×

Mutlu Bir İlişki Yaşamaktan Alıkoyan 6 Şey

Mutlu bir ilişki yaşamaktan alıkoyan 6 şey

Mutlu Bir İlişki Yaşamaktan Alıkoyan 6 Şey

Mutlu bir ilişki yaşamaktan alıkoyan 6 şey, yaşadığı ilişkilerde mutlu olamayan çiftler için son derece önemli olmaktadır. Mutlu ve sağlıklı bir ilişkide, karşılıklı olarak destek görme, sevme, huzur vardır. Bütün bunlara bağlı olarak, bu tarz ilişkilerde saygı ve hoşgörüde en önemli yeri tutmaktadır.

Mutlu birlikteliklerde arada tartışmalar olsa da, konuşarak problemleri çözmek her zaman daha kolay olmaktadır. Üstelik saygı ve sevgi çerçevesinde süren bu ilişkilerde çiftler, kendi öz benliklerini yitirmeden, her zaman biz duygusu ile hareket etmektedirler. Mutlu bir ilişki yaşamaktan alıkoyan 6 şey ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. İletişim eksikliği
  2. Yaşanan güven problemleri
  3. Beklentilerin çok yüksek olması
  4. Saygı eksikliği
  5. Koşulsuz sevememek
  6. Yaşanan sorunları biriktirmek
  7. Mutlu bir ilişki yaşamaktan alıkoyan 6 şey

İletişim Eksikliği

İkili ilişkilerde çiftleri mutsuzluğa iten en önemli hatalı davranışlardan birisi, çiftler arasında olan iletişimin kopuk ya da yetersiz olmasıdır. İletişim eksikliği yaşanan ilişkilerin uzun soluklu bir ilişki olması da, maalesef mümkün olamamaktadır. Çiftlerin birbirlerini anlamadığı, karşılık olarak duygudaşlık yapmadığı, sağlıklı olarak sorunları konuşamadığı ve bir şeyleri paylaşamadığı ilişkilerde, çiftler hiç bir zaman mutlu ve huzurlu anlar yaşayamamakta ve bunun getirdiği gerilimle, çiftler arasında tartışmalarda daha çok yaşanmaktadır. Bir ilişkinin sağlıklı olarak yürütülebilmesinde en büyük etkenlerden biri olan iletişim, aynı zamanda çiftlerin arasında ki bağın her zaman kuvvetli kalmasında da yardımcı olmaktadır. İletişimi iyi olan her ilişki uzun, mutlu ve huzurlu sürmektedir.

Yaşanan Güven Problemleri

Bir ilişkiyi yürütmenin püf noktaları arasında çiftlerin karşılıklı olarak birbirine güven duyması, her zaman büyük önem taşımaktadır. Güven duygusu olmayan birliktelikler sağlam bir temel üzerine inşa edilememektedir. Aynı derecede bir ilişkide güven dışında dürüst olmakta gerekmektedir. Güven oluşturabilmenin en önemli şartı doğruluk olup, yalanların girdiği ilişkiler iki taraf için de bir müddet sonra yaşanamaz hale gelmektedir. Bu yüzden bir birliktelik yaşayan çiftlerin her zaman birbirlerine karşı dürüst olması, gerçekleri saklamaması ve yalanlardan uzak durması gerekmektedir.

Beklentilerin Çok Yüksek Olması

Bir ilişkide olmaması gerekenler arasında, beklentilerin çok yüksek olması da bulunmaktadır. Devamlı değişen ve tutarsız beklentiler bir ilişkiyi mutlu dahi olunsa, çok çabuk yıpratmaktadır. Bunun sonucunda ise ilişkiler bitme noktasına gelebilmektedir. Bu nedenle beraberliklerinin uzun sürmesini isteyen kişilerin beklentilerini çok yüksek tutmaması gerekmektedir.

Aynı zamanda beklentilerin çok yüksek tutulması, zamanla karşı tarafın rencide olmasına, yorulmasına ve kendini yetersiz hissetmesine de neden olmaktadır. Mutlu bir ilişki yaşamak ve sürdürmek isteyenlerin, her zaman beklentilerini sağlıklı bir çerçevede belirleyip, makul olan istekler dâhilinde bunu dile getirmesi en iyi yöntem olmaktadır. Beklentilerin çok yüksek olduğu ilişkiler her iki tarafı da yıpratmakta ve beklentilerin değişmesi ya da tutarsızlık göstermesi ile karşı tarafın uzaklaşmasına da neden olmaktadır.

Saygı Eksikliği

Bir ilişkide olması gerekenler arasında sevgiden önce gelen en mühim şey saygı olmaktadır. Saygı kavramının olmadığı ilişkiler, hiç bir zaman tam anlamıyla bir ilişki adını alamamaktadır. Saygının olmadığı yerde sevgide gittikçe azalmakta ve ilişkilerin kısa sürede bitmesine neden olmaktadır. Bu nedenle karşılıklı olarak çiftlerin birbirlerine her zaman saygı göstermesi şarttır.

Bir insana saygı duymak, onu olduğu gibi kabul etmek anlamına gelmekte olup, bir ilişkide karşı tarafı beklentilere göre değiştirmek ise yapılan en büyük hatalardan biri olmaktadır. Bu yüzden bir beraberlikte saygı duymak, karşıdaki kişiyi olduğu kabul etmek ve onun düşüncelerine saygı göstermek lazımdır. Burada unutulmaması gereken en önemli nokta ise saygının olmadığı yerde sevginin de bitmeye mahkûm olduğudur.

Koşulsuz Sevememek

Mutlu bir ilişki yaşamaktan alıkoyan 6 şey bağlamında en önemli nokta, çiftlerin birbirini koşulsuz olarak sevememesidir. Koşulsuz sevgi genellikle sonsuz bir aşkla birbirine bağlanmak olarak bilinse de, aslında zor günlerde ve iyi günlerde her daim hayatı paylaşmak anlamına gelmektedir. Koşulsuz sevgi kişinin kendini unutup, sadece karşı taraf için yaşaması anlamına da gelmemektedir.

Tam tersine bir kişinin kendi özgürlüklerine bağlı olarak ve kendi benliğini unutmadan sevebildiği ilişkiler daha sağlıklı olmaktadır. Koşulsuz sevgide taraflar, sadece kendi çıkarlarına uygun davranmaktan kaçınarak, empati yeteneği dahilinde karşı tarafın isteklerine de her zaman saygı ile yaklaşmaktadırlar. Uzun ilişki için tavsiyeler arasında en üst sırada yer alan koşulsuz sevgi, çiftlerin mutlu ve huzurlu bir beraberlik yaşayabilmesi için en gerekli olan şeylerden biridir.

Yaşanan Sorunları Biriktirmek

Bir ilişkide olmaması gerekenler arasında çiftlerin yaşadıkları fikir ayrıklıklarında ya da tartışmalarda çıkan sorunları, çözümlemeden halı altına itmesi olmaktadır. İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biri olan yaşanan sorunları biriktirmek ve yeni tartışmalarda bunları yeniden kavganın öfkesiyle dile getirmek, çiftler arasındaki sorunların katlanarak büyümesine neden olmaktadır.

Biriken bu sorunlar nedeniyle, yaşanan birliktelikler büyük yaralar almakta ve bir yerden sonra da ilişkiler kopma noktasına gelmektedir. Bu nedenle yaşanan tartışmalarda asla sorunları çözümlemeden olayı kapatmamak lazımdır. Hoşgörü ve anlayışlı bir dille bütün sorunların konuşulup, ortak bir çözüm yolu bulmak ise en iyi yöntem olmaktadır.

Aynı zamanda bir ilişkide yaşanan sorunların birikmesi, çiftleri bir zaman sonra kırmakta, karşılıklı olarak güven duygularını zedelemekte ve çiftlerin birbirlerinde uzaklaşmasını daha çabuk sağlamaktadır.

Yorum gönder