×

Kaygı İlişkileri Etkiler Mi?

Kaygı İlişkileri Etkiler Mi

Kaygı İlişkileri Etkiler Mi?

Kaygı İlişkileri Etkiler Mi? Anksiyete nedir? Bu durum kişilerin kaygı gibi anlarda algılanan bir dürtüdür ve doğal bir yapısı vardır. Bu durum genellikle gergin olunduğunda veya endişe hissedildiğinde ortaya çıkar. Kaygı her ne kadar insani bir duygu da olsa, her şeyin fazlası zararlıdır. Bu sebeple gerek kişilere, gerekse ilişkide bulunduğu kişiye zarar verir.

Burada öncelikle bu durumun belirtilerine de değinmek gerekir. Zira günümüzde birçok kişi buna sahip olduğunu bilmez. Eğer aşağıdaki maddeler sizin için geçerliyse bir doktora görünmeniz tavsiye edilir;

  1. Baş dönmesi
  2. Mide bulantısı
  3. Kalp çarpıntısı
  4. Ağız kuruması
  5. Nefes darlığı
  6. Ellerin ve ayakların soğuması, uyuşması gibi durumlar
  7. Uykuda problem yaşanması
  8. Sakin kalamama
  9. Huzursuzluk, panik ve korku

Kaygılar hakkında bilinmesi gereken, günlük hayatın herhangi bir anında ortaya çıkabileceğidir. Genellikle kişiler kontrol dışında oluşur.  Bu sebeple nasıl durdurulabileceği de bilinmelidir.

Kaygı İlişkileri Etkiler Mi

Kaygılar Kişileri İlişkiye Dair Endişelendirir Mi?

Anksiyete ve aşk bir arada olabilir mi? Her ne kadar bunun cevabı evet de olsa her iki tarafa duygusal ve psikolojik anlamda zarar verir. Dolayısıyla bir çözüme gidilmesi gerekir. Bu da tıbbi yardım almakla mümkün olur.

Peki, kaygılar kişilerin içinde bulunduğu aşk ilişkilerine dair endişelendirir mi? Her partner ilişkiye dair farklı konular üzerine kaygı, endişe duyabilir. Bu her ne kadar normal de olsa anksiyete bunu olumsuz etkiler. Zira hiçbir problem yokken bile aniden gelen ilişkinin güzel olup olmadığı, sevilip, sevilmediği gibi kaygılar ciddi sorunlara neden olabilir.

Bu sırada oluşan küçük bir tartışma bile kişilere kendinin haklı olduğunu, sevilmediği sonucunu almasına sebep verebilir. Dolayısıyla anksiyete ilişkiye dair endişeleri de doğurabilir. Peki, buna karşı ne yapılmalıdır?

Burada geleceğe dair düşünmemek ve o anı ele almak önemlidir. Eğer sadece tartıştığınız dakikalar aklınıza geliyorsa beraber mutlu olduğunuz anları düşünerek, onlara odaklanmanız gerekir. Tepki vermeden önce bunu uygun bir dille belirterek düzgün bir iletişim kurulması şarttır. Böylece problem çözüme kavuşturulabilir.

Kaygı İlişkilerde Güvensizlik Nedeni Midir?

Anksiyete bozukluğu yaşayan sevgili oldukça önemli bir konudur. Zira destek alınmaması, sadece ilişkiyi olumsuz etkilemez. Aynı zamanda taraflara duygusal manada zarar verebilir. Peki, kaygı güvensizlik doğurabilir mi? İlişkilerin en olmazsa olması sadakattir. Bu kaldırıldığında temel kısa sürede yıkılır.

Her ilişkide taraflar zaman zaman sadakatsizlik olup, olmadığına dair soru işaretleri bulundurur. Bu çoğu zaman önemsiz olsa da kaygı durumunda geçerli olmayabilir. Zira kişiler aniden kendisinin aldatıldığı düşüncesine kapılabilir.

Peki, bu durumun çözümü var mıdır? Burada ilk olarak uygun bir şekilde partnerinizle konuşmanız ve düşüncelerinizi dile getirmeniz gerekir. Böylece sorun büyümeden açıklığa kavuşturulabilir. Bundan önce de gerçek olup olmadığına, kanıtlara bakılmalıdır.

Ayrıca güven sorunlarınız varsa ve ilişkiyi sonlandırmak istemiyorsanız, güveni tekrar ağır bir şekilde inşa etmeniz gerekir. Burada bilmeniz gereken güvenin kısa sürede tamamlanamayacağıdır. Bu nedenle sabır en gerekli şarttır.

Kaygı İlişkide Kişileri Bencil Yapar Mı?

Anksiyete bozukluğu olan kişiye nasıl davranmalı? Burada iletişimi doğru ve dikkatli kurmanız ve karşıdaki kişinin aklındaki gerçekliği keşfetmeniz gerekir. Ayrıca hızlı ve çabuk çözümler almayı düşünmemeniz de şarttır.

Eğer sizin buna dair sorunlarınız varsa, ilişkide bencil olabileceğinizi de bilmeniz gerekir. Zira kişilerin kendi problemlerine odaklanması gerek karşı tarafı, gerekse ilişkiyi düşünmemesine sebep olur. Çünkü kişiler kendini muhafaza etme ihtiyacı hisseder.

Peki, bu durum nasıl çözülür? Burada korkulara odaklanmak çözüm getirmez. Dolayısıyla gereksinimlerin neler olduğu düşünülmelidir. Şayet böyle bir korku yaşadığınızda ilişkide bulunduğunuz kişi ile iletişim kurarak, desteğini almanız gerekir.

Kaygılar İlişkide İfadeyi Engeller Mi?

Anksiyete belirtileri genel olarak bir ilişkiyi olumsuz etkileyebilir. Örneğin uyku bozuklukları kapsamında kişiler yetersiz uyursa bir süre sonra sinirlilik durumu da ortaya çıkar. Kişiler enerjilerini toplayamadığı için odaklanma ve düşünme konusunda da tam performans sergileyemez. Böylece yanlış anlamalar ve istenmeyen durumlar görülebilir.

Kişiler kaygılı olduğunda ayrıca gerçekte neler hissettiğini de belirtemez. Bunun farklı sebepleri olsa da biri çekinme, yanlış anlaşılma gibi durumladır. Böylece kişiler sıkça yalan söylemek zorunda kalır. Peki, bu nasıl çözülür? Burada en temel olarak karşınızdaki kişiyle oturup konuşmanız, çekincenizi yenmeniz gerekir. Bu sadece sizin değil ilişkinizin ve karşı tarafın kötü etkilenmemesi için de geçerlidir.

Dolayısıyla neler hissettiğinizi söylemek zor bile olsa açıklanması gerekir. Aksi durumda problem büyüyerek daha ciddi konulara ulaşabilir.

Kaygılar İlişkide Mutluluğu Etkiler Mi?

Anksiyete nasıl geçer? Eğer bu tür sorunlar yaşıyorsanız, derin derin nefes almak ve o ana odaklanmak gerekir. Kaygılar için yardım almamak ve önemsememek, mevcut ilişkilerinizde mutlu olmanızı da engeller. Zira içerisinde bulunan vakti yaşayamamaya sebep verir. Ayrıca çok endişeli olunduğu için mutlu hissetmeye vakit kalmaz.

Peki, bu durum nasıl çözülebilir? Burada ilk olarak evlilikte bile her insanın her zaman mutlu olmadığı bilinmelidir.  Dolayısıyla size özel bir durum olarak görülmemelidir. Ayrıca partneriniz ile birlikte olduğunuz, sevgisini ve mutluluğu hissettiğiniz anları düşünmek de yardımcı olur. Zira aşk kişileri mutlu eden bir duygudur.

Dolayısıyla partnerinizle sevginizi paylaşmak, bu durum ile başa çıkmanızda yardımcı olur.

Yorum gönder