×

Bir Feministle İlk Kez Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bir Feministle İlk Kez Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim

Bir Feministle İlk Kez Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Belli ki feminist olan bir kadınla randevu ayarladınız ve flört ederken onu bir şekilde kızdırmamaktan endişeleniyorsunuz. Normal flört ile karşılaştırıldığında bu durum sizin için daha ürkütücü olabilir. Okuyuculara ödemeden kapıyı açmaya kadar çeşitli şekillerde yardımcı olacak bazı ipuçları derledik. Bu tavsiyeleri iyi bir şekilde okumanızda yarar var.

Bir Feministle İlk Kez Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim

Basmakalıp Feminist Önyargıları Unutun

Aniden yemek masasında sutyenini yakmasını ya da tanıştığınız her erkeğe “Puanlı Kadın” kitabındaki ayetleri bağırmasını istiyorsanız, yanlış anlaşılmış olabilirsiniz. Düşündüğünüz şey yanlış ve uzun süredir eylemlerinizi değiştiriyorsunuz. Neticede tüm insanların kafa yapısı değişik olabilir. Unutmayın, kendinizi feminist olarak tanımlamak cinsiyete özgü bir davranış değil, kadın ve erkek eşitliğini savunmaktır.

Hesabını Ödemek İstiyorsa Vazgeçin O Ödesin

Sene olmuş 2021, cinsiyetler arasındaki ücret farkı hala bulunuyor ve önümüzdeki senelerde de değişecek gibi gözükmüyor. Fakat buna karşın çalışan bayanlar olarak hesabımızı kendimiz ödeyebilecek kapasitedeyiz ki çoğu bayan da bunu seçim ediyor. Cidden içinizden geliyorsa hesabı ödemek o seferliğine sevimli olabilir fakat hiçbir buluşmanızda hesap ödemek gibi raf ömrü bitmiş stratejileri uygulamak zorunda sezmeyin. Alman usulü hesap ödemek, tarafların kendine ait kısım kadar ödeme yapması, gayet her iki taraf için de uygun olur.

Yanlış Bir Şey Olacak Diye Fazla Titiz Davranmayın

Buluştuğunuz kadının cemiyetteki ataerkillik sualin gayet farkında olması, her dediğiniz lafı ya da yaptığınız hareketi ince eleyip sık dokumanız gerektiği anlamına gelmez. Evet, natürel ki kapıyı onun da geçmesi için sarih yakalayabilirsiniz. Alakanızı göstermekten ya da bunun hakkında konuşmaktan çekinmeyin. Feminizm, tüm cinsiyetler için denkliği korunur.

Kendisini Anlatmasına İmkân Tanıyın

Flörtünüzün kendisini açıklamasına öğrenerek fırsat vermeyeceğinizi asla düşünmüyoruz fakat buluştuğunuz kadının bakış açısını ve düşüncelerini ifade etmesine zaman tanımanız, birbirinizi kavramanızda aşırısıyla destekçi olacaktır. Cinsiyet denkliği mevzusunda çaba veren bir bayanla ilişki yaşamak size bir hayli şey öğretebilir. Muhtemelen, son birkaç asırdır cinsiyet ayrımcılığının nasıl gözle görülür olduğunu ilk ağızdan, flörtünüzden, dinlemek sizin için hem afallatıcı hem de bir o kadar zekâ açıcı olacaktır.

Mutlaka ‘sevgilim’ demekten çekinin…

Ya da bebeğim, aşkım, tatlım vb. Ebedîye kadar sakınmanız gerektiği olası olsa da özellikle ilk buluşmanızda buna dikkat edin. Bunlar, bazı bireylere göre küçümseyici idrak edilebilir ve demode ifadeler olabilir.

İlk Görüşme Nasıl Olmalı?

Öncelikle ilk toplantının nasıl bir ortam olması gerektiğini tartışalım. Nerede olursan ol, flört ettiğin arkadaşınla kendini huzurlu hissetmen mühimdir. Bu nedenle, birinden gitmek istemediğiniz bir yere gitme daveti alırsanız, baştan dürüst olmalısınız. Örneğin sizi bir konsere davet ediyor ama o grubu dinlemekten hoşlanmıyorsunuz. Arkadaşça bir teklifi kabul etmek yerine, kendinizi mutlu ve rahat hissetmeniz için başka bir plan önerebilirsiniz. Bu sayede ikiniz de toplantıya gerginlik yaşamadan katılabilirsiniz. Ek olarak, bir planı kesinlikle kabul edebilirsiniz! İlk görüşme nasıl olmalı?

Uzun vadede tanıştığınız insanlarla fikirleriniz uyuşmadığının farkına varabilirsiniz ve belki bu parti bir peri masalının başlangıcı olacaktır. Henüz bilmiyorsunuz, ancak bu süreçte kendi hikayenizi yazabilirsiniz. Duygularınızı ve rahatınızı ne kadar doğru ifade ederseniz, ilk buluşmanız o kadar keyifli ve kesin olacaktır. Toplantı planı net bir şekilde oluşturulmuşsa ve siz rahatsanız, asıl soruyu cevaplamaya devam edelim: ilk toplantıda ne tartışılacak?

İlk Görüşmede Ne Söylenir?

En baştan başlayalım: Karşılaşmak üzere olduğunuz önerilerde klişelerle karşılaşmayacaksınız. Flört eden kişinin hangi okula gittiği, branşı, en sevdiği rengin ne olduğu gibi bilgileri sormasanız bile kesinlikle öğreneceksiniz. Belki zaten öğrenmişsindir. Bu konular zaten ilk toplantıda tartışıldı. Ancak aşağıdaki sorular ve konular nedeniyle daha yaratıcı sohbetler açabilir ve sessizliğe son verebilirsiniz!

Herkesin bir veya daha fazla hayali vardır. Hayaller, kim olduğumuzu, gelecekte kim olacağımızı ve hedeflerimizi belirleyen son derece önemli değerlerdir. Bir kişinin hayal gücüyle seyahat etmek, onu en iyi tanımanın en pratik ve ilginç yollarından biri olabilir. Başkalarının hangi bölümde olduğunu veya hangi departmanda çalıştıklarını bilmeden önce ideallerinizi nasıl keşfedersiniz? Bu sayede hobileri, hedefleri, başarıları, beklentileri ve duyguları hakkında birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Yorum gönder