×

Karantinada Herkesin Yaşadığı Evlilik Problemleri

Karantinada herkesin yaşadığı evlilik problemleri

Karantinada Herkesin Yaşadığı Evlilik Problemleri

Karantinada herkesin yaşadığı evlilik problemleri tarzında başlıklar da birçok insan tarafından sıklıkla araştırmaya devam etmiştir. Bunun sebebi ise; yaklaşık 1 yıldır yaşanan koronavirüs salgınından kaynaklanmaktadır. Salgın sonucu uzun süre evde kalmak zorunda olan bireyler birbirleri ile büyük bir atışma içerisine girmiştir. Durumlar böyle olunca ilişki problemleri ve evlilik problemleri gibi sorunlar da gün yüzüne çıkmaya devam etmektedir. Ancak bazı zamanlarda bu tarz  problemlerin yaşanması oldukça normaldir. Bunun sebebi ise; insanların birbirleri ile çok sıkıntı geçilmesinden ve birbirlerini sürekli gördükleri için artık sıkılmalarından kaynaklanmaktadır. Özellikle de çalışan bireyler gün içerisinde birden fazla aktivite yaptıklarını fakat karantina nedeniyle aktivitelerine devam edemediklerini söylemişlerdir.

Karantinada evlilik problemleri yaşanması oldukça normal bir durumdur. Bunun sebebi ise; insanların günlük hayatından ödün vererek büyük bir vaktini evde geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Çiftler birbirini her ne kadar seviyor olsa da aynı evin içerisinde uzun süre geçirdikten sonra birbirlerinden sıkılmaya başlamıştır. Sıkılma sonucunda ise; kavgalar çoğalmaya başlamıştır. Kavga eden çiftler ise; zaman zaman birbirlerine karşı saygısızlaştıklarını ve bu durumun ilişkilerini etkilediklerini söylemişlerdir. Ancak kavga ettiğiniz zamanlarda bu duruma çözüm bulmasanız ileride daha büyük sıkıntılarla da karşılaşabilir ve evliliğinizin bitmesine bile neden olabilirsiniz. Bu nedenle kavga ettiğiniz zamanlarda birbirinizi alttan almaya çalışmanızda da fayda vardır. Eğer birbirinizi alttan almaya başarırsanız karantinada yaşanan evlilik problemleri sizin ilişkinizi etkilemeyecektir.

Karantinada herkesin yaşadığı evlilik problemleri

Karantinada Yaşanan Evlilik Problemleri

Karantinada yaşanan evlilik problemleri oldukça fazladır. Bu problemlerin sebepleri ise; kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat; genel olarak insanlar birbirlerini anlamadıkları ve dinlemedikleri için kavga etmektedir. Özellikle de karantina döneminde insanların birbirlerine karşı tahammül sınırları tükenmeye başlamıştır. Tahammülünüz bittiği zaman ise; verdiğiniz tepkiler sıra dışı olmaktadır. Örneğin; normalde bağırmayacağınız ya da kızmayacağınız bir konuya yüksek tepkiler verebilir ve bu durum karşı tarafın canınızı sıkabilir. Karşı tarafta size bağırdığı ve tartışmayı sürdürdüğü takdirde bu durumu çözüme kavuşturmanız daha zorlu bir hale gelecektir. Bu nedenle taraflardan birinin karşı tarafı alttan almasında ve tartışmayı sürdürmemesinde fayda vardır. Her iki taraf da birbirini anladığı ve dinlediği takdirde tartışmalar azalacak ve karantina evlilik içini etkilemeyecektir.

Karantinada kavga etme sebepleri arasında birçok neden bulunuyor olsa da bu nedenlerden en bilineni ise; birlikte yapılan aktivitelerdir. İnsanlar uzun süredir birlikte yaptığı aktivitelerden artık keyif almamaya başlamıştır ya da taraflardan bir tanesi film izlemek isterken diğeri başka bir iş yapmak istiyor olabilir. Durum böyle olunca evin içinde kavgalar meydana gelmeye başlamıştır. Ancak her iki taraf da farklı eylemlerle uğraşırsa ve birbirlerini bu konuda bunaltmazlarsa kavgalar günden güne azalmaya başlayacaktır. İnsanlar evli olduğu kişiyle birlikte aktivite yapmak istedikleri için bu konuda onları çok zorlamaktadır. Ancak zorlamalar sonucunda aktivite yapmanız eğlendirmekten çok üzecektir. Çünkü taraflardan bir tanesi bile bu eylemleri yapmak istemezse, yaptığınız iş keyifle geçmeyebilir ve bunun sonucunda kavga edebilirsiniz. Eğer tartışmalara ve kavgalara maal vermemek istiyorsanız karşı tarafa karşı daha anlayışlı yaklaşmanızda ve onun isteklerini de göz önünde bulundurmanız da fayda vardır.

Karantinada Kavga Etme Sebepleri

Karantinada kavga etme sebepleri oldukça çeşitlidir. Ancak evliliklerde olan problemler kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. En çok kavga edilen sebeplerden bir tanesi de insanların düzeninin bozulmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin; taraflardan bir tanesi daha erken yemek istiyorken diğeri daha geç yemek yemek istiyor olabilir ya da aynı anda uyumuyor olabilirler. Fakat taraflardan bir tanesi bu konuda problem çıkardığı takdirde, kavgalar büyümeye başlayacaktır. Çünkü insanlar her aktiviteyi birlikte yapmak istemektedir. Özellikle de daha önceki hayatlarında çok fazla vakit geçiremeyen kişiler, karantina dönemi içerisinde birbirleri ile daha fazla vakit geçirmeye başlamış ve bu durumdan sıkılmışlardır. Bu durum herkes için aynı şekilde ilerlemiyor olsa da çoğu insan aynı insanla sürekli aynı aktiviteleri yapmaktan sıkılmaya başladığını belirtmiştir. Bu durum ise; insanların birbirleri ile daha fazla tartışma yaşanmasına neden olmuştur. Ancak evlilik problemleri çözülemeyecek gibi değildir. Bu nedenle karşı tarafa karşı daha anlayışlı bir politika izlediğiniz zaman sorunlarınızın da günden güne azalacağından ve daha mutlu bir ilişkiye adım atacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu nedenle yapacağınız aktiviteler konusunda karşı tarafı bunaltmamanızda  ve zaman zaman da yalnız kalmanız da fayda vardır.

Evlilik Problemleri Nasıl Çözülür?

Evlilik problemleri nasıl çözülür? Diye merak ediyorsanız öncelikle kendi önlemlerinizi almanız gerekmektedir. Öncelikle, karşı tarafta oturup düzgünce konuşarak problemleriniz ne olduğunu düşündüğünüzde, sorunlarınızın çözülmeye başladığını göreceksiniz. Fakat karşı tarafı ile hiçbir şekilde iletişim kuramadığınızı düşünüyorsanız, mutlaka evlilik terapisti yoluyla problemlerinizi çözmeye çalışmalısınız. Bu konuda psikiyatri desteği alan birçok insan vardır. Psikologlar evlilik konusunda insanlara yardımcı olarak problemlerinin de en kısa süre içerisinde çözülmesine de olanak tanımıştır.

Siz de problemlerinizi kendi başınıza çözemediğinizi düşünüyorsanız mutlaka bir yardım almanızda fayda vardır. Yardımlar sayesinde kavgalarınız günden güne azalmaya başlayacak ve birbirinizi daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Özellikle de karantinada evlilik içi kavgalar çok normaldir. Bu nedenle düzenli olarak psikoloğa gitmenizde ve onun dediklerini harfiyen uygulamanızda fayda vardır. Bu sayede yaşadığınız sorunlar günden güne azalmaya başlayacak ve daha huzurlu bir ilişki yaşamaya başlayacaksınız.

Yorum gönder