×

Uzun Mesafeli Bir İlişkiyi Yürütmenin 5 Yolu Nedir?

Uzun mesafeli bir ilişkiyi yürütmenin 5 yolu nedir

Uzun Mesafeli Bir İlişkiyi Yürütmenin 5 Yolu Nedir?

Uzun mesafeli bir ilişkiyi yürütmenin 5 yolu nedir? Arada uzayan yollar bazen çiftleri maddi ve manevi zorlayabilir. Ancak bu şekilde bir ilişkiyi yürütmek imkânsız değil ve mecbur kalındığı takdirde uzun mesafeli olarak da bir ilişkiyi sürdürmek mümkün.

Bu noktada ilişkinin devamlılığının en büyük yardımcısı; karşıdaki insana duyulan sevginin boyutları ve fedakârlıktır. Şimdi bir ilişkiyi uzak mesafelerde sürdürmek adına dikkat edilebilecek bazı noktalara bakalım:

Uzun mesafeli bir ilişkiyi yürütmenin 5 yolu nedir

Kişisel Alanlara Saygı Duymak

Araya uzun mesafeler girince bazen insanlar düşünce denizinde boğulup, gereksiz kıskançlıklara ve ufak konulara takılabiliyor. Bu durum genelde mesafelerin neden olduğu özlem ya da gerginlik sebebiyle olabiliyor. Ancak çoğu zaman bunlar gereksiz kuruntular oluyor ve ne kadar basit konulardan tartışmalar yaşanabildiği sonradan anlaşılıyor.

Bu yüzden her zaman aklıselim davranmak ufak konulara takılmamak önem arz ediyor. Karşıdaki insanın kişisel alanlarına ve kendisine ayırdığı vakte saygı duymak da aynı şekilde önemli oluyor. Örneğin siz uzun mesafeli ilişki yaşadığınız için ve zaten yeterince görüşemediğiniz için onu her aradığınızda müsait olmasını isteyebilirsiniz.

Ancak bu pek mümkün değildir. Kimi zaman karşınızdaki insanın kendine ait işlerine saygı göstermek; ilişkiyi boğmamak adına önemli bir konudur. Tabii aynı şey karşı taraf için de geçerli olmalı. Sizin bir işiniz olduğunda telefonu açamamanız gayet doğaldır. Bu tarz noktalara takılma aşamasını geçtikten sonra çok daha rahat bir şekilde ilişkiyi sürdürmek mümkün olacaktır.

Bağlılığın Mesafelere Bağlı Olmadığını Hissettirin

Bu konu uzak mesafeli ilişki söz konusu olduğunda daha da önem kazanır. Bağlılık elbette her ilişkinin temel taşlarından birisidir; özellikle uzak mesafe ilişkide insan karşısındaki kişinin duygu ve düşüncelerinden emin olmak ister.

Ona onu sevdiğinizi yeterince hissettirdiğiniz ve bağlılığınızı her koşulda koruduğunuz takdirde; ilişkiniz uzaktan dahi olsa çok iyi bir şekilde yürüyebilir. Unutmayın; mesele aradaki mesafeler değil, gönüllerdeki mesafedir. Eğer gönülden birbirinize bağlıysanız; arada uzayan yollar bu bağı koparamaz. Belki zorlanırsınız ama muhakkak çözümler üretebilirsiniz.

Sürpriz Yapmak Her Zaman Süper Bir Fikirdir

Aslında burada amaç, uzakta da olsa sevdiğiniz insanı düşündüğünüzü göstermenin zarif bir yolunu bulmaktır. Sürpriz bir hediye ya da zaman bulabilirseniz sürpriz bir ziyaret oldukça güzel bir hareket olacaktır. Gitme imkânınız yoksa da, küçük bir sürpriz hediyeyle arada sevdiğiniz insanı şaşırtmak çok hoş bir davranış olacak ve ona onu hatırladığınızı düşündürecektir.

Geleceğe Dair Konuşmalar Yapabilirsiniz

Uzak mesafe ilişkisini ayakta tutmak pek o kadar kolay değildir elbette ama gerekli özveriyle mümkündür. Bu anlamda en önemli düşünce yapılarından birisi de geleceğe dair ortak fikirlerinizden bahsetmek ve konuşmalarınızın içini doldurmaktır.

Böylelikle hem karşınızdaki insanı önemsediğinizi hissettirirsiniz hem de ortak ya da ayrılan düşüncelerinizi uzaktan da olsa anlama imkânınız olur. Her ne kadar devamlı yüz yüze konuşmak mümkün olmasa da; karşılıklı sohbete dayanan ve mekanik olmayan soru cevap konuşmalarıyla karşılıklı kişilik ve hayata bakış açısı hakkında izlenim edinmek mümkün olmaktadır. Tabii imkan olduğu müddetçe yüz yüze gelerek konuşmak da ilişkiyi sürdürmek adına faydalı olacaktır.

Teknolojinin Nimetlerinden Faydalanmak İyi Bir Fikir Olacaktır

Bildiğimiz gibi artık teknolojik bir dünyanın içinde yaşıyoruz ve mesafeleri hayli kısalttık. Teknolojik dünyanın nimetleriyle; konuşmanın yanı sıra uzaktan da olsa rahatlıkla görüntülü olarak konuşabilirsiniz.

Uzak mesafe ilişkisi ne demek diye sorulduğunda artık eskiden olduğu gibi anlaşılmıyor. Eski dönemlerde insanlar bazen yıllarca birbirinin sesini dahi duymadan beklerlermiş. Ancak günümüz dünyası içinde uzaktan da olsa bir ilişkiyi devamlı görüşerek yürütmek mümkün.

Uzak Mesafeli Bir İlişki Yürütürken Dikkat Edilecek Noktalar

Her ilişkide özen gösterilmesi gereken noktalar vardır elbette. Arada uzun mesafeler olunca bu dikkat edilmesi gereken noktalar daha da önemli hale gelir. Zira çokça bilinen sözlerden biridir; ‘gözden uzak gönülden de uzak’.

Böyle endişeler uzak mesafe ilişkilerinin düşündürdüğü şeylerden olsa da; herkes için aynı durumu yansıtmaz. Birbirini gerçekten seven ve fedakârlık yapmaktan çekinmeyen pek çok insan için ilişki uzaktan da olsa sürdürülebilmektedir. Şimdi uzak mesafe ilişkisinde dikkat edilmesi gereken noktalar nelermiş birlikte bakalım:

  • Uzak ya da yakın tüm ilişkilerin sırrı; güven ve bağlılık üzerine kuruludur. Özellikle ‘gözden uzak’ kısmı da varsa işin; karşıdaki kişiye karşı güven duymak daha da önemli hale gelir. Bu nedenle hayatınızdaki insana güven vermek ve ona karşı da kuruntulu davranmamak önemli noktalardır.
  • Uzaktan konuşmak ve görüşmek; uzun mesafeli ilişkilerin sırlarından biridir; ancak abartmamak kaydıyla. Günün her saati her koşulda yapılan görüşmeler bir süre sonra kişisel alanlara saygı sorununu beraberinde getirebilir ve ilişki içinde oldukça yorucu bir hal alabilir. Uzun mesafeli bir ilişkiyi yürütmenin 5 yolu nedir? Şimdi bir diğer önemli noktayla devam edelim:
  • Yalnız geçirilen zamanları bir kayıp olarak görmeyi bırakın. Bu önemli bir nokta; kendi kendinize geçirdiğiniz vakitler de eğlenceli bir hal alırsa kendinizi yalnız hissetmez ve ilişkinizle ilgili sürekli bir sorun varmış hissine de kapılmazsınız.
  • Birlikte yapılabilecek bir hobinizin olması müthiş bir fikir! Hem sohbet edip, ayrıntılı konuşabileceğiniz ortak bir alanınız olur; hem de birbirinize manevi olarak çok daha yakın olursunuz.

Yorum gönder