×

Gerçekten Aşık Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

gerçek aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız

Gerçekten Aşık Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Aşk, insanların yaşayabileceği en güçlü duygular arasında yerini almaktadır. Ancak maalesef günümüzde pek çok insan aşk ve sevgiyi birbirine karıştırmakta ve her ilişkisinde bu sefer gerçek aşkını bulduğunu düşünmektedir. Bilinmesi gerekir ki, her yaşadığınız ilişkide aşkı bulmanız imkansızdır. Bu nedenle günümüzde cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de gerçek aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız olmaktadır.

Gerçekten aşık olup olmadığınızı anlayabilmeniz aslında oldukça basittir. Bu noktada kendinize bazı sorular sormalı ve bu sorulara cevap verirken kendinizi kandırmak yerine dürüst olmalısınız. Aksi halde aslında sadece hoşlandığınız birine aşık olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Gerçek aşkı nasıl anlarım diye merak ediyorsanız, aşağıdaki başlıklara göz atarak kendinize sormanız gereken soruları ve bu sorulara ne tür cevaplar verirseniz aşık olduğunuzdan emin olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

gerçek aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız

1- Her Anınızı Onunla Birlikte Geçirmek İstiyor Musunuz?

Aşık olduğumu nasıl anlarım testi yapmak istiyorsanız, ilk olarak kendinize her anımda onunla birlikte olmak ister miyim sorusunu yönlendirmeniz gerekmektedir. Aşk, tabiri caizse insanın gözünü kör etmektedir. Her anınızı onunla beraber geçirmek istiyorsanız, ona aşıksınız demektir.

Ancak bu soruya doğru cevap verebilmek için ilişkinizin biraz da olsa ilerlemiş olması gerekmektedir. Zira sevgilinize gerçekten aşık olmasanız dahi ilişkinin ilk başlarında heves yüzünden onunla her anınızı geçirmek istiyor olabilirsiniz. Ancak ilişkiniz başlayalı 1 yıl veya daha fazla olmuşsa, hevesiniz kalmayacağı için daha farklı cevaplar verebilirsiniz.

2- Onunla Uzun Bir Ömür Hayal Edebiliyor Musunuz?

Gerçek aşkı nasıl anlarım diye düşünen bireyler, kendilerine bu soruyu sormalıdır. Eğer sevgiliniz ile uzun bir ömür boyunca birlikte olabileceğinizi düşünüyorsanız, yani onun yanından bir an bile olsa ayrılmak size acı veriyorsa, aşık olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Aşık olmak, daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça güçlü bir duygudur. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, değer verdiğiniz arkadaşlarınızın da sizi bir an olsun bırakmamasını istiyor olabilirsiniz. Bu nedenle uzun bir ömür hayal ettiğiniz insan sizin gerçek aşkınız olmayabilir. Bu yüzden aşk ve bağımlılığı birbirinden ayırt etmeniz oldukça önemlidir.

3-  Onu Her Gördüğünüzde Kalbiniz Yerinden Çıkacak Gibi Oluyor Mu?

Birine aşık olduğunu nasıl anlarsın sorusunu yöneltiyorsanız, bu soruya sahici bir yanıt vermeniz gerekmektedir. İlişkiniz çok uzun yıllar sürse dahi her buluşmanızda ilk günkü gibi heyecanlanıyorsanız, sevgilinize aşık olduğunuzu anlayabilirsiniz.

4- Onu İyi Baba Veya Anne Olarak Hayal Edebiliyor Musunuz?

Aşık olmak, insanın karşı tarafı kusursuz görmesine neden olmaktadır. Bu doğrultuda sevgilinizin çok iyi bir anne ya da baba olabileceğini düşünmeniz, onu kusursuz görmenizden kaynaklanacaktır. Zira her anne ve baba ideal ebeveyn olmayabilir. Ancak sevgilinizle çocuk büyüttüğünüzü ve iyi bir aile ortamı kurabildiğinizi hayal edebiliyorsanız ve bu hayalin gerçekleşmesini çok istiyorsanız, kolay bir şekilde aşık olduğunuzu anlayabilirsiniz.

5- Onu Eski İlişkileriniz İle Kıyaslıyor Musunuz?

Günümüzde pek çok ilişkide bir kıyaslama söz konusudur. Örneğin şimdiki sevgilinizin eski sevgilinize göre çok daha sakin ve ılımlı olduğunu düşünebilir ya da eski sevgilinizdeki iyi özellikleri şimdiki sevgiliniz ile kıyaslayabilirsiniz.

Eğer aşık olduğunuzu anlamak istiyorsanız, kıyaslama yapıp yapmadığınızı dürüst bir şekilde kendinize söylemeniz gerekmektedir. Eğer kıyaslama yapıyorsanız, bu açıkça karşı tarafa aşık olmadığınızı göstermektedir. Zira aşık olan insanlar asla kıyaslama yapmaz. Bu noktada kıyaslama yapan insanlar, önceki ilişkilerinde bulmadığı özellikleri şimdiki ilişkilerinde bulduğu için kendilerini aşık zannetmektedir.

6- Başkaları Sizin İlginizi Çekiyor Mu?

Gerçekten aşık olduğunuzu nasıl anlayabilirsiniz sorusuna yanıt arayan bireyler, diğer kadın ya da erkeklerin kendilerine ilgi çekici gelip gelmediğini sorgulamalıdır. Eğer aşıksanız, dünyanın en güzel ya da yakışıklı insanı sevgilinizdir. Ancak eğer aşık değil sadece sevgi duyuyorsanız, diğer erkek ya da kadınlar ilginizi çekebilir.

7- Önceliğiniz Sevgiliniz Mi?

Aşık insanlar, birbirlerini hayatlarının merkezi haline getirmektedir. Aşık insanlar birbiri için çalışmakta, birbiri için hayatını sürdürmektedir. Bu nedenle günümüzde pek çok insan aşık olduğunu düşünse de aslında aşık değildir. Önceliğiniz sevgiliniz mi sorusuna vereceğiniz dürüst cevap, karşı tarafa aşık olup olmadığınızın ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

8- Onun İçin Neleri Feda Edebilirsiniz?

Aşk, karşı taraf için canınızı bile verebileceğiniz kadar fazla sevmektir. Bu soruya en içten şekilde cevap vermeniz oldukça önemlidir. Zira çoğu insan sevgilisi için canını bile verebileceğini söylemektedir. Ancak ciddi şekilde bu konu üzerine düşündüğünüz zaman fedakarlıkların da bir sınırı olduğunu fark edebilirsiniz. Eğer kendinizden bile vazgeçecek kadar sevdiğiniz sonucuna varıyorsanız, karşı tarafa aşık olduğunuzu anlayabilirsiniz.

 9- Onunla Birlikte Olmasanız Hayatınız Nasıl Olurdu?

Gerçek aşkı nasıl anlarım diye düşünüyorsanız, ilk olarak onsuz bir hayatı düşünmeniz gerekmektedir. Eğer onsuz bir hayatı düşündüğünüz zaman mutlu, sessiz, sakin, huzurlu, normal bir hayatım olurdu gibi cevap veriyorsanız, bu durum sizin aşık olmadığınızı gösterecektir. Zira aşık insanlar, birbirinin hayatında olmasaydı hayat anlamsız olurdu cevabını verecektir.

Yukarıda belirtilen sorular, gerçekten aşık olup olmadığınızı belli edecek sorulardır. Bu sorulara cevap verirken ne kadar dürüst davranırsanız, o kadar net bir cevaba ulaşırsınız. Birine aşık olduğumu nasıl anlarım testi yaparak sevginizin ne derece olduğunu anlayabilir ya da sizi seven bir insanın size aşık olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yorum gönder