×

İlişkilerin Sağlıklı Olmasını Sağlayan Sınırlara 4 Örnek

İlişkilerin sağlıklı olmasını sağlayan sınırlara 4 örnek

İlişkilerin Sağlıklı Olmasını Sağlayan Sınırlara 4 Örnek

İlişkilerin sağlıklı olmasını sağlayan sınırlara 4 örnek verilebilir ve verilen bu örneklerin çiftler tarafından uygulanması beklenir. Kısa süreli ilişkiler yerine daha uzun soluklu ve sağlıklı ilişki içinde olmak, her bireyin ortak hayali olarak değerlendirilebilir. Sağlıklı ilişkilerin insanların ruh sağlığını da olumlu yönde etkilediği bilinenler arasında yer almaktadır. Ancak ilişkilerin sağlıklı olmasını sağlayan bazı sınırlar vardır.

Sağlıklı ilişki için belirlenen sınırların her çift tarafından bilinmesi ve uygulanması gerekmektedir. Uzun ilişkilerin sırrı olan bu öneriler, ancak uygulandığında sonuç verebilmektedir. Bu nedenle partneriniz ile iletişime geçerek sağlıklı sınırlar belirleme yöntemlerini araştırabilirsiniz. Yapacağınız araştırma sonucunda karşınıza çıkabilecek sonuçlar arasında;

  • Doğru anı yakalayın
  • Mesafeli ilişki uygulayın
  • Sınırlarınızı saygı ve sevgi dahilinde belirleyin
  • Tutarlı ve dürüst olun

Seçenekleri yer almaktadır. Sıralanan bu seçeneklerin uygulanması ile birlikte sağlıklı ilişkileriniz için gereken sınırları belirleyebilir ve partneriniz ile birlikte bu sınırlara uyarak sağlıklı ilişki içinde olabilirsiniz. Her bir seçeneğin detaylı açıklamaları aşağıda listelenmiştir.

İlişkilerin sağlıklı olmasını sağlayan sınırlara 4 örnek

Doğru Anı Yakalayın

Sağlıklı ilişki için sınır belirleme yöntemleri arasında doğru anı yakalama önerisi ilk sırada yer almaktadır. Büyük bir karar verileceği zaman doğru anı yakalamak ve uygun dille açıklamak ilişkiniz için yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden bir tanesidir. Zira, yanlış anda söylenen bu tarz öneriler, karşı tarafın yanlış anlamasına neden olabilir.

İlişkinizin daha sağlıklı ilerlemesini istiyorsanız belirli sınırlar koymanız gerekmektedir. Ancak sınırları belirleme yöntemlerine uymanız da bu konu kapsamında dikkat etmeniz gerekenler arasında yer almaktadır. Çünkü vereceğiniz bu büyük karar partneriniz tarafından yanlış anlaşılmamalıdır. Bu konu kapsamında uygulayabileceğiniz öneriler şu şekilde olabilir:

  • İlişkinizin sorunsuz anını yakalamak
  • Partneriniz ile doğru iletişim yöntemlerini kullanmak
  • Mutlu olduğunuz anda düşüncenizi paylaşmak
  • İlişkinizin iyiliğini istediğinizi hissettirmek

Bu tarz mesajlar kapsamında partneriniz ile doğru anı yakalayabilir ve ilişkiniz için sınırlar belirlemek istediğinizi dile getirebilirsiniz. Böylece sorun yaşamadan ortak kararlar alarak ilişkiniz için sağlıklı sınırlar belirleyebilir ve partneriniz ile birlikte bu sınırlara uyum sağlayabilirsiniz.

Mesafeli İlişki Uygulayın

Sağlıklı ilişkiler için sağlıklı sınırlar belirlemek, çiftlerin ilişkileri için yapabileceği en büyük avantajlar arasında yer almaktadır. Günümüzde pek çok ilişkinin kısa süreli ve sorunlu olduğu görülebilmektedir. Bunun asıl nedeni içinde bulunulan ilişkilerinin oldukça sağlıksız olmasıdır. Siz de ilişkinizin kısa süreli ve sağlıksız olmasını istemiyorsanız birtakım önlemler almanız gerekmektedir.

Öncelikle uzun ilişki sırlarını incelediğiniz zaman ilişkilerde uygulanan sınırlamaları fark edebilirsiniz. Özellikle ortak alanda yaşanan ilişkilerde uygulanan bu mesafe, bireylerin birbirleri arasındaki enerjiyi canlı tutmalarını sağlamaktadır. Mesafeli ilişki başlığı altında önerilenler ise şu şekilde açıklanabilir:

  • Partneriniz ile ayrı zaman geçirmek
  • Fazla ilgi göstermekten kaçınmak
  • Kaliteli zaman geçirmek
  • Partnerinizin kişisel alanına saygı göstermek
  • Bir süre uzak kalmak ve özlemek

Sıralanan bu önerilerin uygulanması ile birlikte sağlıklı ilişki için sınır belirleme yöntemleri arasından bir öneriyi uygulamış olacaksınız. İlişkinizin sağlıklı ve uzun soluklu olmasını istiyorsanız sıralanan tavsiyelere göz atmanız ve mutlaka değerlendirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda bu önerileri partneriniz ile paylaşmak da ilişkinizin sağlıklı olması için iyi bir adım olacaktır.

Sınırlarınızı Saygı ve Sevgi Dahilinde Belirleyin

Uzun ilişkilerin sırrı nedir diye araştırıldığı zaman çıkabilecek sonuçlar arasında sağlıklı sınırlar belirleme yer almaktadır. Her insan, içinde bulunacağı ilişkinin daha sağlıklı ve uzun süreli olmasını tercih etmektedir. Ancak bu sadece istemekle veya tercih etmekle yapılabilecek bir başarı değildir. Sağlıklı ve uzun bir ilişki için çiftlerin bazı sınırlar belirlemesi ve bu sınırlara uyması gerekmektedir.

Sağlıklı sınırlar nasıl belirlenmeli sorusu da bu konu kapsamında merak edilenler arasında yer almaktadır. İlişkilerin daha sağlıklı olmasını destekleyen bu sınırlar, çiftlerin uygulaması ile gerçekleşmektedir. Sağlıklı sınırlar belirleneceği zaman da alınacak olan kararların mutlaka saygı ve sevgi dahilinde alınması gerekmektedir.

Partnerinizin bu durumu yanlış anlamaması ve ilişkinizin iyiliği düşündüğünüzü anlaması için doğru iletişim yöntemlerinden yararlanmanız gerekmektedir. Karşı tarafa göstereceğiniz saygı ve sevgi ile birlikte sağlıklı sınırları ortak bir şekilde belirleyebilirsiniz. Böylece partneriniz de alacağınız sağlıklı sınırlar kapsamında elinden geleni yapacak ve belirlenen sınırlara saygı ile yaklaşacaktır.

Tutarlı ve Dürüst Olun

Sağlıklı ilişki için sağlıklı sınırlar belirlemek, hemen hemen her bireyin aklında yer edinen konulardan birisi haline gelmiştir. Günümüz ilişkilerinin kısa süreli olması, sınırların belirlenmemesi ve daha pek çok nedenden kaynaklanmaktadır. Sorunsuz bir ilişki içinde olabilmek için de çiftlerin bazı sınırlar belirlemesi ve belirlenen sınırlara uygun davranmaları gerekmektedir.

Partneriniz ile birlikte sınırlar belirleyeceğiniz zaman tutarlı ve aynı zamanda dürüst olmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Tutarlı olmadığınız durumlarda belirlediğiniz sınırlara uygun hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Konu dahilinde önerilen bazı davranış şekilleri şu şekilde açıklanabilir:

  • Uygulayabileceğiniz sınırlardan yana olmak
  • Partnerine ne hissettiğinizi açık bir şekilde dile getirmek
  • Belirlediğiniz sınırlara bağlı kalacağınızı hissettirmek

Tutarlı olmadığınız durumlarda belirlediğiniz sınırların hiçbir anlamı kalmayacak ve partneriniz tarafından da belirlenen sınırlar uygulanmayacaktır. Bu tarz olumsuz sonuçlar almak yerine her iki tarafın da bağlı kalabileceği sınırlar belirlenmeli ve son derece tutarlı davranışlar sergilenmelidir. Aksi takdirde ilişkinizin sağlıklı olması için belirlediğiniz sınırların hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Yorum gönder