×

Eski Sevgili Geri Döndüğünde Ne Yapmalı?

eski sevgili geri döndüğünde ne yapmalı

Eski Sevgili Geri Döndüğünde Ne Yapmalı?

Bir ilişkinin bitmesinden sonra eski sevgilinizin geri dönmesi gayet olası bir durumdur. Eski sevgiliniz size arkadaşça da olsa mesaj attığında, yüz yüze görüşmek istediğinde ya da tekrar sizinle barışmak istediğini söylediğinde ne yapmanız gerektiğini kestiremiyor olmanız son derece normaldir. Peki eski sevgili geri döndüğünde ne yapmalı? Burada önemli olan sizin tekrar bu kişiyle duygusal anlamda bir ilişki yaşamak isteyip istemediğinizden emin olmanız durumudur. Hatta kendinize sormanız gereken en önemli soru o kişiyle tekrar konuşmak ya da görüşmek istiyor musunuz? Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda eski sevgilinizin bundan sonraki süreçte hayatınızda nasıl bir rol oynayacağına sizin karar veriyor olduğunuzu bilmek önemlidir. Belki de eski sevgiliniz geri döndüğünde aklınızda birkaç farklı fikir olabilir, hakkınızda en doğru kararı vermek sizin için en iyisi olacaktır. Tüm bu soru işaretleri ile beraber konuya açıklık getireceğimizi belirterek, yazımızı okumaya devam etmenizi tavsiye ederiz.

eski sevgili geri döndüğünde ne yapmalı

Eski Sevgili Neden Geri Dönmek İster?

Eski sevgilinizin geri dönmesi hakkında bir karar vermeden önce neden geri dönmek istediğini anlamanız önemlidir. Eski sevgili neden geri dönmek ister sorusunun cevabını bulduğunuzda karar vermeniz daha kolay olacaktır. Örneğin, eski sevgilinizin tekrar barışmak istemesinin nedeni sizinle beraberken paylaştığı sevgi dolu anları geri kazanmak ve tekrar alevlendirmek istemesi olabilir. Aslında bakacak olursak, hala sizi ne kadar çok sevdiğini, bu defa her şeyin farklı olacağını ve iyi yönde değiştiğini göstermek için dönerler. Farklı bir deyişle, birçok eski sevgili ikinci bir şansı hak ettiğini düşündüğü için size yazar. Bazen de eski sevgililer aranızda yaşanmış olan olumsuzlukları hafifletmek ve aranızdaki bağı düzeltmek için yazabilirler. Mesela ayrılığa hazırlıksız yakalanmış olabilirsiniz ve ilişkiniz kötü bitmiştir. Eski sevgiliniz düzlüğe çıkmak istemiş ve sizinle işleri yoluna koyarak hayatına devam etmek zorunda hissetmiş olabilir.

Kendinize Dürüst Olun

Terk etmiş ya da terk edilmiş olduğunuz eski sevgiliniz, size geri döndüğünde onunla nasıl bir ilişkiye devam edeceğinizin sizin elinizde olduğunu biliyor muydunuz? Eski sevgilinizi dinlemeye ya da onu sonsuza dek hayatınızdan çıkarmak istediğiniz konusunda son derece dikkatli karar vermenizi tavsiye ederiz. Her şeyden önce neyi istediğinizden emin olmanız ve kendinize her zaman dürüst olmanız gerekmektedir. Geri dönen eski sevgiliye nasıl davranılmalı konusunda araştırmalar yapmak yerine, hayatınızdan çıkarmış olduğunuz o kişinin sizde nasıl etkiler bıraktığını, tekrar bir yola girilirse yine eski hatalar yapılır mı bu soruların tespitini yapmak gerek. Kendinizin ihtiyaç ve arzularınız ile eski sevgilinizin ihtiyaç ve arzuları arasında ne gibi farklar var bunları tespit etmeniz gerekir. Bu farkları tespit ettikten sonra, aradaki farklılıklar yüzünden kendi ruh sağlığınızı ve iyi haliniz için en saygılı olacak kararı vermeye odaklanın. Size geri dönen eski sevgiliniz ile tekrardan konuşuyor olmak size çektiğiniz acıları hissettiriyor ise eski sevgiliniz sizi hayal kırıklığına uğratmış ve aynı kayıpları tekrar yaşatacak demektir. Bu durumda ondan uzak durmanız size fayda sağlayabilir.

Görmezden Gelin

Eski sevgiliniz ile konuşmaya hazır olmaz için, eski sevgiliyi görmezden gelme kuralından faydalanabilirsiniz. Eski sevgilinizi engelleyerek, sosyal medya hesabınızdan çıkararak, istemediğinizden ötürü nasıl olsa onunla iletişim kurma gibi bir zorunluluğunuz bulunmadığından onun konuşma teklifini geri çevirebilirsiniz. Sonuç olarak aranızdaki ilişki sonlandı ve eski sevgiliyi atlatmanın en mantıklı yolu onu geride bırakarak ileriye odaklanmaktır.

Eski Sevgilinizin Ne Söyleyeceğini Dinleyin

Eski sevgiliyi dinlemek fikri kulağa can sıkıcı gibi geliyor olsa da onu dinlemeniz bazı zamanlar için faydalı olabilir. Yüz yüze, telefonda ya da mesajda sizinle iletişime geçmek isteyen eski sevgilinizi dinleyin. Onun niyetini, size yaptığı açıklamaları ve hatalarından nasıl ders çıkardığını anlayarak, onunla açık bir biçimde kendi gereksinimleriniz ve hisleriniz için iletişime geçebilirsiniz. Sağlanan bu görüşme sonrasında dürüstlüğünden emin olduğunuz taktirde, onunla ve ilişkinizle ilgili son derece mantıklı ve sağlıklı bir karar verebilirsiniz. Eski sevgiliniz size geri dönmek istiyorsa ve siz onu tekrar affetme konusunda emin değilseniz, hemen sevgili olmak yerine onunla öncesinde bir arkadaşlık kurabilirsiniz. Verdiğiniz bu karar sayesinde eğer eski sevgilinizin eski hatalarından arındığını ve artık daha sağlıklı bir şekilde davrandığını, size karşı tutum ve davranışlarında olumlu gelişmeler kaydettiğini görürseniz, yani kendini affettirmeyi başarırsa ona ve ilişkinize tekrar bir şans verebilirsiniz! İnsanlar her zaman olmasa da, çoğu zaman konuşarak bir şeyleri halledebilir. Hep birlikte inanıyoruz ki, zaman da her şeyin ilacıdır.

Yorum gönder