×

Kırılan Kalbin Hissettirdiği Duygularla Başa Çıkmak

Kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak

Kırılan Kalbin Hissettirdiği Duygularla Başa Çıkmak

Kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak, çoğu insan için oldukça zor olmaktadır. Kalp kırılması her zaman insanların hayatlarında derin izler bırakmakta olup, bu sorunla baş edebilmek için bazen çok zorlu süreçlerden geçmek gerekmektedir. Bilimsel olarak kalp kırılması, direk olarak beyindeki fiziksel acı bölgesini etkilemekte ve bu nedenle vücuda stres hormonları salgılanmaktadır. Kalbi çok kırılan insanlar açısından, bu acının etkisinden kurtulma süresi bazen çok uzun olmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre beyin yaşanan bu acı karşısında, fiziksel acılarda salgıladığı ağrı kesici nitelikle olan hormonları, kalp kırılmaları sırasında da salgılamaktadır.

Kırılan Kalbin Hissettirdiği Olumsuz Duygulardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Kırık bir kalp ne yapar? Sorusu çok büyük olaylar neticesinde kalbi kırılan çok kişinin, kendilerini biraz daha iyi hissedebilmek için en çok araştırdığı soruların en başında gelmektedir. Kırılan bir kalbi onarabilmek için bir takım noktalara dikkat edip, yaşanan bu olumsuz ve üzücü durumu daha kolay atlatabilmek mümkün olmaktadır.

Kırılan bir kalbin verdiği olumsuz duygular derin bir üzüntü ve büyük bir acı olmaktadır. Bu olumsuz duyguların yaşanma süresi uzadıkça bireylerde bu acının getirdiği sonuçlara bağlı olarak depresyon, panik atak ya da benzeri birçok psikolojik rahatsızlıkta ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak için ve yaşanan bu olumsuz durumdan kurtulmak için yapılması gerekenler şunlar olmaktadır;

  • Kalp kırıklığını ve bundan dolayı yaşanan acıyı kabullenmek
  • Ağlamaktan çekinmemek
  • Alışkanlıkları değiştirmek
  • Yeni ortamlar edinmek
  • Yaşanan zorlu süreci günlük olarak yazmak
  • Spor yapmak ve havyan beslemek
  • Kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak

Kalp Kırıklığını ve Bundan Dolayı Yaşanan Acıyı Kabullenmek

Kalbim kırık ne yapmalıyım? Diye kendine bu soruyu soran herkesin ilk olarak, kalp kırıklığını kabullenmesi, psikolojik olarak bu kişiler üzerinde büyük faydalar sağlamaktadır. Elbette yaşanan kalp kırıklıklarında bunu yapabilmek her zaman kolay olmasa da, acı çeken bir kişinin kendini buna zorlaması en yerinde davranış olmaktadır. Kalp kırıklıkları ile en kolay başa çıkabilmenin en önemli adımı, kalp kırıklığı nedeniyle yaşanan acıyı kabullenmekten geçmektedir. Bu nedenle acı çeken insanların ilk olarak acılarını kabul edip, bunun geçmesini sakince beklemeleri en doğru hareket olmaktadır. Çünkü hiç bir acı sonsuza dek kalpte kalmamakta, illa bir gün azalarak yok olmaktadır. Yaşanan kalp kırıklıklarında üzülmek en doğal tepki olup, bu acının bir gün biteceğinden emin olunarak paniğe kapılmamak lazımdır. Bu durum kabullenildiği zaman olayı atlatmak, her zaman için daha kolay hale gelmektedir.

Ağlamaktan Çekinmemek

Kalbi kırılan kadın nasıl davranır? ya da Kalbi kırılan erkek nasıl davranır? Sorularının cevapları, elbette derin bir üzüntü duymak ve ağlamak olmaktadır. Özellikle erkekler bu gibi durumlarda ağlamamak için gayret gösterip, kendilerini daha da çok sıkmaktadırlar. Oysaki ağlamak her zaman için kadın ya da erkek için en doğal olan ve üzüntüleri fiziksel olarak da atlatabilmek için en iyi yöntemlerden biri olmaktadır. Bu yüzden bireylerin hiç bir zaman ağlamaktan çekinmemesi lazımdır. Ağlamak bir nevi çok üzülen insanlar üzerinde, adeta bir terapi vazifesi gören bir duygulanma çeşididir.

Alışkanlıkları Değiştirmek

Kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak için en doğru olan yöntemlerden biri de alışkanlıkları değiştirmek olmaktadır. Çok büyük üzüntüler, acılar ve kalp kırıklıkları sonucunda, alışkanlıkları değiştirmek, her zaman insan psikolojisi üzerinde çok olumlu etkiler bırakmaktadır. Bu yüzden kalp kırıklığını yaşatan kimse ile olan bağların tümüyle koparılabilmesi için ona ait olan ne varsa, hayattan çıkarılması gerekmektedir.

Kırık bir kalp ne yapar? Sorusunun en güzel cevaplarından biri de, alışkanlıklardan vazgeçmek ve yeni adımlar atmaya açık olmaktadır. Bu nedenle kadınların çoğu kalp kırıklıkları ile biten ilişkilerden sonra, genellikle saçlarının boyunu ya da rengini değiştirmektedirler. Kalp kırıkları ile baş edebilmek için yapılabilecek en güzel şeylerden bir diğeri de, mümkünse yeni bir eve çıkmak ya da evdeki düzeni değiştirmek olmaktadır. Bunların uygulanması da, insanların kafalarında ve kalplerinde yaşadıkları acıyı, üzüntüyü azaltmakta, kafalarının başka bir şeyle meşgul olmasını kolaylıkla sağlayabilmektedir.

Yeni Ortamlar Edinmek

Kalp kırıklarına karşı en iyi gelen şeylerden bir diğeri de, yeni ortamlar edinmektir. Böylelikle kafa dağıtılabilmekte, bu sayede acılardan uzaklaşabilmek daha rahat olmaktadır. Yeni ortamlar edinebilmek için çeşitli kurslara katılmakta büyük faydalar sağlamaktadır. Böylelikle hem yeni hobiler elde edilmekte, hem de yeni insanlarla tanışabilmek mümkün olmaktadır. Kalp kırıkları yaşayan kişilerin unutmaması gereken en önemli nokta; yaşanan acıyı unutmak için farklı şeylere uğraşmanın her zaman iyi geldiği olmalıdır.

Yaşanan Zorlu Süreci Günlük Olarak Yazmak

Yaşanan zorlu süreci günlük olarak yazmak, yaşanan kalp kırıklıklarının çabuk geçmesi için terapi yerine geçen eylemlerden biri olmaktadır. Bu nedenle kalp kırıklıkları nedeniyle çekilen duyguları ve yaşananları bir kâğıda dökmek, her şeyden önce insanın ruhuna iyi gelmekte ve acılarının hafiflemesini sağlamaktadır.

Spor Yapmak ve Havyan Beslemek

Kırılan kalbin hissettirdiği duygularla başa çıkmak için spor yapmak ve evcil hayvan edinmek en iyi yollardandır. Yapılan sporla hem fiziksel, hem de ruhsal olarak daha iyi hissedilmektedir. Hayvan beslemek ise insanın öncelikle ruhuna iyi gelmekte, aynı zamanda evcil hayvanların verdiği dostluk duygusundan da yararlanılabilmektedir.

Yorum gönder