×

İlişkilerin İlk Zamanlarında Yaşanan Ciddi Sorunlar

ilişkilerin ilk zamanlarında yaşanan ciddi sorunlar

İlişkilerin İlk Zamanlarında Yaşanan Ciddi Sorunlar

Yeni bir ilişkiye başlamak her zaman heyecan vericidir. Ancak ilişkilerin ilk zamanlarında yaşanan ciddi sorunlar da mevcuttur. Pek çok insan tarafından önemsenmeyen bu sorunlar, ilişkinin sonraki evrelerinde daha büyük sorunlarını beraberinde getirebilmektedir.

İlişkiye yeni başlayan insanlar, karşı taraf ile yaşadıkları sorunları ilişkinin ilk zamanlarından dolayı olduğunu ve sonraki dönemlerde sorunların biteceğini düşünmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki, ilk başlarda düzeltilmeyen sorunlar karşı tarafa normal gibi geleceği için sorunların çözülmesi çok daha zor bir hal alacaktır.

ilişkilerin ilk zamanlarında yaşanan ciddi sorunlar

İlişkilerin İlk Başlarında Yaşanan Problemler Nelerdir?

İlişkilerin ilk zamanlarında yaşanan ciddi sorunlar bulunmaktadır. Bu problemlerin ana sebebi, ilişkiyi ideal hale getirmek için yapılan yanlışlardan kaynaklanmaktadır. Örnek vermek gerekirse ilişkilerin ilk günleri ve haftalarında genellikle hobiler ve hoşlanılan tavırlar hakkında yalan söylenmekte ve bu yalanlarla karşı tarafı cezbetmeye çalışılmaktadır. Oldukça masum gibi görünen bu yalanlar, uzun vadede farklı sorunlara neden olabilmektedir. Bu gibi ilişkilerin ilk zamanlarında yaşanan sorunları öğrenmek için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

1- Yalan Söylemek

Aylara göre ilişkiler değişkenlik göstermektedir. Masum gibi görünen yalanlar, özellikle ilişkilerin ilk 2 ayında görülmektedir. İlişkilerin çok yeni olması her bireyde heyecan uyandırmaktadır ve insanlar ilişkilerini kaybetmemek için farklı yalanlara başvurmaktadır. Bunlardan bazıları;

  • Hobiler
  • İstekler
  • İhtiyaçlar
  • Aile ilişkileri
  • Eski ilişkiler
  • Hoşlanılan ve hoşlanılmayan tavırlar olmaktadır.

Bu bağlamda söylenen yalanlar, ilişkinin devam etmesiyle birlikte açığa çıkacaktır. Bu durum da karşı tarafın olmadığınız birini sevmesine neden olacak ve ilişkinin sallantıya girmesine sebep olacaktır. Eğer ilişkinizin daha uzun ve ciddi bir şekilde yürümesini istiyorsanız, ilişkinizin ilk aylarında da kendiniz gibi davranmanız oldukça önemlidir.

2- Sosyal Medya

Sosyal medya günümüzde her birey tarafından kullanılmaktadır. Ay ay ilişki evreleri göz önünde bulundurulmadan, yeni ilişki kuran insanlar hemen sevgilileri ile birlikte paylaşım yapmakta ya da ilişkinin ilerlemesine rağmen paylaşım yapmaktan kaçınmaktadır.

Sosyal medya, ilişkilere büyük bir zarar vermektedir. İlişkilerde yaşanan ciddi sorunların ana sebeplerinden bir tanesi olan sosyal medya kullanımının kendi ilişkinize zarar vermemesi için aşağıda belirtilen hususlara mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • İlişkinin ilk haftalarında sosyal medya paylaşımları yapmak yanlış bir tutumdur. Sosyal medyaya ilişkinizi göstermeden önce karşı taraf ile olan ilişkinizi tam oturtmanız gerekmektedir.
  • Sosyal medyada açılan profiller kişiseldir. Bu nedenle sevgilinizin şifresini istememeli ya da mesajlarını okumaya çalışmamalısınız. Zira bu durum ona güvenmediğinizi belirten kaba bir davranıştır.
  • İlişkinin 6. ayından sonra bile paylaşım yapılmıyorsa ve bir taraf ilişkiyi gizlemeye çalışıyorsa, ilişkide belli başlı sorunlar yaşanıyor olabilir.
  • Sosyal medya, ilişkiler için önemli bir ölçüt olmamalıdır. Bu nedenle hiçbir ilişkide sevgili ile paylaşım yapmak, şifre paylaşmak, ortak hesap açmak gibi baskılar yapılmamalıdır.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederek ilişkilerin zemini hazırlanmalıdır. Günümüzde başlayan ve biten ilişkilerin arka planında sosyal medya olduğu görülmektedir. Sosyal medya platformları doğru kullanıldığı zaman iyi bir mecra olsa da, yanlış kullanım insan ilişkilerine büyük zararlar verebilmektedir.

3- Cinsellik

İlişkilerde cinsellik oldukça önemlidir. Ancak ilişkilerin ilk zamanlarında yaşanan ciddi sorunlar arasında yer almaktadır. Her insanın cinselliğe karşı tutumu farklıdır. Örnek vermek gerekirse bazı insanlar cinsel yaşam için evliliği beklemekte, bazı insanlar ise ilişkinin ilk evrelerinde de cinselliğin olması gerektiğini savunmaktadır.

İlişkilerde en çok yöneltilen sorulardan bir tanesi de ilişkilerde cinsellik ne zaman başlamalı olmaktadır. Cinsellik, tamamen kişisel bir tercih olduğu için bu konuda net bir şey söylenmesi yanlış olacaktır. Zira daha önce de belirtildiği üzere cinsellik kişiden kişiye değişebilen bir kavramdır. İlişkilerde cinsellik ile ilgili bilinmesi gereken bazı hususlar şu şekildedir:

  • Cinsellik ilişkinin belli bir döneminden sonra değil, iki taraf da kendini hazır hissettiği zaman başlamalıdır.
  • Cinsellik için çiftler birbirini zorlamamalıdır. Aksi halde ilişkiden soğuma gibi ciddi sorunlar meydana gelebilir.
  • İlişkilerde cinsellikten ziyade aşk ve sevgi ön planda tutulmalıdır.

Yukarıda belirtilen 3 hususa her ilişkide dikkat edilmelidir. Aksi halde yalan, aldatma, ayrılma gibi durumlar yaşanabilir ve ilişkiler geri dönüşü olmayan darbeler alabilir.

4- Birden Bağlanma

Yeni bir ilişkiye başlayan insanlar, ilişkilerinin uzun süreli olması için ilk günlerden aşırı bağlılık göstermektedir. Uzun ilişki için tavsiyeler arayan bireyler, ilişkilerin ilk başlarında fazla bağlılık göstermenin yanlış bir davranış olduğunu bilmelidir.

Hayatınıza aldığınız insana fazla bağlanmak, onu tanımadan hareket etmek ve aşırı güvenmek ilişkinin ilerleyen zamanlarında sizi oldukça zorlayacaktır. Zira ilişkide daha fazla bağlı olan taraf, sorunlar yaşanması halinde daha fazla darbe almaktadır.

İlişkiye yeni başladıysanız, ilk günlerden bağlanmak ya da bağlılığınızı göstermek yerine daha sakin bir tavır takınmanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede karşı tarafın size nasıl davrandığına göre hareket edebilir ve bu tarz bir zemine ilişkinizi inşa edebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen tüm bu hususlara dikkat ederek kuracağınız ilişki çok daha sağlıklı olacaktır. İlişkilerde her duygunun birden yaşanmaması ve zaman ilerledikçe bazı duyguların paylaşılması gerekmektedir. Bu nedenle ay ay ilişki evreleri takip edilmeli ve ilişkilerin ilk başlarında sıkça yaşanan sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için özen gösterilmelidir.

Yorum gönder