×

İyi Bir İlişki Nasıl Olmalı?

iyi bir ilişki nasıl olmalı

İyi Bir İlişki Nasıl Olmalı?

İnsan ilişkileri oldukça önemli mevzular arasında yer almaktadır. Özellikle ikili ilişkileri kurmak ve devam ettirebilmek insan hayatında büyük bir rol oynamaktadır. İkili ilişkiler ne kadar kaliteli olursa, hayattan alınan zevk bir o kadar fazla olmaktadır. Bu bağlamda iyi bir ilişki nasıl olmalı gibi soruların cevapları sıkça araştırılmaktadır.

Doğru ilişki, yormayan ve insanları yıpratmayan türde iyi ilişkilerdir. İki tarafın da bir bütün haline geldiği ve hayatı paylaştığı ilişkilerde doğru bir yol izlendiği zaman ideal ilişki profili ortaya çıkmaktadır. Bir ilişkiyi yürütmenin püf noktaları mutlaka bilinmeli ve bu doğrultuda hareket edilmelidir.

 iyi bir ilişki nasıl olmalı

Doğru İlişki Nasıl Olmalı?

Doğru ilişki nasıl olmalı sorusuna verilebilecek birden fazla yanıt bulunmaktadır. Ancak bir ilişkinin ideal olabilmesi için en önemli nokta şüphesiz uyumdur. Karşı taraf ne kadar iyi bir insan olsa da, size ve sizin düşüncelerinize uygun değilse, o insanla ideal bir ilişki kurmanız zor olacaktır.

Doğru ilişkilerde iki taraf da birbirinin duygu ve düşüncelerine yani kısacası hayatına uygun olmalıdır. İlişkide bir taraf çok baskın olursa ya da biri rahat diğeri ise çok sıkı davranıyorsa, bu durum uyumsuzluğa neden olabilmektedir. Asıl uyum ise, karşı tarafı olduğu gibi kabullenmek ve bu doğrultuda bir yol izlemektir.

Bir ilişkide olması gereken en önemli şey karşı tarafı olduğu gibi kabullenmektir. Eğer partnerinizin tavırlarını ve düşüncelerini kendinize uygun olacak şekilde değiştirmeye çalışıyorsanız, ilişkide bencil olduğunuz belli olacaktır. Zira bu durumda siz karşı tarafı değiştirerek kendinize uygun bir karakter yaratmaya çalışıyor olursunuz. Bu nedenle karşı tarafı ya olduğu gibi kabullenmek ya da başta ilişki yolculuğuna çıkmamak gerekmektedir.

Bir İlişkiyi Yürütmenin Püf Noktaları

Bir ilişkiyi yürütmenin püf noktaları mutlaka her birey tarafından bilinmelidir. Bu püf noktalar hem arkadaşlık hem de aşk ilişkileri için geçerlidir. Eğer ilişkilerinizde bazı noktalara dikkat etmezseniz, ilişkiniz sağlıksız olacaktır.  Aşağıdaki listede dikkat edilmesi gereken bazı hususlar belirtilmektedir.

  • İlişkide güven duygusu aşılamak
  • İlişkide cinselliğe de önem vermek
  • İlişkide kıskanç tavırlar sergilememek
  • İlişkide karşı tarafa saygı duymak
  • İlişkide her daim dürüst olmak
  • İlişkide tartışmaktan korkmamak

İlişkilerde sık sık yapılan hatalara düşmemek, uzun ve mutlu bir ilişki yaşamak için dikkat etmeniz gereken tüm püf noktaları öğrenmek için aşağıdaki başlıklara göz atabilir ve bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

1- İlişkilerde Güven

İlişkilerde güvensizlik, ülkemizde sıkça yapılan hatalardan bir tanesidir. Eğer partnerinize güvenmiyorsanız ve yapacağı her şeyi kısıtlamaya çalışıyorsanız, oldukça yanlış bir yöntem izliyorsunuz demektir.

Eğer bir ilişki yaşıyorsanız, ya partnerinize güvenmeli ya da o ilişkiye başlamamalısınız. Zira güven problemleri yaşadığınız insanları kısıtlamak, onun özgürlüğünü tamamen elinden almak ile aynı anlama gelmektedir.

2- İlişkilerde Cinsellik

İlişkilerde cinselliğin de oldukça bir rol oynadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Eğer siz ya da partneriniz cinsellik konusunda uzaksa, zorlamamak ve onun düşüncelerine saygı duymak gerekmektedir.

İkili ilişkilerde cinsellik önemli bir faktör olsa da, her bireyin özgür iradesi kısıtlanmamalı ve insanların cinsellik hakkında oluşturduğu kırmızı çizgilere saygı gösterilmelidir. Eğer siz karşı tarafı cinsel ilişki için zorlarsanız ya da aynı şeyi o size yaparsa, ilişkiniz ciddi anlamda hasar görebilir.

3- İlişkilerde Kıskançlık

Bir ilişkide olmaması gerekenler konusunda araştırma yapan bireyler, mutlaka kıskançlığın kötü bir davranış olduğunu bilmelidir. Kıskançlık, beraberinde pek çok olumsuz durumu getirebilmektedir. Eğer siz ya da partneriniz çok kıskançsa, bu durumun tek bir açıklaması bulunmaktadır.

Birbirini sürekli kıskanan ve bu nedenden dolayı kısıtlayan bireyler, güvensizlik sorunu yaşamaktadır. İlişkilerinizin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, karşı tarafı sürekli kısıtlamak ve kıskanmak yerine, ona güveninizi belli etmeniz gerekmektedir. Bu sayede her iki tarafın da birbirine olan bağlılığı artacaktır.

4- İlişkilerde Saygı

Bir ilişkide en önemli şey saygıdır. Eğer saygı olmazsa, ilişki yürütülememektedir. Siz partnerinize ne kadar aşık olsanız da, birbirinize saygı duymuyorsanız ve saygı çerçevesinden dışarı çıkıyorsanız, o ilişki iyi bir sonuca varamayacaktır.

Yalnızca aşk ilişkilerinde değil, tüm ilişkilerde saygılı olmak, ilişkilerin devamlı olması için oldukça önemli bir faktördür. Zira insanın yaşamı, düşünceleri, duyguları, ailesi ve arkadaşlarına saygı duyulmuyorsa, ortada ilişkiye dair hiçbir şey olmayacaktır.

5- İlişkilerde Dürüstlük

İlişkilerde dürüst olmak, bir ilişkiyi yürütebilmenin püf noktaları arasında yer almaktadır. İlişkilerde her daim dürüst olursanız, yanlış bir şey yapmış olsanız dahi yalan söylememeniz ve karşı tarafı yaptığınız hamleler hakkında bilgilendirmeniz oldukça önemlidir. Zira dürüst olarak yaptığınız hataları söylemek, yalan söylemekten çok daha iyi ve zararsızdır.

Yalan üzerine kurulu ilişkiler, yalanlar açığa çıkmadan önce ideal bir ilişki gibi görünebilmektedir. Ancak ilişkide her iki tarafın birbirine söylediği yalanlar ortaya çıktıkça ilişkide düzeltilemeyecek kadar kötü sorunlar oluşabilmektedir.

6- İlişkilerde Tartışma

İlişki yaşamak pek çok ufak ya da büyük tartışmayı beraberinde getirmektedir. İyi bir ilişki yaşamak istiyorsanız, tartışmalardan kaçınmamanız gerekmektedir. Tartışmaktan korkmak ya da çekinmek, bir süre sonra olayların büyümesine ve daha büyük kavgaların oluşmasına neden olmaktadır.

Doğru ilişki nasıl olmalı sorusuna yanıt arayan bireyler, mutlaka yukarıda belirtilen 6 püf noktaya dikkat etmelidir. Eğer ilişkilerinizin doğru ve sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyorsanız, mutlaka bu tavsiyelere uymalısınız. Zira ilişkide saygı duymak, açık olmak, yalan söylemek gibi önemli ölçütler olmazsa, ilişkiniz uzun vadede başarısız olacaktır.

Yorum gönder