×

Sevda Bağlılığı Ciddi Bir Şey mi?

Sevda Bağlılığı Ciddi Bir Şey mi

Sevda Bağlılığı Ciddi Bir Şey mi?

Genellikle bir sürü müzikte duymuş, çoğu yerde okumuş ve kişilerin hoşlandığı ve sevmeye aşık halde olmayı “bağlı” bulunduklarını belirttikleri bir sürü diziye rastlamışsınızdır. Bize bir birlikteliğin katılığı hususunda akıl veren kuvvetli ve etkin bir yöntemdir. Fakat bunun uygun olduğunu bilmek problem yaratıcı bir husustur bunun sebebi sevgi bağlılığı gerçek bir his halidir. Öbür bağlılık halleri gibi, gerekli iyileşme olmadan hayatları dağıtabilir ve birliktelikleri kötü etkileyebilir. Sevda Bağlılığı Ciddi Bir Şey mi?

Kişilerin sevgiye bağlı hale gelmesinin sebebi, bu hislerin bizi güzel yapmasıdır. Ve aynı eroin ya da alkol tarzında bağımlılıkların, kişilerden bazılar katı bir biçimde hoşlandıklarında hissettikleri hislere, bütün yönleriyle bağlı olabilirler.

Sevgi bağlılığı, aşk yaşamanın ya da eşinizle huzurlu olmanın ilerisine gider. Aşka bağlı birisiyseniz, bir birliktelik içerisinde bulunma durumu ya da ilişki esnasında olduğunuz kişilik bünyesince kontrol altına aldığınızı düşünürsünüz.

Sevda Bağlılığı Ciddi Bir Şey mi

Beraberlikler ya da eşiniz hususunda düşünmekten asla vazgeçemezsiniz.

Her an bir birliktelikte bulunup bulunmayacağınız ya da bir beraberlikte olup olmadığınız hususunda kaygılısınız. Fiziki bünyeniz nasiplenir: besin tüketemez ya da yatamazsanız ve birlikteliğinizde ya da eşinizle ilgilenme için şahsınıza gereğince destek olmayı unutursunuz.

Ya da farklı ne olursa olsun, tek olmaktan ve ilgisizlikten ürkersiniz. Bir birlikteliğin olmayabileceği sebepler kafanızda yer ediyor gibi ortaya çıkar.

Birlikteliklerden her an beklediğinizden daha fazla husus bulunur.

Aşka bağımlı bir insan için neşeli ve dertsiz bir vakit olmaktan ziyade, kesinlikle yeterli olmadığını, her an özlediğinizi size yaşatır. Her an sevilme duygusunun şahsınıza sunduğu “tepe noktasının” peşinde olursunuz, fakat kesinlikle tam manada dilediğiniz ya da hayalini kurduğunuz duyguya erişemezsiniz.

Sevgi Bağlılığının Kötü Yanları

Asıl olay şu ki, sevgi bağlılığın birliktelikleri olumsuz etkilediği birtakım hususlara denk geldim. Eşiniz için gerçekleşmesi mümkün olmayan istekler meydana getirir ve onları yıkılmışlığa maruz kalmış ve yorgun yapar. Gerilmeye sebep olur, bunun sebebi onlara fokus olurken, çok güzel hissetmeniz, daha neşeli hislere kapılmanız ya da daha fazla hoşlanıldığınız duygusuna kapılmak içindir. Eşiniz sıklıkla gereksinimlerinin halı altına itildiğini ve ne denli aşkla bağlı olurlarsa olsunlar, sizi birliktelikten huzurlu ve rahat içinde muhafaza etmenin kesinlikle yetmediğini anlar. Bir insandan uzun zaman aynı “sevgi” hislerini alamazsanız, herhâlde problemsiz ya da sürekliliği olan bir birliktelikten vazgeçeceksiniz.

Sevgi Bağlılığını Atlatabilmeniz Mümkün

Güzel husus şu ki, sevgi bağlılığı ortadan kaldırılabilir ve iyileşme sağlanabilir bir mesele. Sevgi bağlılığını bedeninden atmaya çalıştıktan sonra bir sürü kişinin cidden huzurlu ve doyurucu birlikteliklere rastladığına şahit oldum. Ve aslında çok da önemli olanı, birliktelik bünyesinde bulunan veya bulunmasın kişilerin aslında ne olduklarından çok daha huzurlu hissettiklerine rastladım.

Birtakım Yöntemler

Sevgi bağlılığından kurtulmanın yolları, öbür bağlılık şekillerine benzeyen yönleri yok değildir. Sevgi bağlılığıyla savaşınız aşırı güç gelse dahi, her an ümit olduğunu ve çoğu vakit hoşlanıldığınızı bilmeyi asla unutmayın. Allah sizi şartsız bir şekilde seviyor ve bütün birlikteliklerinizde asıl mutluluk ve asıl tatmini yaşamanızı diliyor. Size manalı bir tedavi uygulamak amacıyla gereksinim hissettiğiniz tüm duyguyu sizlere sunacaktır.

Sevgi bağlılığı, şahıs odaklı olan bir problemdir (tutumsal bağlılık şeklinde de bahsedilir). Bu çeşit bir bağlılık, şahsın bir anda farklı bir kişiye, o insanın hissel manada uyumuna bakmadan saplanması demektir. Karakter olarak, sevgi bağlıları kendine güvenmemekten yakınırlar ve olması gerektiği gibi farklı kişiye bağlı olmak zorundadırlar.

Sevgi bağlılığı, gizli gizli izlemek (stalk yapmak) gibi meselelere sebep olabilir.

Sevgi bağlılığı ciddi bir problemdir ve aynı derecede de problem çıkarıcı bir rahatsızlıktır, yani gerek bayanlar gerek baylar, sevgi temalı bir bağlantının bu kurnaz yapısından kötü etkilenebilirler. Sevgi bağlantısını tamamen ortadan kaldırmak için birey ilk dönem eski dostlarını ve alakasını düşünürken, beraberliklere olan saçma yönelimini tetikleyen bir sürü fazla husus ile yüz yüze gelmeye hazır olma mecburiyetinde olmalıdır. Bu küçük yaştaki ilişki ve birliktelikler, şu an ve bu zamanda, problem doğurucu tutumlar hususunda aydınlatılmaya katkı sağlar. Bu sevgi bağımlılığı gibi benzer hususlarda kişiler eğitim almış uzmanlar tarafından psikolojik tedavi alması elzemdir.

Yorum gönder