×

Sık Görülen 5 Aldatan Eş Davranışları

Sık Görülen 5 Aldatan Eş Davranışları

Sık Görülen 5 Aldatan Eş Davranışları

Eşiniz tarafından aldatıldığınız nasıl anlarsınız? Genellikle, bu soruyu soruyorsanız, zaten sadakatsizliğin kurbanı olduğunuzdan veya en azından ilişkinizde bir şeylerin ters gittiğinden şüpheleniyorsunuzdur. Aldatmanın işaretleri her ilişkide elbette farklı görünür, ancak bulabileceğiniz bazı ortak konular vardır. Öncelikle ve en önemlisi, size şunu söyleyeceğim: Bilinçaltınız size partnerinizin aldattığını söylüyorsa, doğru olabilir. Bununla birlikte, önemli olan arkadaşınızla davranışları hakkında yüzleşmeden önce başka kanıtlar toplamak isteyebilirsiniz. Sık görülen 5 aldatan eş davranışları:

Sık Görülen 5 Aldatan Eş Davranışları

1. Geliştirilmiş Görünüm.

Eşiniz aniden egzersiz yapmaya ve daha sağlıklı beslenmeye başlarsa, bu birisine (muhtemelen siz, ama muhtemelen bir yasak ilişki partneri) daha çekici görünmeye çalıştıklarının bir işareti olabilir. Eşleşen çoraplar ve modaya uygun bir tişört ile bol pantolon giymeye başlarsa bu bir ilişkiye işaret ediyor olabilir. Yeni bir saç kesimi ve yeni iç çamaşırı içinde aynen böyle ve özellikle de eşiniz etrafınızda aynı görünüyorsa, ancak iş veya belirli sosyal etkinlikler için önemli ölçüde daha farklıysa tehlike çanları çalıyor olabilir.

2. Gizli Telefon Veya Bilgisayar Kullanımı.

Aldatanlar telefonlarını ve bilgisayarlarını eskisinden daha sık kullanma ve sanki hayatları buna bağlıymış gibi onları koruma eğilimindedir. Eşinizin telefonu ve dizüstü bilgisayarı daha önce hiç şifre gerektirmediyse ve şimdi yapıyorlarsa, bu iyiye işaret değildir. Eşiniz aniden metinleri silmeye ve tarayıcı geçmişini günlük olarak temizlemeye başlarsa, bu iyiye işaret değildir. Partneriniz telefonunu elinden asla bırakmazsa, hatta duş alırken banyoya götürürse, bu iyiye işaret değildir. Partnerinizin telefonunu gözden geçirmek istediğinizde hayır diyorlarsa, bu da bir sorundur. Dürüst olmak gerekirse, sürpriz doğum gününüzle ilgili bilgiler dışında, sır olarak saklamak isteyecekleri ne olabilir ki?

3. Sevgilinizin Ulaşılamaz Olduğu Dönemler.

Eşiniz sizi aldatıyorsa, aramalarınızı cevaplama ve mesajlarınıza cevap verme olasılıkları daha düşüktür. Bir toplantıdaymış, araba kullanıyormuş, bir “ölü bölgedeymiş” ve temasa geçmeye çalıştığınızı bilmiyormuş gibi meşru, kulağa hoş gelen bahaneler duyabilirsiniz. Partnerinize geç saatlere kadar çalışırken veya bir iş gezisinde ulaşılamıyorsa, bu kötü bir işarettir.  Hiç geç saatlere kadar çalışmayan eşiniz aniden geç saatlere kadar çalışmaya ihtiyaç duyduğunda ve bu gittikçe daha sık olmaya başladığında, yalan söylüyor olabilir. Eşiniz bir iş gezisine hiç gitmemişse ve aniden iş için seyahat etme ihtiyacı duyuyorsa, bu, bir ilişki partneri ile hafta sonu kaçamakları yaptıklarının bir işareti olabilir. Bitmiş şarjlar, sık trafik sıkışıklığı, spor salonunda normalden fazla zaman geçirmek ve yemeğe geç kalmak ya da tamamen gelmemek için benzer mazeretler de sadakatsizliğe işaret ediyor olabilir. Aldatan bir eş aynı zamanda aniden çocukları, doğum günlerini ve diğer önemli olayları hatırlama konusunda unutkan olabilir.

4. Eşininiz Size Ve İlişkinize Karşı Düşmanca Davranıyor.

Aldatan bir eş davranışlarını rasyonelleştirme eğilimindedir (kendi zihinlerinde). Bunu yapmalarının bir yolu, suçu üstünüze atmaktır. Kendilerine, sizinle evlendiklerinde göründüğünüz gibi olmadığınızı ya da yatak odasında yeterince maceracı olmadığınızı veya sizin için yaptıkları tüm harika şeyleri takdir etmediğinizi söylerler, bu yüzden bir başka yerde biraz zaman geçirirler. Çoğu zaman, aldatma konusundaki iç gerekçeler dışarı sızar ve size, ilişkinize karşı yargılayıcı davranırlar. Birdenbire yaptığınız hiçbir şey doğru değilmiş gibi görünüyorsa, ya da eşiniz rahatsız etmeyen şeyleri aniden yapıyorsa ya da sanki kendinizden uzaklaştırılıyormuşsunuz gibi hissediyorsanız, bu aldatmanın güçlü bir göstergesi olabilir. Aldatma hakkında soru sorduğunuzda, eşiniz saptırır ve kaçınır. Eşiniz sizi aldatıyorsa, dünyada yapmak istedikleri en son şey sizinle bunun hakkında konuşmaktır. Bu nedenle, bu konuyu bir sohbette sunduğunuzda, saptırmaya ve kaçınmaya çalışabilirler. Kısacası, eşiniz sizi başka bir konuya yönlendirmek için mümkün olan her şeyi yapacak ya da düşündüğünüz ve hissettiğiniz şey için suçu size atacak. Eşinizle sadakatsizlikle yüzleştiyseniz ve reddedildiyseniz, belki “Bana biraz daha güvendiysen, belki aramızdaki işler daha iyi olur” gibi bir mesajla, bunun bir şeylerin yanlış olduğuna dair içgüdülerinizi geçersiz kılmasına izin vermemelisiniz. İlişkinizde eşinizin hatalı olduğunuza dair iddiasını da otomatik olarak kabul etmemelisiniz. Daha önce belirtildiği gibi, içgüdüleriniz size hayat arkadaşınızın sizi aldattığını söylüyorsa, muhtemelen haklıdır.

5. Açıklanamayan Harcamalar.

Eşinizin kredi kartlarında tuhaf masraflar varsa ve sizin veya eşinizin banka hesaplarında, emeklilik hesaplarında, yatırım hesaplarında vb. aniden daha az para kalmışsa, bu olası bir aldatma işaretidir. Eşinize bu masrafları sorarsanız ve cevapları doğru görünmüyorsa, büyük olasılıkla aldatıyordur. Sadakatsizlik paraya mal olur ki hediyeler, geziler, akşam yemekleri, otel odaları vb. durumlar aldatmanın bedelini çok çabuk arttırabilir. Nadiren veya hiç sık gitmediğiniz yerlerden büyük miktarda para çekme veya satın alma kanıtı görürseniz, bu iyiye işaret değildir.

Eşiniz bu 5 işaretin tamamını gösterebilir ve yine de aldatmıyor olabilir. Ancak bunlar, hayatlarınızda veya ilişkilerinizde bir şeylerin ters gittiğinin göstergesi olmaya devam ediyor. Aldatma olmayabilir, ancak kesinlikle sizin ve ilişkiniz hakkında önemli olan konuşulacak bir şey vardır. Aynı zamanda, eşiniz bu beş işaretten hiçbirini sergilemiyor olabilir ve hala aldatıyor olabilir. Her iki durumda da iyi haber, sadakatsizliği öğrenmenin otomatik olarak ilişkinizin sona erdiğini göstermez. Bu basitçe eşinizin, ilişki güvenini geri kazanmak, işleri düzeltmek ve duygusal yakınlığı yeniden kurmak istiyorsa yapacak çok işi olduğu anlamına gelir.

Eşinizin sizi aldattığını öğrenirseniz, bu bilgiyle yalnız oturmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Eşinizle yüzleşmek konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız, güvendiğiniz bir arkadaşınızla, akrabanızla veya bir terapistle konuşun. Orada korkularınız ve duygularınızla yalnız oturmayın.

Yorum gönder