×

Çekici Erkeğin Özellikleri

Çekici Erkeğin Özellikleri

Çekici Erkeğin Özellikleri

Çekici Erkeğin Özellikleri Flört dünyasının tehlikelerle dolu olduğu bir sır değil ve kadınlar tarafından fiziksel olarak çekici bulunmadığınızda, kısa süreli veya uzun vadeli ilişkiler içinde bir partner bulmakta çok daha zorlanacaksınız. Kişilik dergisi ve sosyal psikoloji gibi birçok çalışma ve araştırma materyali, çekiciliğin nasıl çalıştığı hakkında ayrıntılı analizler verir.

Psikoloji bilimi ve biyolojik bilimlere göre, kadınların erkeklerde fiziksel olarak çekici bulduğu birkaç özellik vardır. Bazı fiziksel özelliklerin, elmacık kemikleri veya göz gibi erkek yüzlerinin fiziksel özelliklerinden çok kişisel tarz ve tercihle ilgisi vardır. Bu fiziksel özelliklerden çok daha önemli olan, bir erkeğin kontrol edebileceği yüz kılı ve giysi gibi fiziksel özelliklerdir. Kişilik özellikleri, kadınlar için genellikle yüz çekiciliği gibi fiziksel özelliklerden çok daha fazla çekicidir. Yayınlanan bilimsel makalelere göre insanların fiziksel olarak neleri çekici bulduğuna dair harika fikirler veriliyor. İşte kadınlara fiziksel olarak çekici gelen erkeklerin en yaygın fiziksel ve kişilik özellikleri.

Çekici Erkeğin Özellikleri

 1. Yüz Kılı

Pek çok erkek yüz kıllarının kesilmesinin bir acı olduğu ve kaşınmaya neden olabileceği için tercih etmesine rağmen, kültürler arası çalışmalar, kadınların yüz kılı olan erkeklerden çok daha fazla etkilendiğini ortaya koymuştur. Bu, evrim ve insan davranışı üzerine birkaç farklı kültürler arası çalışmaya dayanmaktadır; Sonuçlar, sakallı erkeklerin hem erkek hem de kadın katılımcılar tarafından daha olgun olarak algılandığını ve daha yüksek fiziksel çekicilik puanları aldığını gösterdi. Yine de fiziksel olarak çekici olmak için sakalınızın büyümesine gerek yok. Bazı tüylü veya dağınık kirli sakallar bile fiziksel olarak çekici kabul edilir.

2. Samimiyet

Bugünün toplumu ve flört dünyası, insanların ilişki kuracakları insanları bulmaktan çok gündelik ilişki ve flört ile ilgilendikleri bir ilişki kültürüne girdi; bu, tanışma siteleri ve uygulamalarının yükselişine bağlanabilir. Bir erkek bir kadını içtenlikle tanımak istediğinde ve etkileşimlerinde samimi olmak için çaba sarf ettiğinde, bu kadınlar için gerçek bir tahriktir çünkü çok sık samimiyet kazanmazlar. Günümüz psikolojisinin durumu göz önüne alındığında, yalnızca kısa vadeli ilişkiler için fiziksel olarak çekici olmaya çalışsanız bile, niyetleriniz konusunda açık ve dürüst olmak, kadınları çekmenin en kolay yollarından biridir. Bu samimiyet, bugünlerde nadir görülen bir bulgu olduğu için ortalama bir kadın tarafından takdir edilmektedir.

 3. İyi Bir Hikâye Anlatma Yeteneği

İyi bir hikâye anlatma yeteneği, kadınlar için fiziksel olarak çok çekicidir. Kadınlar, bir erkeğin hayatlarındaki ilginç bir olay hakkında bir hikâye anlatmasını sever. Yani, uluslararası bir dergide yayınlanan en son araştırmalara göre, bugün psikolojiye göre, iyi bir hikâye anlatıcısı olmak aynı zamanda iyi bir iletişimci olduğunuz anlamına da geliyor ve bu, kadınlar için onları harekete geçiren çok büyük bir özellik.

4.Vücut Kılı

Erkekler kadınlarının pürüzsüz ve vücutlarının tüysüz olmasını tercih ederken, kadınlar erkeklerde fiziksel olarak bunun tersini çekici bulmaktadır. Aslında kadınlar, kontrolden çıkmasına izin vermek istemeseniz de vücutta biraz kılı olan erkekleri tercih ederler. California Üniversitesi’nde yürütülen insan davranışının kültürler arası çalışmasına dayanarak, V yakalı hafif bir tişörtün içinden çıkan bir parça göğüs kılı, sizi fiziksel olarak bir kadın için çekici kılabilir. Bunun nedeni vücut kıllarının olgunluğun ve üreme başarısının bir işareti olmasıdır.

5. Fiziksel Aktivite İşaretleri

Heteroseksüel erkeklerin, kadın yüzlerinin özelliklerini göz önünde bulundurmanın ötesinde, kadınların bacaklarına baktıkları ve bunu fiziksel çekiciliği veya cinsel çekiciliği belirlemek için bir özellik olarak kullandıkları bir sır değil. Ancak biyolojik bilimler, bacakların kadınlar için de önemli olduğunu gösteriyor. Gelişmiş baldır kasları ve iyi bir kalça oranı, kadınların fark ettiği bir şeydir.

Üniversitedeki araştırmacılar, kadınların kaslı erkeklere ve diğer fiziksel aktivite belirtilerine olan ilgisinin atalardan kalma insanlara kadar uzandığını düşünüyor. Bunun nedeni, atalardan kalma insanların karşılaştığı zorlukların neredeyse tamamının bilenmiş bir beceri veya sosyal bağlantıdan ziyade fiziksel güçle çözülmesidir.

6. Kadınsı Bir Taraf

Kadınsı yönünüzü göstermek, kadınlara fiziksel olarak daha çekici görünmenize yardımcı olabilir. Bu özellik daha önce erkeğin fiziksel çekiciliği veya cinsel çekiciliği için bir faktör olarak düşünülmüyordu, ancak kadınlar üniversitedeki insan davranışını inceleyen araştırmacılara, bu faktörlerin günümüzde erkekler için hoş ve fiziksel olarak çekici bir özellik haline geldiğini açıkladı. Sonuçlar, güzel bir koku seçmek ve kıyafetlerini özenle seçmek gibi kendilerine özel önem veren erkeklerin fiziksel olarak çekici bir erkek aday için yapıldığını gösterdi. Dahası, sonuçlar, rollere katılan erkeklerin genellikle ev ortamında (yemek pişirme, temizlik ve çocuk yetiştirme gibi) kadınlarla sınırlandırıldığında, kadınlar tarafından genellikle fiziksel olarak daha çekici görüldüğünü gösterdi.

7. Mizah Anlayışı

Kadınlar, gülebilen ve karşılığında onları güldüren bir erkeği sever. Kadınlar, iyi bir mizah anlayışına sahip erkekleri, pek gülmeyen erkeklerden fiziksel olarak çok daha çekici bulurlar. Aslında, çok fazla şaka ve komik hikâye anlatan adamlar, yapmayan erkeklerden fiziksel olarak çok daha çekici olacaklardır. İyi bir mizah anlayışı olmayan erkekler genellikle sıkıcı ve çabaya değmez olarak görünürler.

  1. Müziğin İçine Girmek

Kadınlar, gerçekten müzikle ilgilenen erkekleri fiziksel olarak çok çekici buluyor. İlk 40’ta olmayan bazı favori şarkılarınız varsa, bir kadın için fiziksel olarak çekici olma şansınız çok daha yüksektir. Kadın müzikal ilgi alanlarınızı paylaşmasa ve onlar için çaldığınız şarkılardan hoşlanmasa bile, müzikte farklı bir zevkinizin olması sizi fiziksel olarak çekici kılmak için yeterlidir.

  1. Zekâ

Zekâ, cinsiyetiniz veya tercihleriniz ne olursa olsun çekicidir. Kişilik ve sosyal psikoloji dergisi, kişilerarası çekiciliğin belirleyicisi olarak bilişsel değerlendirmenin önemini ortaya koymaktadır. Bir kızı harekete geçirmek için büyük bir beyin ya da koca bir inek olmak zorunda değilsiniz, ancak biraz zeki olmanız ve ilginç, adil bir sohbeti sürdürebilmeniz gerekir. Ne kadar çok rastgele bilgi parçası bilirseniz, fiziksel olarak da o kadar çekici olursunuz.

Yorum gönder