×

Aldatıldıktan Sonra Tekrar Ona Güvenmem Mümkün mü?

Aldatıldıktan Sonra Tekrar Ona Güvenmem Mümkün mü

Aldatıldıktan Sonra Tekrar Ona Güvenmem Mümkün mü?

İhanetin acısı derindir. Sizi acı, kızgın, mağlup ve derinden incinmiş hissetmenize neden olabilir. Nasıl tekrar güvenebilirsin? Belki ihanetten önce insanlara güveniyordun. Güvendiğiniz şey, başkalarının normal sosyal kurallara göre davranacağıydı. Aile üyelerinin seni seveceğine ve sana bakacağına inandın. Romantik partnerlerin size sadık ve saygı duyacağına inandınız. Patronların ve yetkili kişilerin dürüst olacağına inandınız. İnsanların uygun sınırlara sahip olmasını ve uygun şekilde davranmasını bekliyordunuz. Bu kurallara uyarsanız başkalarının da uyacağına inandınız. Bu paylaşılan bir sosyal beklentidir ve şüphesiz diğer insanlar aynı kuralları ve beklentileri bilirler. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu, neyin uygun olduğunu ve neyin beklendiğini bildikleri için, onların doğru şeyleri yapacaklarına inanmanız son derece mantıklıdır.

Aldatıldıktan Sonra Tekrar Ona Güvenmem Mümkün mü

Tanıdığınız, değer verdiğiniz ve güvendiğiniz biri, yalan söyledi, aldattı ve bu sosyal normları ihlal etti, sizi bir inançsızlık birikintisine bıraktı ve güveninizi yerle bir etti. Tekrar güvenebilir misin? Bazı yönlerden cevap hayırdır, ihanetten önceki gibi güvenemezsiniz. Bir vazo kırılırsa parçaları birbirine yapıştırabilirsiniz, ancak bu aynısı değildir. Saf güveniniz asla aynı olmayacak, olmamalı. İnsanların uygun şekilde hareket etmeleri gerektiğine inandığınız için, yapacakları anlamına gelmez. Şok edici ve inanılmaz olsa bile. Bunu kabul etmek yıllar alabilir. Bunu her düşündüğünüzde aynı duyguları ortaya çıkarabilir. Güvendiğim, saygı duyduğum ve sevdiğim bu kişi bana nasıl yalan söyleyebilir, beni nasıl aldatabilir ve beni sırtımdan bıçaklayabilir? Korkunç.

Etki yıkıcı olabilir ve bir kimseye güvenmeyi sorgulamaya çağırır. İnsanların, hiçbir erkeğe veya kadına güvenemem ve hiçbir lidere politikacıya güvenemem gibi küresel ifadeleri kullanır veya belirli bir gruptaki tüm insanların güvenilmez olduğunu söyler. Bu küresel ifadeler, sizi korumaya çalışan duygusal beyindir. Dikkatli olmak bir kaçınma stratejisidir. Hatta bazıları “kimseye güvenmiyorum” der ve sosyal destek için evcil hayvanlara yönelir. Bu anlaşılabilir bir tepkidir, çünkü kimse ihanetin acısını bir daha hissetmek istemez.

Güven seviyeleri fikri, ayırt etme becerisinin geliştirilmesine dayanır. Farkındalık, ilişki türlerini ayırt edebilmektir ve güveninizi hangi seviyeye kadar uzatmak istediğinizdir. Kendinizi topraklamak için bir adım geri atmaya çalışın ve net bir zihinle, her bir kişiye güveninizi ne ölçüde genişletmek istediğinizi değerlendirin. Sağlıklı bir ilişkide güven zamanla çiçek açar. Olumlu sözler ve eylemler güveni besler. Tekrarlanan olumlu deneyimlerle, ilişki kendini sürdürmek için bir tarih veya temel geliştirir. Sağlıksız bir ilişkide kaygı, kendinden şüphe duyma, belirsizlik duyguları, paranoya ve endişe fark edeceksiniz. Bunlar, güveninizi geri çekmek veya en azından neler olup bittiğini sorgulamak için duygusal göstergelerdir.

İsterseniz, güven etrafında kendi davranışınızı değerlendirin. İnsanlara körü körüne güveniyor musunuz, özellikle de sizinle ilgileniyorlarsa, yoksa onlara bir şans vermeden önce insanları uzaklaştırıyor musunuz? Her iki durumda da güven göstergenizin biraz ayarlanması gerekebilir. Güveni geliştirmenin bir yolu, güveninize yatırım yapmaya değer olduğunu düşündüğünüz biri için küçük bir hesaplanmış risk almaktır. Kendiniz hakkında biraz bilgi paylaşın (paylaşmaktan pişman olabileceğiniz kadar samimi bir şey değil) ve nasıl karşılandığını görün. Sonra diğer kişinin paylaşacak bir şeyi olup olmadığını sorun. Daha sonrasında ve ilerdeki birkaç gün nasıl hissettiğinizi analiz edin.

Hiç kimse aldatılmayı hak etmez ve bir kez aldatıcı, her zaman aldatıcıdır. Üzgün ​​olduklarını göstermek için çaba göstermeyeceklerse, tatlı konuşmalarının onları geri getirmesine izin vermeyin. Böyle durumlarda kelimeler yeterli değildir. Aldatan eski sevgilinizi geri almamanız bazı nedenlere bakalım. Geri dönmemeniz gerekenlerin hepsi konuşur ancak eylemler sözlerden daha yüksek sesle konuşur. Birden fazla kopya çekmişler ki bir kere aldatan hep aldatabilir. Eğer bunu birden fazla kez yaptılarsa, muhtemelen tekrar yapacaklardır. Geri güven duymamanız gereken bu kişiler diğer insanlarla flört etmeyi bırakamazlar. Aldatmadan önce bu büyük bir kırmızı bayrak olmalıydı. Aldatmalarından sizi suçlamaya çalışırlar ki eylemleri sizin hatanız değildir. Yine bu kişiler kendinizi suçlu hissettirmeye çalışırlar. Aldatma sebebi olduğunuzu hissettirmeye çabalarlar ancak bu onların hatasıydı, sizin değil. Elbette ki hala aldattıkları kişiyle hala temas halinde iseler bu pek hoş değil gibi. Aldattığı kişiyi eylemlerinden dolayı suçlamaya çalışırlar ki tango için iki kişi gerekir. Aldattıktan sonra pek güveninizi kazanmaya çalışmazlar. Gerçekten üzgün olduklarını söylemekten başka hiçbir şey yapmıyorlarsa, onları bırakın. Güvenmemeniz gereken kişiler yaptıkları şeyden dolayı değişmek istemezler veya üzülme belirtileri göstermezler. Size ne kadar üzgün olduklarını göstermek ve daha iyi hale getirmek için, her şeyi yapmak için hayatlarının en büyük çabasını göstermeleri gerekir. Bunun gibi şeylerin iyileşmesi zaman alır, bu yüzden zaman ve çaba harcamaya istekli olmalılar. Bazıları aldatmaya devam edeceklerinden ve siz artık onlara güvenilmeyeceğinden korkuyorsunuz ki haklısınız onlara tekrar güvenemeyecekseniz, bırakın gitsinler. Uzun vadede ne yaptıkları konusunda endişelenerek ve paranoyaklaşarak güveninize bir kez daha ihanet edecekleri için kendinizi daha fazla inciteceksiniz.

Bir ilişkideki birinin yapabileceği en kötü şeylerden biri aldatmaktır. Bir dolandırıcıyla ilişkiniz varsa, kendinize gerçekten buna değer mi diye sorun.

Diğer türlü güvenebileceğiniz biri karşısında kendinizi iyi hissediyorsanız, bir sonraki karşılaşmanızda buluşmanın nasıl gideceğini görün. Zamanla nelerin geliştiğini görün. Sizin için doğru olanı iletmenin yanı sıra diğer kişiden almak için pratik yapın. Vermek ve almak, ikiniz için de güven geliştirmenize yardımcı olur ve aynı zamanda olumlu bir ilişki dışında herhangi bir şeye karşı ayırt etme, dayanıklılık ve hoşgörü hakkında bilgi edinirsiniz.

Yorum gönder