×

İlişkileri Kusursuz Yapan 4 Özellik

İlişkileri kusursuz yapan 4 özellik

İlişkileri Kusursuz Yapan 4 Özellik

İlişkileri kusursuz yapan 4 özellik belirlenmiş ve bu konuda meraklı olan kişilere sunulmuştur. Günümüzde pek çok ilişkinin çeşitli sebeplere dayanarak bittiği bilinmektedir. Uzun süreli ilişkilerin ise kusursuz olmasını sağlayan bazı püf noktalar bulunmaktadır. İlişkilerin kusursuz olmasını sağlayan bu püf noktaların çiftler tarafından bilinmesi ve mümkün olduğunca uygulanması gerekmektedir.

Sağlıklı bir ilişki kazanabilmek için uzman görüşler tarafından belirlenen bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Çiftler, ilişkilerinin kötüye gittiğini fark ettiklerinde tekrar mutluluğu elde edebilmek için sunulan bu 4 temel özelliği bilmeli ve hayatlarında bu özelliklere yer vermelidir. İlişkilerin kusursuz devam etmesini sağlayan 4 özellik şu şekilde sıralanabilir:

  • İlişkiye karşı sadakat göstermek
  • İlişkide saygılı davranmak
  • Yeterli derecede ilgi göstermek
  • İlişkide gösterilen karşılıklı fedakarlıklar

Sıralanan bu 4 temel özellik, ilişkilerin sorunlardan uzak bir şekilde devam etmesini ve aynı zamanda kusursuz olmasını sağlayan özelliklerdir. Çiftler, uzun süreli ilişkilerin sırrı olarak değerlendirilen bu özellikleri öğrendikten sonra mutlaka hayatlarında uygulamalıdır. Her bir özelliğin açıklaması ve daha fazlası aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

İlişkileri kusursuz yapan 4 özellik

İlişkiye Karşı Sadakat Göstermek

Davranış özellikleri nelerdir sorusu, genellikle ilişki kapsamında merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Bir ilişki içinde olan ve ilişkilerinin normal bir şekilde gitmediğini fark eden çiftler, bu tip durumlarda uygulanması gereken davranış özelliklerini araştırmaktadır. İlişkilerin daha kusursuz ve daha sorunsuz devam etmesini sağlayan bu temel davranış özellikleri, pek çok ilişkinin uzun ömürlü olmasını da desteklemektedir.

Öncelikle bir ilişkide yapılması gereken öncelikli davranış şekli kesinlikle sadakatli olmaktır. Çiftler, birbirlerine karşı sadakatli oldukları zaman bu davranış ile birlikte pek çok özelliği de kazanmış olurlar. Bir ilişkide sadakat olduğu zaman beraberinde gelen özellikler;

  • Güven duygusu
  • Sevgi
  • Mutluluk
  • Huzur
  • Aitlik hissi şeklindedir.

Partnerinizin size olan bağlılığından şüphe duymadığınız takdirde ilişkinizin bitmesi için bir sebep olmadığını düşünebilirsiniz. Bazı anlarda yaşanan küçük tartışmalar, güven ve sevgi olduktan sonra doğru iletişim yöntemleri ile çözülebilmektedir. Bu nedenle çiftlerin birbirlerine güven ve sevgi duyabilmesi için öncelikle birbirlerine karşı sadakatli olmaları gerekmektedir.

İlişkide Saygılı Davranmak

İlişkimi nasıl daha kusursuz hale getirebilirim diyen bir kişi, uzun ilişki tiplerine olumlu bakan kişiler olarak değerlendirilebilir. Uzun ilişkiler, belli bir düzene sahip olan ve her iki tarafın da birbirini daha iyi tanıdığı ilişki tarzıdır. Uzun ilişkilerde alınan sorumlulukların ve gösterilen fedakarlıkların daha fazla olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinen gerçekler arasında yer almaktadır.

Bir ilişkinin uzun ve sağlıklı sürebilmesi için ele alınması gereken bazı konular bulunmaktadır. Bu konulardan en önemlisi ve ilk sırada geleni saygı göstermektir. İlişki içinde saygı bulunmuyorsa çiftlerin birbirlerine olan güven, sevgi gibi diğer duyguları da uzun vadede zarar görebilmektedir. Örneğin, bir ilişkide gösterilmesi gereken saygı örnekleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Partnerlerin birbirlerine gösterdiği saygı
  • Karşı tarafın yaşam tarzına gösterilen saygı
  • Karşı tarafın düşünce ve fikirlerine gösterilen saygı
  • Ortak hayata gösterilen saygı
  • İlişkiye gösterilen saygı

Buna benzer daha pek çok konuda saygı gösterilmesi gerektiği sıralanabilir ve tavsiye edilebilir. İlişkilerin kusursuz olmasını sağlayan ve bir o kadar da sağlıklı bir şekilde devam etmesine imkan tanıyan saygı kavramı, insanların sahip olması gereken temel özellikler arasında da yer almaktadır.

Yeterli Derecede İlgi Göstermek

Kusursuz sorumluluk nedir örnekleri, hemen hemen pek çok çiftin başlıca ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Bir ilişkide gösterilmesi gereken sorumluluklar, başta bireylerin birbirlerine karşı aldığı sorumluluklar olarak değerlendirilebilir. Bir ilişki içindeyseniz, karşı taraf için üstlenmeniz gereken belli başlı sorumluluklar bulunmaktadır.

Öncelikle, çiftlerin birbirlerine yeterli derece ilgi ve alaka göstermesi gerekmektedir. İlişki içinde gösterilen ilgi ve alaka, ilişkilerin daha dinamik ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Ancak bu noktada aşırı ilgisizlikten ve aşırı ilgi duymaktan da kaçınmanız gerekmektedir. Doğru ilgi gösterme önerileri, şu şekilde olabilir:

  • Birlikte kaliteli aktiviteler yapmak
  • Sorunları paylaşmak
  • Karşı tarafın yaşadığı strese veya soruna çözüm bulmak
  • Yeterli derecede sevgi ve şefkat göstermek
  • Fedakarlıktan kaçınmamak

Bu şekilde gösterilen ilgiler, ilişkinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilecek tavsiyeler arasında yer almaktadır.

İlişkide Gösterilen Karşılıklı Fedakarlıklar

İlişkileri kusursuz yapan 4 özellik denildiği zaman, şüphesiz, akla ilk gelenler arasında çiftlerin birbirlerine karşı fedakar olmaları yer almaktadır. Bir ilişkinin uzun süreli olmasını ve aynı zamanda kusursuz olmasını sağlayan en önemli nokta, karşılıklı gösterilen fedakarlıklardır. Aynı zamanda uygulanacak olan bu yöntem sayesinde bireyler arasındaki güven ve sevgi gibi diğer duygular da oldukça yoğun hale gelecektir.

İlişki kapsamında gösterilen fedakarlıklar, her ilişkide farklı olabilmektedir. İlişkinin yaşanma tarzı veya bireylerin sahip oldukları özellik gereği, her gösterilen fedakarlık farklı olabilmektedir. Ancak alınan sonucun benzer olduğunu ve her çiftin kusursuz bir ilişkiye sahip olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Genel anlamda bu konuda yapabileceğiniz fedakarlıklar şu şekilde örneklendirilebilir:

  • Ani duygu değişimlerinden uzak durmak
  • Daha anlayışlı ve yapıcı olmak
  • Sorunlara olumlu bir şekilde yaklaşmak
  • Kişisel sınırları ihmal etmemek
  • Karşı tarafın düşüncelerine değer vermek ve saygı duymak

Bu tip fedakarlıklar sonucunda ilişkilerin çok daha uzun süreli ve çok daha sağlıklı bir şekilde devam edebileceğini söylemek mümkün olacaktır.

Yorum gönder