×

Erkek Psikolojisi Çerçeve

erkek psikolojisi çerçeve

Erkek Psikolojisi Çerçeve

Erkekler için sıklıkla kullanılan terimlerden birisi de erkek psikolojisi çerçeve terimi olmaktadır. Erkeklerde çerçeve kavramı pek çok kişi tarafından yanlış algılanan bir olay olmaktadır. Bu tabir genellikle kişilerin zihinsel dünyasında yer almaktadır. Erkeklerin kendilerine ilke edindikleri, ihtiyaç ve istekleri kapsamında meydana gelen bir olaydır. Örnek verilecek olunursa erkekler bir karar alırken başka insanların görüşlerini de dinliyor olsalar bile kararları yine de kendi ilkeleri ve doğruları doğrultusunda verirler. Bu noktada kendi ihtiyaçları ve istekleri ön planda yer almaktadır. Ancak toplumda bilinen şekli ile gerçeği biraz daha farklıdır. Bu çerçeve ilkesi toplum tarafından çarpıtılsa ya da yanlış bilinse bile çok da olumsuz bir durum değildir.

erkek psikolojisi çerçeve

Çerçeve Nedir?

Erkeklerde çerçeve nedir sorusu özellikle de kadınlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Bu kavram erkekler için sıklıkla kullanılan kavramlar arasında yer alır. Örnek olarak bir hapın modern psikolojiden alınarak erkek dinamiklerine uygulanan çerçeve kavramı herkesin genellikle yanlış bildikleri bir olaydır. Bu kavram, dar anlamda incelenecek olunursa eğer kişilerin kendi ilkelerine, isteklerine ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeleridir. Bu noktada çerçeve kavramını kontrol etmek adına kişilerin dış etkenlere rağmen kendi merkezlerinde kontrol mekanizmasını tutmaları gerekmektedir. Kişiler kesinlikle önceliği kendilerinden yana tutmaktadır. Öncelik bu kişilerin kesinlikle kendileri içindir ve her zaman da bu prensip ile ilerlemektedir. Bir dünya görüşü olarak bakılacak olduğu zaman ise kişilerin gerçeklikleri ve kontrol mekanizmaları olmaktadır.

İlişkide Erkeklerin Çerçeve Kavramı

Kadınlar için özellikle de ilişki içerisinde erkekleri anlamak bazen zor bir durum olmaktadır. Bu noktada ilişkide erkeklerin çerçeve kavramı kadınlar tarafından çözülmesi bazen zaman alan bir olgudur. Aslında erkeklerin ilişkilerine çizdikleri çerçeveyi çözmek çok da zor değildir. Erkekler genellikle basit düşünerek hareket ettikleri için kadınların da bu noktada basit düşünmeleri gerekir. Erkekler bir ilişki içerisinde bir karar alacakları zaman kadınlardan ziyade kendi düşüncelerini ön planda tutarlar. Kadınların ne düşündüklerine önem verseler bile yine de onları dinlemeleri ardından kendi düşündükleri gibi bir karar alacaklardır. Bu konuda kadınlar her ne kadar zorlansa ya da şikayet etseler bile erkekler yine de bu konuda kendilerini düşündüklerini yapmaktan geri alamamaktadırlar.

Çerçeve Kavramının İlişkiye Etkisi Nedir?

Gerek kadınlarda gerekse de erkeklerde olan çerçeve kavramının ilişkiye etkileri pek çok kişi tarafından merak edilen bir durum olmaktadır. Bu kavram ilişki içerisinde bazı durumlarda çıkmazlara yol açabilmektedir. Kadınların ve erkeklerin ilişki içerisinde bazı görüşleri farklılık göstermektedir. Böyle bir durumda çerçeve prensibi ile ilerlemekte olan iki kişinin bir araya gelmesi oldukça olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Bu durumun nedeni ise hem erkeğin hem de kadının karşılarındaki kişinin görüşlerini alsalar bile yine de kendi istediklerini yapacak olmalarıdır. Farklı düşüncelerin bir araya gelmesi durumunda ilişkide karmaşıklıklar ve çözülmez konular da meydana gelebilmektedir. Her iki taraf da kendi düşüncelerinin doğru olduğunu düşündükleri için ona göre hareket etmek isteyecektir. Bu durum da özellikle bazı konularda işin içinden çıkılmaz bir hale gelmeye neden olacaktır.

İlişki içinde çerçeve kavramı oluşması halinde bazı durumlar oldukça kısıtlanacaktır. Zaman içerisinde kadın ve erkek de birbirlerini kısıtlamak isteyeceklerdir. Bazı zıtlıkların oluşması durumunda çözülemeyen meseleler de gündeme gelecektir. Hem kadın hem de erkek kendisi için doğru olan kararın verilmesini isteyecektir. Her iki tarafın da kendi isteklerine ve ihtiyaçlarına göre karar almak istemesi ise durumun giderek kötüye gitmesine neden olabilir. Bu nedenle de ilişki içerisinde hem kadının hem de erkeğin çerçeve kavramı ile hareket etmeleri durumunda ilişkiler belirli bir durumun sonrasında genellikle biterek sonlanmaktadır.

Çerçeve Kavramının Erkekler Üzerinde Etkileri Nelerdir?

İlişki ve gündelik hayatta erkeklerin çerçeve kavramı ile hareket etmeleri düşünüldüğü kadar olumsuz bir durum olmamaktadır. Çerçeve kavramının erkeklere etkileri bazı durumlarda olumsuz sonuçlara yol açabilse de her zaman kötü bir sonuca neden olmamaktadır. Erkekler bazı konularda kafalarının dikine gidebilirler. Ancak bu noktada kendileri için en iyi olanı ve kendi isteklerini düşündükleri için bu durumun erkelere olumsuz çok da bir getirisi bulunmamaktadır. Ancak erkekler bazı konularda çok fazla çerçeve içerisinde kaldıkları zaman karşılarına çıkan kişilere istemsiz bir şekilde bile olsa kötü davranabilirler. Her ne kadar karşılarındaki kişilerin görüşlerini ve düşüncelerini dinleseler bile eğer çerçevelerine uymuyor ise yine de kendi çerçevelerine uyan şekilde hareket etmektedirler. Bu durumun karşıdaki kişiyi etkilemesi durumunda otomatik olarak ilişki de bu durumdan etkilenmektedir.

Yorum gönder