortam ve masa hazırlayabilir, tıpkı özel bir randevuya çıkmış gibi bir ortam yapabilirsiniz.

5.      Tatlılar Yapmak

Gerginliğe ve strese iyi gelen yiyecekler arasında tatlılar mutlaka sayılmalıdır. Mükemmel bir tatlı tüm gerginliği tatlıya bağlayabilir. Eğer eşiniz ile beraber yaparsanız daha fazla eğlenebilir, vaktin nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.

Peki, özel olarak stres için tatlılar var mı? Tatlılar çoğu insan tarafından sevilir. Bu nedenle arzunuza ve malzemelerinize göre istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilirsiniz.

6.      Kart Oyunları

Kart oyunları denildiğinde çoğu kişi olumsuz karşılar. Her ne kadar stres azaltıcı şeyler arasında görülmese de, oldukça güzel bir aktivitedir. Üstelik kart yoksa bile kolay şekilde sipariş verebilirsiniz. Oynamayı bilmiyorsanız bile beraber öğrenebilir, birlikteliğinizi böylece güçlendirebilirsiniz.

Böylece rekabet duygularınızı tekrar güçlendirebilir, gündüz ya da gece güzel vakit geçirebilirsiniz.

7.      Şarkı Söylemek

Stres azaltıcı aktiviteler arasında bir diğeri de şarkı söylemedir. Eşinizle beraber istediğiniz bir parçayı seslendirmek hem romantik, hem de eğlencelidir. Üstelik hata yapmama gibi bir şartınız da bulunmaz.

Eğer müzik aleti çalmayı biliyorsanız eşinize böylece eşlik edebilirsiniz. Birbiriniz zaman içerisinde şarkı-müzik uyumunu geliştirerek profesyonel şekilde söylemeye de başlayabilirsiniz.

8.      Yeni Lezzetler Keşfetmek

Gerginliğe ve strese iyi gelen yiyecekler nedir kendiniz de keşfedebilirsiniz. Mutfağa giderek beraber yemek hazırlayabilir, bu sırada eğlenceli ve romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Böylece yemek yaparken geçen zamanda gerginliği de azaltabilirsiniz

9.      Spor Yapma

Stres azaltıcı şeyler arasından bir diğeri de spor yapmadır. Böylece hem fiziksel anlamda kendinizi geliştirebilir, beraber vakit geçirebilirsiniz. Eğer evde neler yapabileceğinize bakarsanız gece hemen harekete geçebilirsiniz.

10. Kitap Okuma

Eğer daha sakin stres atmak için hobiler arıyorsanız kitap da okuyabilirsiniz. Kitaplar okuyanı içerisine hapseden yapıda olduğu için zamanın bile nasıl geçtiğini fark etmeyebilirsiniz. Böylece gerginlik durumu olan konuları da ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak burada her iki çiftin kitap okumayı sevmesi önemli bir maddedir.

11. Oyun Oynama

Stres atmak için hobiler arasında bilgisayar oyunları da sayılabilir. Eğer partneriniz buna yönelik büyük bir sevgi besliyorsa ona eşlik edebilir, beraber eğlenebilirsiniz. Üstelik aynı oyunu birlikte oynama şansınız da olabilir.

12. Gelecek Planları Yapma

Stres azaltıcı aktiviteler arasında son olarak düşünmek de sayılabilir. İlerleyen aylarda hatta yıllarda neler yapacağınızı planlamak bir başlı başına gerginlik azaltıcı bir yöntemdir. Böylece aranızdaki bağı d güçlendirebilirsiniz.

Yorum gönder