×

Beraberliklerinizde Daha Güzel Birliktelik Yapmanın ve Kötü Duygulardan Kaçmanın Yolları

Beraberliklerinizde Daha Güzel Birliktelik Yapmanın ve Kötü Duygulardan Kaçmanın Yolları

Beraberliklerinizde Daha Güzel Birliktelik Yapmanın ve Kötü Duygulardan Kaçmanın Yolları

Tüm aşk barındıran ve huzurlu beraberliğin püf noktası kaliteli bir iletişimdir. Gerçekten güzel bir beraberlik yapmak ve eşinizin fiillerinin sizi ne şekilde tetiklediğini daha güzel kavrayabilmek için kaliteli bir beraberlik yapmayı bilin. Beyninizden geçenler kimse bilmez, yani ne dilediğini belirtmediğiniz zaman bunlar dileseler bile onu yapamazlar. Üstelik sevdiğinize onun için ne denli önemli biri olduğunu ve hoşlandığınızı da belirtmeyi asla unutmayın.

Birlikteliklerimiz içinde eşimize olabildiğince sinir olabiliriz. Fakat, bu sinir kesinlikle işlevsiz bir biçimde kendini belirtmemeli veya sözlü hakaretlere dönüşmemeli. Bu husus aynı biçimde yanımızdaki insan için de öyledir. İyi bir birliktelik oluşturabilmek şahsınızı da yanınızdakini de önemli ölçüde tetikleyebilir, üzebilir ve birlikteliğinizde daha önemli problemlere sebep olabilir.

Birliktelikte bir insanın hisleri hususunda meydana gelen sağlıksız etkileşim bilin ki sözcüklerle bir kişiyi rencide edecek seviyede aşağılayıcı hal alabilir. Mesela, yanındaki kişinin ne düşündüğüne dikkat eden sömürücü bir insan ya da bireyin aşağılanması ve kendinden şüphe duyulması manasıyla onu dikkate almamak gibi şeyler aklına gelebilir.

Öyleyse birliktelik içinde sizin hisleriniz ne denli anlaşılıyor?

Konuşma noksanlığının birlikteliklerdeki ciddiyetini kavramak için başlığa bakmaya devam edin. Mesela beraberliğiniz içindeki bu etkileşim sorununu gidermek için adımlar vardır.

Beraberliklerinizde Daha Güzel Birliktelik Yapmanın ve Kötü Duygulardan Kaçmanın Yolları

Sizi Görmezden Gelip Yok Gibi Davranıyor

Mesela bahsettiğiniz birtakım sözcükler partneriniz bünyesince olumlu kabul edilmeyecek şeylerse, hiç karşılık vermeden de karşılık verirler. Öyle ki, problem açık. Tabi kendileri bir şey demeyerek bütün şeyi sizin şahsınızın bulmasının gerekli olduğu belirtisi oluşuyor.

Aile ve birliktelik uzmanı, Fran Walfish görmezden gelme durumunu şu şekilde açıklıyor: “görmezden gelme hali diğer insanın hep ne olabileceği veya hangi hususu doğru yapmadığına dair düşüncesinin olmadığı hususlardır.”

“Bu bir bakıma yanımızdaki kişiyi kontrol altına alma şeklidir.”

Bu yol, huzursuzluk ya da düş kırgınlığını belirtmek maksadıyla sürekli tercih edilen bir yolsa, yanındaki insan şahsını bir zaman sonra bütünüyle açıklamayı bırakır ve bu husus da birliktelik içindeki problemleri arttırarak çoğaltacaktır. Bu 2 kişi de şahsi kıymetlerinin azaldığını hissedebilir.

Tabi bu biçimde bir husus sizin karşınıza çıkarsa, şahsınızın saygı ile dinlendiğiniz bir beraberlikle görmezden gelindiğiniz bir birliktelik arasında olan farkı gayet güzel biçimde kavrayacaksınız.  Bir insanın tam manasıyla ne şekilde düşündüğünü kavramanın tek çözümü sizle beraber oturup konuşma yapması gereklidir. Ve bu sayede suskunluğa çakıldıkları an onun ne hissettiğini bilmez pek olası değildir.

Eşiniz Değişmek İçin Uğraş Vermiyor

Eşiniz belki de neler düşündüklerinizin farkına varmıştır fakat bu mesele onu eski haline dönmesi için yeterli olmuyor. Güzel kaliteli bir dinleyici veya konuşmacı olurken, eşinize yönelik bir sorununuzdan bahsettiğinizde cevap için gerekli şeyleri yapmıyor düşüncesindedir. Yani sizle ciddi türlü hususlarda sohbet yapmak da sorun olmadığını varsayalım. Fakat hali ve tavrı işte gayet anlaşılır biçimde önemsemez olabilir. Bahsettikleri yaptıkları ile tutarlı olmayabilir.

Lafsal birliktelikler sadece işleme konulduğu zaman inanılır bir meseledir. Beraberlikte sohbet dağılmaya uğradığı vakit, kişiler arasındaki güvenme hali de zarar görebilir.

Sevgiliniz Düşünceleriniz Hakkında Kendini Haklı Görüyor Olabilir

Asla daha evvel karşı karşıya oturarak içinizi partnerinize/hoşlandığınız kişiye net bir biçimde söylediniz mı? Ve bunun neticesinde duyduğunuz sözcükler de saçmalıyor olmanızdır. Eşiniz bir yerden sonra hislerinizi önemsemez hale geldiğinde şahsınızın da bir süre sonra kendi düşüncelerinizi ortaya koymaya engel olmanız anlaşılırdır. Beraberlikteki işlevleri ele aldığımızda, bir süre sonra siz bir küçük, o da ana babanız olur.

Lafsal sömürü tanı anlaşılması güç ve cevap alması zor olabilir. Fiziki sömürüden değişik olarak insanların da anlayacağı etkiler yapmaz. Psikolojik sorunlar yapar. Ne denli gizli kalırsa kalsın, aşırı kötü yönleri bulunur.

Ne Şekilde Daha Güzel Etkileşim Sağlarız?

İlk olarak uygulayacağınız husus, birlikteliğinizde hissel sömürüye maruz kalıp kalmadığınızı söylemek. Beraberliğinizin bir diğer yönü ise elde tutmaya gerek var mı ya da tamamen bırakıp kendi başınıza hayata devam etmek mi size daha güzel bir hayat verir bunu tartmalısınız. Bu sayede mantıklı karar alırken yalnızca geleceğinizin huzurunu düşünün.

Yorum gönder