×

İlişkinin Gidişatı Nasıl Anlaşılır?

İlişkinin Gidişatı Nasıl Anlaşılır

İlişkinin Gidişatı Nasıl Anlaşılır?

İlişkinin Gidişatı Nasıl Anlaşılır? Eşe ve sevgiliye ilişki soruları nedir? Her ilişkide partnerler ilişkinin mevcut durumunu, devam edip etmeyeceğini merak eder. Peki, bunu nasıl anlayabilirsiniz? Burada önemli olan konular maddesel olarak aşağıdaki gibi verilebilir;

  1. İlişkinin sizi daha iyi yapması
  2. İlişkinin sona ereceğine yönelik endişeler
  3. Partnerin kendisini rahat hissedebilmesi
  4. Karar verme sürecinin ortak yapılması
  5. Partnerlerin düşünce tarzı
  6. Partnerlerin haklarında olumlu görüşlere sahip olması
  7. Kişilerin aynı değerleri taşıması

Eğer ilişkinin sonucunun ne olacağını merak ediyorsanız, öncelikle bunlara cevap vermeniz gerekir. Aksi durumda yanlış bir ilişkiye başlanarak, zamanla zarar görülebilir. Daha sağlıklı bir ilişkiye başlamak için, bunlara önem verilmesi tavsiye edilir.

İlişkinin Gidişatı Nasıl Anlaşılır

İlişkinin Sizi Daha İyi Yapması

İlişki soruları üzerine değerlendirilmesi gereken belki de ilk husus, ilişkinin sizi daha iyi yapıp yapmadığı sorusudur.

Sevgililik ya da evlilik gibi ilişkilerde, kişiler kendilerini daha iyiye yönlendirebilmelidir. Bu hem duygusal, hem de kişisel gelişim için geçerlidir. Sevdiğiniz kişinin gerek yanında, gerekse uzağındayken mutlu hissetmeniz gerekir. Eğer buna olumlu yanıt veremiyorsanız, bir yerde sorun olduğunu gösterir.

Ayrıca bir ilişki, kişilerin kendini geliştirmesine engel olmamalı, aksine destek vermelidir. Burada partneriniz bir konuya yönelik size olumlu eleştiriler yapmalı, cesaretlendirmelidir. Örneğin daha iyi sınav notları almak, yeni diller öğrenmek gibi konularda yardım etmelidir. Eğer olmuyorsa veya kısıtlayıcı davranıyorsa, gidişatın olumsuz yönde olduğunu gösterir.

İlişkinin Sona Ereceğine Yönelik Endişeler

Bir ilişki başladığında çoğu kişi sona ermemesini ister. Bunda hem ayrılıktan sonraki travma sürecini yaşamamak, hem de sevdiğini kaybetmemek duyguları vardır. Ne var ki herkes zaman zaman sona ereceğine dair endişeler bulundurabilir.  Doğru ilişki testi yapmak istiyorsanız, öncelikle bunun normal olduğu bilinmelidir. Nitekim kavga olduğunda ve tartışma çıktığında bu tip düşünceler çoğu zaman önemsizdir.

Ancak bu düşünceler sık sık geliyorsa ve nedensiz olarak kişilerin aklına takılıyorsa, hatalı yerlerin olduğunu işaret eder. Burada partnerinizin sizin için doğru kişi olmadığından rahatlıkla bahsedilebilir. Zira aranızda olan uyumsuzluk, bu tür problemleri doğurur.

Partnerin Kendisini Rahat Hissedebilmesi

Her insan belirli bir karaktere sahiptir. Ancak aile veya arkadaş ortamında, kişiler bazı alışkanlıklarını taklit etme yoluna gider. Bunun için sayılacak birçok neden vardır. Bir ilişkinin bitmesi gerektiğini nasıl anlarız sorusunu merak ediyorsanız, bir diğer cevap da burada ortaya çıkar.

Sevgililik ve evlilik gibi durumlarda temel olan, kişilerin kendisi olmasıdır. Kişilerin taklide başvurması, karşı tarafın sizi yanlış tanımasına, böylece hatalı değerlendirmesine neden verir. Örneğin kitap okumayı sevmiyorsanız ancak sevdiğinize dair yalan söylerseniz, aldığınız hediyelerin çoğu da buna yönelik olur.

Günümüzde birçok kişi, ilişkilerinde farklı sebeplerden ötürü taklide başvurur. Bunun nedeni rahat olunmamasıdır. Böylece kişiler kendilerini yalana mecbur olarak hisseder. Eğer sizin için de geçerliyse, ilişkinizin bitmesi gerektiğini gösterir. Zira başka biriymiş gibi davranmak, size da zaman içerisinde zarar verir.

Karar Verme Sürecinin Ortak Yapılması

Yanlış ilişki belirtileri arasında bir diğer madde de kararların ortak verilmemesidir. Bu sadece evliliklerde değil, sevgilik ilişkilerinde de geçerlidir.

İlişkiler iki kişi ile yürür. Bu nedenle yük de ortak paylaşılmalı, kararlar ortak alınmalıdır. Böylece daha sağlıklı sonuçlar alınır. Uzun bir ilişki istiyorsanız da dikkat etmeniz gereken konulardandır.  Ne var ki bazen bir partner yükü diğer tarafa yıkabilir. Böylece kişilerde duygusal anlamda tükenmişlik ortaya çıkar.

Eğer kararları ortak alamıyorsanız ve sadece o/siz veriyorsa, ciddi bir sorunun olduğuna işaret eder. Bu durum partnerin ilişkiyi veya sizi ne kadar önemsediğini gösterir. Durum sizin için geçerliyse, ilişkinizin hatalıdır ve iletişim kurularak çözülmesi gerekir. Aksi durumda alınan duygusal zararlar yükselir.

Partnerlerin Düşünce Tarzı

Yanlış ve belirsiz ilişki nedenlerinden biri de karşı tarafın düşünce tarzıdır. Bir ilişkinin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için, başlamadan önce partnerin bu yöndeki yapısı değerlendirmeli, kişilerle uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır.

Ancak günümüzde hatırı sayılır derecede ilişkide bu önemsenmez. Böylece bir süre sonra farklı problemler yaşanır. Sorun kişilerin düşünce tarzı ile alakalıysa, arada iletişimin kurulması da neredeyse imkânsızdır.

Bununla benzer bir durum olarak karşı taraf, sizin düşüncenize de saygı duymalıdır. Evliliklerde bile olsa eşler aynı görüşü doğal olarak paylaşmayabilir. Önemli olan onun düşüncesine saygı göstermedir. Eğer bu yoksa ilişki zaman içerisinde bozulur.

Partnerlerin Haklarında Olumlu Görüşlere Sahip Olması

Aşk ilişkileri başladığında her partner karşı tarafa sevgi ile bağlanır. O yanında olmasa bile olumlu düşünceler vardır. Bu durum aradan yıllar bile geçse devam etmelidir. Ancak tartışma ve bununla beraber gelen sinirlenme, öfke gibi durumlar buna dâhil değildir.

Ancak bir süre sonra ilişkilerde bir partner, karşı tarafa dair olumsuz görüşler beslemeye başlar. Bunun nedeni her ilişkide değişir. Negatif yönlü eleştiriler yapılması ve beğenilmeyen konuların sıkça dile getirilmesi, yanlış ilişki belirtileri arasındadır.

Kişilerin Aynı Değerleri Taşıması

Bir ilişkide olmaması gerekenler arasında ilk sırada kişilerin farklı değerlere sahip olması sayılabilir. Her ne kadar önemsiz gibi görülse de, ilişki uzamaya başlayınca bunlara yönelik problemler ortaya çıkar.

Eğer aynı değeri taşımıyorsanız veya karşı taraf zamanla yeni ve farklı değerler geliştirmişse, ilişki zamanla olumsuz yöne doğru ilerler.

Yorum gönder