×

Partneriniz Narsist Davranışlar Sergilerse Ne Yapmanız Gerekir?

artneriniz narsist davranışlar sergilerse ne yapmanız gerekir

Partneriniz Narsist Davranışlar Sergilerse Ne Yapmanız Gerekir?

Günümüzde narsistlik oldukça yaygın olmaya başlamıştır. Buna bağlı olarak pek çok kişi, partneriniz narsist davranışlar sergilerse ne yapmanız gerekir sorusuna yanıt aramaktadır. Kişiler, sosyal ve romantik ilişkileri içinde kendilerini diğer pek çok kişiden ve partnerlerinden üstün görmeye başlamışlardır. Bu durum, onların hem sosyal anlam da hem de romantik ilişkilerinde kişiler tarafından sevilmemelerine yol açar. Özellikle de romantik bir ilişkide narsist olan bir partner ile birlikte olmak kişilerin hiçte mutlu olacağı bir durum değildir. Bu da, ilişkilerin sonlanmasına yol açar. Bu nedenle pek çok kişi obsesif narsist konusu üzerinde araştırmalara girmiştir. Peki, son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde rastlanılan narsisizm nedir?

Narsisizm Nedir?

Narsisizm ve narsist ne demek sorusuna yanıt arayan pek çok kişi bulunmaktadır. Peki, kişilerin romantik ilişkilerinde maruz kaldıkları narsisizm ne demektir? Narsisizm, kişilerin kendilerini diğer pek insandan üstün görerek kendilerine aşık olmalarıdır. Bu kişiler, kendilerine bedensel ve zihinsel açıdan hayranlık duyarlar ve kendilerini çok beğenirler.

Narsist bireyler, çevrelerinde ki her kişiyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmayı çok severler. Kendilerini oldukça değerli ve önemli görürler. Buna bağlı olarak da hiç kimsenin duyguları onlar için bir öneme sahip değildir. İlişkileri içinde partnerlerini narsist olduğunu bilen kişiler için narsisti alt etmek hiç kolay bir iş değildir. Buna bağlı olarak, bu konuda bilinçli davranmak oldukça önemlidir.

artneriniz narsist davranışlar sergilerse ne yapmanız gerekir

Partneriniz Narsist Davranışlar Sergilediğinde Yapmanız Gerekenler

Kişiler ilişkileri içinde kendilerini narsist davranışlara maruz kaldıkları bir halde bulabilirler. Bu, baş edilmesi oldukça zor bir durumdur. Çünkü narsist bireyler, büyüklük duygusuna sahip olan ve başkalarının duygu ve düşüncelerine önem vermeyen kişiler olduklarından dolayı onların davranışları karşısında iyi bir şekilde durmak gerekir. Buna bağlı olarak pek çok kişi, narsisizm tedavisi nedir sorusuna yanıt aramaktadır.

Fakat onları bu konuda ikna etmek kolay bir iş değildir. Obsesif narsist bir birey ile ilişki içinde bulunmak zor olduğundan dolayı, ilişki içindeyken partnerinizin narsist davranışlar sergilediğinde yapmanız gereken bir takım şeyler bulunmaktadır. Peki, kişiler ilişkilerinde narsist bir partnere sahipse ne yapması gerekir? Kişilerin partnerleri narsist davranışlar sergilediği zaman yapmaları gerekenler şu şekilde belirtilmiştir;

  • Bir narsistin hoşuna gitmeyecek bir durum olsa da ayrılın
  • Narsist olan sevgilinizi terapi görmesi için ikna etmeye çalışın
  • Bir narsist ile birlikte olmak zor olduğundan dolayı kafa dinlemek için yakın çevreniz ile iletişim içinde olun
  • Bir narsisten ayrılmak kesin bir çözüm olmayacağından dolayı sizinle irtibata geçebileceği her yerden engelleyin
  • İlişkiyi sürdürmek istiyorsanız bir aile danışmanından bu konu üzerinden terapi alın

Narsist Sevgiliyle Nasıl İletişim Kurulur?

Eğer partneriniz bir narsistse, onunla iletişim kurabilmeniz çok kolay bir iş değildir. Buna bağlı olarak pek çok kişi, narsist sevgiliyle nasıl iletişim kurulur sorusuna yanıt aramaktadır. İlişkileri içinde narsisti alt etmek gibi düşüncelere sahip olan kişiler için, bir takım iletişim kurma yöntemleri yer almaktadır. Kişiler, bu yöntemler sayesinde, narsist sevgilileri ile iletişim kurmayı daha kolay bir şekilde yapabileceklerdir. Narsist bireyler, başkalarını anlamayan empati yapmayan ve büyüklük duyguları besleyen kişiler olduklarından dolayı, ilişki içinde büyük bir iletişimsizlik ortaya çıkmaktadır. Peki, kişilerin narsisti alt etmek amacıyla narsist partnerleri ile nasıl iletişim kurabilirler? Kişilerin, naarsist sevgilileri ile iletişim kurma yöntemleri şu şekilde belirtilmiştir;

  • Narsist bir kişiye haklı olduğunuzdan emin olmadan eleştiri yapmamanız gerekir
  • Narsist bir bireyi eleştirirken suçlayıcı ifadeler yerine fikrinizi belirttiğiniz ifadeler kullanmamanız gerekir
  • Narsist bir kişiye eleştiri yapmadan önce iyi bir şekilde hazırlanmanız gerekir
  • Narsist bir kişiyle konuşurken sakin olmaya dikkat edilmesi gerekir
  • Narsistler öfkelendikleri zaman alttan alınmaması gerekir
  • Narsist olan kişilerin öfkelerine öfkeyle karşılık verilmemesi gerekir
  • Narsistlerin kişilikleri yerine davranışlarının övülmesi gerekir
  • Narsist bir bireyle iletişim kurarken kararlı ve kendinizden emin olmanız gerekir
  • Narsist bir kişi ile iletişim sırasında sınırlarınızı belirtmeniz gerekir
  • Narsist bir kişi ile herhangi bir konu üzerinde konuşurken ikna etmeye çabalamamanız gerekir
  • Onlara karşı aşırı bir hassaslık göstermemeniz gerekir

Narsistik Kırılma Nedir?

Kişilerin en merak ettikleri sorulardan biri de narsistik kırılma nedir olmuştur. Narsist bireyler, hem sosyal hem romantik ilişkilerini herhangi bir şekilde duygu ve düşünce paylaşımı yapmak amacıyla kurmazlar. Onların bu ilişkileri kurmaktaki amaçları tamamen kendi özelliklerinin sürekli olarak övülmesi ve takdir toplamaktır. Eğer davranışları ve özellikleri bakımından herhangi bir şekilde takdir toplamazlarsa narsistik kırılma yaşarlar. Onların beklediklerini bulamamaları karşısında yaşadıkları hayal kırıklığına narsistik kırılma denmektedir. Bu hayal kırıklığını, partnerlerine olumsuz bir şekilde yansıtırlar.

Narsistlerin Korkuları

Narsist bireylerin hem sosyal hem de romantik ilişkilerinde yaşadıkları bir takım korkular bulunmaktadır. Bu korkular, onların kendi yaşamlarına yön vermelerini sağlamaktadır. Böylece narsistler, ikili ilişkilerinde bu korkulardan faydalanarak hareket etmektedirler. Onların bu korkuları yüzünden, sosyal ve romantik ilişkilerinde pek çok sorun ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Peki, narsist bireylerin ikili ilişkilerinde ya da sosyal yaşamlarında yaşadıkları korkular neler olabilir? Narsist bireylerin korkuları şu şekilde belirtilmiştir;

  • Başarısızlık
  • Terk edilme
  • Kamusal bir alanda aşağılanmak
  • Ölüm
  • Hakarete uğramak
  • Görünmez hissetmek
  • Pişmanlık
  • Kendini yetersiz hissetmek
  • Utanç duymak

Yorum gönder