×

İlişkinizi Uzun Süre Sağlıklı Kılacak 15 Tavsiye

ilişkinizi uzun süre sağlıklı kılacak

İlişkinizi Uzun Süre Sağlıklı Kılacak 15 Tavsiye

Yeni ilişkiye başlayanlar, ilişkinizi uzun süre sağlıklı kılacak davranışlar ile  ilişkisinin uzun süre devam etmesini isteyenler ve genel olarak partnerini kaybetmek istemeyenler bu düşüncelere sahip bireyler uzun ve soluksuz bir ilişki isterler. Bu durum sonucunda bireyler ilişkilerinin uzun sürmesi için ilişkilerde sağlıklı iletişimi merak etmektedirler. Uzun süre sağlıklı ilişki isteyen bireylerin bilmesi gerekir ki sağlıklı ilişki temeli kuvvetli olan saygılı ve uzun ilişki yolları üzerinden geçer. Uzun bir ilişkiye sahip olmak isteyen bireylerin hayatta başlarına gelebilecek en güzel şeyin aşk olduğunu savunur ve aşkı kaybetmek istemezler. İlişkilerin sağlam olması için yapılacak en önemli nokta bireylerin birbirine sadık olmasıdır. Bireyler uzun ilişkilerinde her zaman birbirlerine karşı anlayışlı olurlar.

ilişkinizi uzun süre sağlıklı kılacak

İlişkilerin Uzun Süre Sağlıklı Olması İçin Tavsiyelerde İlk Aşama

Bireylerin yaşadığı ilişkileri uzun süre sağlıklı kılacak tavsiye den bahsetmek gerekirse ilk olarak bireylerin yaşadığı duygusal durumlarda duyguların olgun olup olmadığıdır. Duygusal olgunluk birçok konuda veya birçok durumda ilişki için fedakarlıkta bulunmak demektir. Yaşanılan ilişkide bireyler karşılıklı olarak illa benim dediğim olacak gibi tarzda davranmamalıdır. İlişkinin sağlıklı olmasını isteyen bireyler bazı davranış ve tutumlardan kaçınmalıdır. Örnek olarak bireyler partnerleri üzerinde hakimiyet kurma çabasından vazgeçmelidir. Nihayetinde partneriniz de bir insan. İlişkinin sağlıklı olabilmesi için yapılması gereken bir diğer tavsiye ise partnerinizi olduğu gibi kabul etmek ve ona olduğu gibi değer vermektir. İlişkinizin başlarında partnerinizin kusurlarını görmediniz bunun sebebi partnerinize odaklanıp yeni aşık olduğunuz için gözünüze perde inmiş durumdaydı.

Daha sonra ilişkide beraber zaman geçirdiniz ve ciddi ilişki süresi uzadı. Zaman geçtikçe partnerinizin kusurlarını görmeye başladınız. Bu durum sonucunda birey partnerin den uzaklaşmamalı ve ilişki yaşadığı bireyi olduğu gibi kabul etmelidir, olduğu gibi sevmeye devam etmelidir. Her birey birbirinin aynısı değildir ve tabiki de sizin de partnerinizin de farklılıkları vardır. Onu farklılıklarıyla kabul etmeniz gerekmektedir. Böylelikle sağlıklı ilişkiyi elde etmek için ikinci adımı atmış bulunmaktasınız.

İlişkilerin Uzun Süre Sağlıklı Olması İçin Tavsiyelerde İkinci Aşama

İlişkilerin uzun süre sağlıklı kalması için uyulması gereken bir diğer tavsiye ise; yaşanılan ilişkide partnerinize yeri geldiği zaman arkadaş olun. Bazı ilişkilerde iletişim gücü eksikliğinden kaynaklı olarak bireyler ilişkilerinde arkadaş olmayı başaramazlar. Bunun sonucunda ise ilişkiler sağlıksız olarak devam eder. İlişkilerinin sağlıklı olması amacında olan bireyler iletişim gücünü yüksek tutmalı ve partneriyle sürekli bir konuşma durumu içerisinde olmalıdır. İlişki yaşayan bireyler dışarı ortamda herhangi bir sorun yaşadıkları durumda birbirlerine destek olmalı ve arkadaş gibi birbirlerini dinleyip sohbet etmelidirler. Yapılacak olan bu arkadaşlık durumu ilişkiyi temelden itibaren sağlam yapacaktır. Bireyler arkadaş gibi sohbet ettikleri esnada ise birbirlerinin bilmedikleri yönlerini keşfede bilir, birbirleri ile sırdaş olabilirler. İletişim gücü hiçbir şekilde önemsiz konumuna konulmamalıdır. İletişim gücü sayesinde birçok birey birçok ilişkiler başaramadıkları konuları ve atlatamadıkları sorunlarda başarılı olmuşlardır.

İlişkilerin Uzun Ve Sağlıklı Olması İçin Tavsiyelerde Üçüncü Aşama

Bahsedilecek olan bir diğer tavsiye ise ilişki yaşayan bireylerin ayrı giz alanlarının olmasıdır. Bazı ilişkilerde giz alan unutulmaktadır. İlişkilerde giz alanı şudur; birey partnerinin kişisel sorunlarını dinleye bilir, yorum yapabilir, yanında olabilir bahsettiğimiz giz alanının olması bu değildir. Bireyler ilişkilerinin daha sağlıklı olacağını düşünüp yedi gün yirmi dört saat yan yana olmaktadır. Fakat bu şekilde giz alanı ortadan kalkmaktadır ve bu durum bireylerin ilişkilerine zarar vermektedir. Kişilerin özel giz alanı mutlaka olmalıdır. Bir diğer tavsiyeden bahsetmek gerekirse ilişkilerde bireyler sıkı plancı olmamalıdır. Tabiki de kişi partneriyle ileriyi düşünür ve evlilik yoluna gitmeyi ister. Fakat geleceğini garantiye almak ve hayallerine ulaşmak isterken birey yaşadığı aşk da çok şeyi görmeyebilir bu durum sonucunda çoğu şeyi gözden kaçırabilir. Bu yüzden birey sıkı bir plan yapmak yerine daha sakin olup olayların akışına göre hareket etmesi, anı yaşaması en doğru olacaktır.

İlişkilerin Uzun Ve Sağlıklı Olması İçin Tavsiyelerde Dördüncü Aşama

Bir diğer tavsiye ise hedeflerin olmasıdır. İlişkide ortak hedef olması bireyleri birbirine daha sıkı bağlarla bağlar ve böylelikle ortak hedeften de kaynaklı olarak ilişki uzun süreli olabilir. İlişkide yapılan jestlere kapılıp sürekli devamını istemek ve yapılan jestlerin kaç tane olduğunun saymak doğru değildir. Jest beklentileri ve saymaları aynı zamanda partnerin yaptığı bir hatayı yüzüne vurmak doğru değildir. Bu durumları uzun ve sağlıklı bir ilişki isteyen bireylerin yapmaması gerekir. Her zaman ilişkiler kusursuz değildir. Tabiki de yapılan kavgalar, anlaşılamayan konular vardır. bu durum sonucunda bireyler aralarındaki iletişimi kırıp kavga etmek yerine daha ılımlı ve sakin yaklaşıp durumu konuşarak düzeltmelidirler.

Bir diğer tavsiye ise ilişkilerde romantizmi es geçmemek olmaktadır. Fırsat buldukça hediye göndere bilirsiniz veya partnerinize küçük sürprizler yaparak sevgi dolu mesajlar atabilirsiniz. İlişkilerin uzun ve sağlıklı olmasını isteyen bireyin yapması gereken en önemli tavsiye yaptığı hataları kabul etmesidir. Bireyler arası çatışma çıktığı zaman eğer ki hata kimdeyse birey hatasını kabul etmelidir. Bir diğer önemli tavsiye ise; Partnerinizi arkadaşlarından ayırmamalısınız. Partnerler birbirleri arasında düşüncelerini çekinmeden söyleye bilmelidirler. İlişkiler her zaman aynı olmaz. Tabiki de bireyler ilişkileri ne kadar eskise de heyecanı yakalamalıdırlar. İlişkide bireyler birbirlerine her durumda ve her zorlukta destek olmalıdırlar. Bireyler ilişkilerinin uzun ve sağlıklı olmasını istiyorsa pozitif yaklaşım sergilemelidirler. Yapılan kavga sonunda bile hatalı birey partnerine pozitif yaklaşıp durumu düzeltmelidir. İlişkide sağlık isteyen bireyler verilen tavsiyelere uyduğu zaman ilişkilerinde ki sağlık gözle görülür derecede olur.

Yorum gönder