×

Uzak Mesafe İlişkilerinde Pozitif ve Negatif Yönler Nelerdir?

Uzak mesafe ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir

Uzak Mesafe İlişkilerinde Pozitif ve Negatif Yönler Nelerdir?

Uzak mesafe ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir? Her seven birbirini her zaman görmek, yan yana olmak ister. Ancak bazı durumlarda bu gerçekleşmeyebilir. Örneğin üniversite eğitimi, sağlık veya iş gibi nedenler ile âşık olan kişilerin aralarına büyük kilometreler girebilir.

Peki, bu durum aşka mani midir? Burada güçlü bir sevgi bağının önünde hiçbir mesafenin engel olmayacağı bilinmelidir. Zira günümüzde bazı âşıkların birbirleri için kilometrelerce gittiği, hatta yıllar sonra evlendiği bile malumdur. Her ne kadar bazı kişiler imkânsız gibi görse de aslında yapılabilir. Ayrıca her iki tarafa bazı olumlu etkileri de vardır. Bunlardan şöyle bahsedilebilir;

  1. Sevginin büyüklüğü artar
  2. İletişim güçlenir
  3. Kişi ve çift olarak güçlü hale getirir

Bununla beraber bazı olumsuz yönleri de vardır. Bunlar şöyle sayılabilir;

  1. Güven sorunları
  2. Yanlış anlamalar
  3. Fiziksel destek yoksunluğu
  4. Kıskançlık, güvensizlik
  5. Kavgalar
  6. Sadakatsizlik korkusu
  7. Konuşmanın bitmesi
  8. Gelecek belirsizlik durumu
  9. Ayrılık

Dolayısıyla olumsuz durumların, pozitif yönlerden daha fazla olduğu görülebilir. Ancak hepsinin üstesinden gelmeyi başarıp, sabredenler mutlu bir beraberlik yaşayabilir.

Uzak mesafe ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir

1.      Sevginin Büyüklüğü Artar

Uzak mesafe ilişkilerinin olumlu yönleri arasında sevginin artması sayılabilir. Her ne kadar tüm ilişkilerde partnerler birbirini sevse de, mesafe arttıkça aşk da büyür. Zira kişilerin uzakta olması sevgisini de çoğaltır.

Sadece bir mesaj bile kişileri mutlu etmek için yeter. Bir araya gelinen zamanlarda böylece daha iyi sonuçlar alınabilir ve daha iyi bir çift olunabilir.

2.      İletişim Güçlenir

Mesafe arttıkça iletişim imkânsız gibi gelse de, aslında tam tersidir. Bunun temel nedeni kişilerin birbirlerinden haber alabilmek için, sadece telefon, internet gibi kaynakları kullanabilmesidir. Böylece partnerler birbirleri ile daha fazla konuşma fırsatı bulur.

Bir araya geldiklerinde anlatacakları şeyler de böylece genişler. Konuşacakları konular her zaman vardır.

3.      Kişi Ve Çift Olarak Güçlü Hale Getirir

Uzak mesafe ilişkilerinin olumlu yönleri arasında bir diğer olumlu yönü de gerek kişi, gerekse çift bakımından güçlü hale getirmesidir. Arada mesafe olması iki tarafı da kısa sürede olgunlaştırır. Sevdiği kişiyi tekrar görmeyi beklemek aradaki bağı da kuvvetlendirir.

4.      Güven Sorunları

Uzak mesafe ilişkilerinin olumsuz yönleri de vardır. Bunlardan ilki güven sorunudur. Arada büyük bir mesafe olması, kişilerin ne yaptığını görememelerini doğurur. Böylece normal arkadaşlar bile kıskanılabilir.

Dolayısıyla bir güven sorunu her zaman yüksektir. Okul ve iş arkadaşlarına çoğu zaman güvenilmez. Ancak burada önemli olan partnerinize olan duygularınızdır. Eğer ona güveniyorsanız bu konuda endişelenmenizde gerekmez.

5.      Yanlış Anlamalar

Mesafelerin artması, iletişimi cep telefonu gibi araçlar üzerinden gerçekleştirme sonucunu doğurur. Telefon konuşması da doğal olarak bazı konularda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Özellikle bir kişi herhangi bir duruma sinirli olduğunda konuşmalar istenmeyen yerlere doğru gidebilir.

Dolayısıyla herhangi bir cümle farklı bir anlam bile taşısa, hatalı yerlere çekilebilir. Böylece aradaki kırgınlıklar da artar.

6.      Fiziksel Destek Yoksunluğu

Uzak mesafe ilişkilerinin olumsuz yönleri arasında bir diğer fiziksel destekten yoksun kalmadır. Her ilişkide sevenler, birbirlerine fiziksel olarak gereksinim duyar. Zira mutluluk ve üzüntü gibi durumlar paylaşılmak istenir.

Ancak uzak olunması bu durumları sadece buluşulan günlere indirger. Dolayısıyla kişiler en ihtiyaç duyduğunda sevdiğini yanında bulamaz. Zira telefonlarda duygular iletilemediği için konuşmalar da yetersiz gelir.

7.      Kıskançlık

Eğer bir ilişkide partnerler birbirlerini sıkça göremiyorsa ve farklı şehirlere gidilmek zorunda kalınmışsa, kıskançlık da beraberinde gelir. Zira karşı taraf gerek iş gerekse üniversite hayatında çok sayıda kişiyi tanır.

Bunun anlamı partnerlerin sevgilisinden çok karşı cinsten kişilerle bir arada olmasıdır. Her ne kadar kıskançlık insani bir duygu da olsa, bu durumda daha çok artar.

8.      Kavgalar

Uzak mesafe ilişkilerinin olumsuz durumları arasında bir diğer madde de kavgalardır. Her ne kadar kişiler tartışmadan hoşlanmayan yapıda olsa da, araya mesafe girdiğinde bu zamanla değişir. Zira iletişimin istenen şekilde olmaması, zor durumlarda yanında olamamak, başka kişiler gibi görememek, kıskançlık, güvensizlik kısa sürede kavgalar yaşanmasına sebep olur.

9.      Sadakatsizlik Korkusu

İnsanlar üniversite, günlük hayat ve işte birçok kişiyle tanışır. Dolayısıyla partnerler arasında bir mesafe varsa anlamı her ikisinin de karşı cinsten çok sayıda tanıdığı olacağıdır. Bu en başlarda sorun olmasa da zaman arttıkça yükselir. Örneğin ders çalışmak için kütüphaneye bile gidildiğinde büyük kavgalar edilebilir.

Bunun temel nedeni, karşı tarafın sadakatsiz olmasından duyulan endişedir. Zira sevgilinin yanında olunamadığı için bazı durumlarda partnerlerden biri bulunduğu yerdeki bir kişiden etkilenmeye de başlayabilir.

10. Konuşmanın Bitmesi

Uzak mesafe ilişkileri yaşayanlar bir araya geldiğinde konuşacak sayısız konuları vardır. Ancak tekrar ayrıldıklarında konuşma bir süre sonra kesilmeye başlar. Zira telefon aramaları ve mesajlar kişilerin yerini, ne yaptıklarını belli etmede yetersizdir. Ayrıca kişiler her zaman konuşma paketleri yapamayabilir.

Böylece zamanla konuşmalar da minimum seviyeye düşer. Bunun nedenlerinden biri de okula ve işe de vakit ayrılması gerektiğidir.

11. Gelecek Belirsizlik Durumu

Uzak mesafe ilişkilerinde, partnerlerin gelecekte ne yapacağı her zaman bir soru işaretidir. Bunun temel nedeni herkesin rahatlıkla farklı bir plan yapabilmesidir. Üniversite okuyanlar okul ardından orada kalmayı tercih edebilir. Aynı şekilde tamamen farklı bir şehirde de görev alabilir.

Yorum gönder