×

İlişkilerde Hangi İletişim Hataları Yapılmamalıdır?

İlişkilerde Hangi İletişim Hataları Yapılmamalıdır

İlişkilerde Hangi İletişim Hataları Yapılmamalıdır?

İlişkilerde Hangi İletişim Hataları Yapılmamalıdır? Sevgiliyle iletişim kopukluğu ilişkilerin bitmesindeki başlıca nedenler arasında yerini almıştır. Birçok insan birbirini çok sevmesine rağmen iletişim kuramadıkları için ayrılma kararı almışlardır. Ancak hemen böyle bir karar almak yerine birlikteliğinizde neden iletişim kuramadığınızı sorgulamanız da ve bu duruma çözüm üretmeye çalışmanızda da fayda vardır. Ürettiğiniz çözümleri uyguladığınız takdirde iletişim kopukluğunuz gideriliyorsa ilişkinizi bitirmeyebilir ve kaldığı yerden devam edebilirsiniz.

Kişiler arası iletişim sorunları hayatınızın her yerinde vardır. Bu nedenle ilişkinizde de iletişim sorunları ile karşı karşıya kalmanız mümkün olabilir. Ancak bu tarz durumlarla karşılaştığınız zaman ilişkinizi bitirmek yerine bu soruna çözüm üretmenizde ve aranızdaki problemleri çözüme kavuşturulabilirmek için elinizden geleni yapmanızda fayda vardır. Bu sayede mevcut ilişkinizde daha mutlu bir beraberliğe adım atmanız da mümkündür. Birçok insan iletişim problemlerini çözdükten sonra, sevdiği kişiyle beraber daha mutlu bir birliktelik sağladığını aktarmaya devam etmiştir.

İlişkilerde Hangi İletişim Hataları Yapılmamalıdır

İlişkilerde İletişim Sorunu Neden Kaynaklanır?

iletişim sorunlarının neden kaynaklandığı da birçok kişi tarafından sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. İlişkide iletişim bozukluğu genel olarak iki taraftan birinin birbirini yeterince dinlememesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle de sesler yükseldiğinde ve kavga etme noktasına gelindiğinde iletişim bozuklukları daha fazla artacaktır. Günlük hayattaki iletişim sorunları ilişkilere yansıtıldığı zamanlarda ilişkilerin bitmesi mümkün olabiliyor.

Siz de uzun zamandır bir ilişki içerisindeyseniz ve bu ilişkide yaşadığınız iletişim problemleri nedeniyle birlikteliğinizin bitmesinden korkuyorsanız, bu soruna önlem almanızda fayda vardır. Kişiler arası iletişim problemleri son zamanlarda gitgide yaygınlaşmaya devam etmiştir. Özellikle de böyle bir problem yaşıyorsanız, sorunun kendinizde olduğunu düşünmenize gerek yoktur. Sorun sizden ya da karşı taraftan da kaynaklanıyor olabilir. Bu durumu çözmek ve iletişiminizi güçlendirebilmek için ise; gerekli bütün yaptırımları uygulamanızda da fayda vardır.

İletişim Sorunu İlişkiyi Bitirir Mi?

İletişim sorununun ilişkiyi bitirip bitirmediği de insanların en çok araştırdığı konulardan bir tanesi olmuştur. İlişkilerde yaşanan iletişim sorunları birçok farklı probleme neden olabilir. Aynı zamanda iletişim problemlerini yaşanması, sadece ilişkilerde değil arkadaşlıklarda ve dostluklarda da çok önemlidir.

  • Kişiler arası iletişim sorunları yaşanması kavgaların çoğalmasına ve arkadaşlıkların ya da dostlukların bitmesine neden olabiliyor.
  • Sevgiliyle iletişim kopukluğu da ayrılığa neden olabilecek faktörlerden bir tanesi olmuştur.
  • Bu nedenle partnerinizi seviyorsanız ve hayatınızdan çıkmasından korkuyorsanız, iletişim problemlerinizi çözebilmek için elinizden geleni yapmanızda ve problem sizden kaynaklanıyorsa bu sorunu çözebilmek için, çaba göstermenizde fayda vardır.
  • Özellikle de sorunun sizden kaynaklandığını kabul etmeniz atabileceğiniz en büyük adımlardan bir tanesi olmuştur.
  • Fakat kendinizi ölçüp tarttığınız zaman problemin sizden kaynaklanmadığından eminseniz, karşı tarafla sağlıklı bir iletişim kurmanızda ve yaşadığınız problemi çözmek için elinizden geleni yapmaya hazır olduğunuzu söylemenizde de fayda vardır.

Eğer karşı tarafa nazik bir şekilde yaklaşırsanız, bu karşı taraf için de olumlu bir mesaj olacaktır. Bu nedenle ilişkide yaşanan problemler, daha hızlı bir şekilde çözülecek ve ayrılık aşamasından da beklediğinizden daha hızlı bir şekilde dönebileceksiniz.

İlişkide İletişimin Önemi

İlişkide iletişimin önemi oldukça fazladır. Birbirleri ile iletişim kuramayan iki insan, anlaşmakta da büyük güçlük çekecekleri için ,sağlıklı bir ilişki yaşamaları maalesef imkânsızdır. Çünkü ilişkilerde yaşanan problemler, zaman içerisinde daha büyük anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Bu anlaşmazlıklar ise; kişilerin birbirlerinden nefret etmesine bile sebebiyet verebilmektedir. Eğer birliktelik yaşadığınız kişiyi seviyorsanız ve bu kişiyle bağlarınızın kopmasını istemiyorsanız, mutlaka bu problemi çözüme kavuşturmanız gerekecektir. Çünkü sürmeye devam eden ilişkinizde yaşanan iletişim problemleri ileride daha büyük sorunların yaşanmasına da neden olabiliyor. Özellikle de karşınızdaki kişi ile bir gelecek planlaması yapmak istiyorsanız, mutlaka bu problemleri çözüme kavuşturulmalısınız. Aksi takdirde geleceğinizle ilgili yaptığınız planları hayata geçirmekte zorlanabilirsiniz.

İletişim Sorunlarının Kaynağı Nedir?

Temel iletişim sorunları nedir? Sorusu da partnerler tarafından sıklıkla sorulmaya devam etmektedir. İlişkide yaşanan problemlerin temel nedeni ses yükseltmekten kaynaklanmaktadır. Eğer konuşurken ya da tartışırken karşı tarafa sesinizi çok fazla yükseltiyorsanız, bu durum iki birey arasında süre gelen kavgaların da daha fazla alevlenmesine neden olabilir. Aynı durum karşı taraf için de geçerlidir. Karşı taraf sesini çok yükselttiğinde bu durumdan rahatsız olmanız ve sizin tepki vermeniz de oldukça normaldir. Bu nedenle tartışmalarınızı yaparken  de mutlaka birbirinizi dinlemeli ve sesinizi yükseltmemeye de özen göstermelisiniz.

Aksi takdirde tartışmalarınız büyüyebilir ve bu sorunu çözmek de daha büyük zorluklar çekebilirsiniz. Ancak birbirinizi dinlerseniz ve karşı tarafın da söz hakkı kullanmasına izin verirseniz, böyle bir iletişim problemi ile karşı karşıya kalmazsınız. Siz de ilişkinizde yaşadığınız problemi çözmek istiyorsanız, atmanız gereken ilk adımlardan bir tanesi de mutlaka karşı tarafı dinlemek olmuştur. Karşı tarafı dinlediğimiz zaman bu durumdan partnerinizin de hoşnut olacağını ve yavaş yavaş iletişim sorunlarınızın çözülebileceğini gözlemleyeceksiniz.

İlişkide İletişim Sorunları Nasıl Çözülür?

İlişkide iletişim sorunları çözümü konusunda araştırma yapıyorsanız, öncelikle kendi hatalarınızı da belirlemelisiniz. Tüm bu aşamaları geçtikten sonra ise; partnerinizle beraber karşılıklı bir konuşma yapmanız ve gerekirse psikiyatriden yardım almanız gerekecektir. Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde uygularsanız, partnerinizle yaşadığınız iletişim kopuklukları da en kısa süre içerisinde çözüme kavuşacak ve daha seviyeli bir ilişki yaşamaya başlayacaksınız.

Yorum gönder