×

İlişkinizin Sona Yaklaştığına Dair 8 İşaret

İlişkinizin Sona Yaklaştığına Dair 8 İşaret

İlişkinizin Sona Yaklaştığına Dair 8 İşaret

İlişkiler önemlidir birbirimize, ailelerimize, arkadaşlarımıza, değer verdiğimiz insanlara karşı sorumluluğumuzdur. Romantik ilişkilerde işler ciddileştiğinde ve gerçek bir İlişki haline geldiğinde bir nokta gelir ki hayatınızı bu kişiyle geçirme ve hayatınızı birlikte kurma fikrinin bu ilişkinin geçerli bir anlaşılır devamı olduğunu istersiniz. Bir ilişkiyi sona erdirmek yaş ve deneyime göre kolay değildir, ancak bazen kalıplara ve programlara, hayatımızın rahat çizgilerine o kadar kapılırız ki, bir ilişkiyi sonlandırmak kadar rahatsız edici ve sarsıcı bir şey, bize çok fazla çaba ve telaş gerektirir gibi görünebilir. Eğer bu yerde sıkışıp kaldığınızı hissediyorsanız, ayrılıp ayrılmayacağınıza dair işaretler arıyorsanız, dişinizi ısırıp bitirme zamanı geldiğinde derlediğimiz yol gösterici işaretlerin listesine bakınız. İlişkinizin Sona Yaklaştığına Dair 8 İşaret;

İlişkinizin Sona Yaklaştığına Dair 8 İşaret

1. Artık Birbirinize Güvenmiyor Musunuz?

Güven, herhangi bir ilişkinin en önemli parçalarından biridir ve bunu kaybettiğinizde, neredeyse kesinlikle ilişkiyi bitirmenin zamanıdır. İlişkinizin bundan geçtiğinin belirtileri basittir ki kendinizi her zaman diğer kişinin güdülerini, yeteneklerini ve nedenlerini sorgularken bulursunuz. Neden size karşı bu kadar iyi davrandığından, sizin için önemli olan bir şeyi alması ve ona saygı duyması konusunda ona ne kadar güvendiğinize kadar her şeyi sorgulamaya başlarsınız.

Her iki tarafta da karşılıklı güvensizlik varsa bu, ilişkinin ve dayandığı temellerin mutlak çökmesine yol açarak kıskançlık, öfke, sahiplenme ve diğer olumsuz duyguların özgürce sızmasına ve zaten zayıf olan ilişkiyi zehirlemesine neden olabilir. Bu noktaya gelmek ve geri dönmek çok zordur ki aslında ilişkiyi sonlandırmanın doğru olmasının nedenlerinden biride budur.

2. Farklı Görüşlere Sahip Olduğunuzu Düşünürsünüz.

Hepimiz için önemli olan kendi değerlerimiz vardır. Görüşleriniz ne olursa olsun, sorun değil, ancak size veya ilişkinize rahatsızlık vermeye başladıklarında, bu cennette her şeyin doğru olmadığını ve ilişkiyi sonlandırmanın zamanı gelmiş olabilir. Her ilişkinin bir uzlaşma, müzakere ve eşinizin görüşlerini hayatınıza asimile etme süreci vardır ki ancak bazen görüşler çok farklıdır ve hiçbir zaman uzlaşılamayacak kadar farklıdır. Bu ciddi bir sorunsa her iki tarafında ilişkiyi bitirmesi en iyisidir.

3. Artık Onu Düşünerek Plan Yapmıyorsunuz.

Bu sizin için önemli olan partnerinizi psikolojik olarak yavaş yavaş hayatınızdan çıkardığınızı gösterir. Hepimiz gelecek için planlar yapıyoruz ki bu planlar sadece önümüzdeki birkaç hafta ya da bir ay kadar ileri gitmiş olsalar bile sevgiliniz her zaman onun bir parçası olarak düşünülmelidir, planlar doğrudan onu içermese bile ya da ona haber verilmelidir.

Eğer sevgiliniz için plan yapmıyorsanız, o artık değer verdiğiniz şeyin büyük bir parçası değildir. Onu bilinçaltında geçici bir şekilde görüyorsanız, yani onu hayatınızın sağlam bir parçası değilmiş gibi düşünüyorsanız, o zaman zaten psikolojik olarak salıvermişsiniz demektir. İkinizin de hayata devam edebilmesi için ilişkiyi bitirin.

4. Artık Hiç Eğlenmiyorsunuz.

İlişkilerin eğlenceli ve neşe dolu olması gerekir ki bunu ilişkiden kaybettiyseniz ilişkiyi sona erdirmenin zamanı gelmiş olabilir.  Bir ilişki sorumlu ve büyümüş olmalı, eğlenceli olmalı, bu yüzden her zaman iki taraf arasında bir denge olmalıdır. Sorumluluk sahibi olmak ve serbest bırakabilmek, her iki dünyanın da en iyisine sahip olduğunuz anlamına gelir. Eğer ilişkiden bıktıysanız, hayatınızın aynı türden eğlenceyi takdir etmeyen biriyle olmak için çok kısa olduğunu düşünerek bu tartışmayı gereğinden fazla yaptıysanız ilişkinin bittiğinin farkına varmalısınız.

5. Başka Biriyle Yaşamanın Hayalini Kurarsınız.

Herkes hayal kurar ki bu, insan doğasının bir parçasıdır, rüya görme ve olabilecek olanı ya da olabilecek her şeyi olumlu olumsuz bir şekilde hayal etme ve yaratıcı bir şekilde tasavvur etme yeteneğidir. Bununla birlikte, enerjinizi şu anki eşinizle bir ilişki içinde olmaya hazır edemediğinizde, bunun yerine başka biriyle bir hayat hakkında hayal kurmayı tercih ettiğinizde bu durum ilişkinizi olumsuz yönde etkilemeye başlar. Farklı yoldan gidiyorsanız, belki de psikolojik ve duygusal olarak ilişkinizden çoktan vazgeçmişsinizdir ve şu anda içinde bulunduğunuz ilişkiyi sona erdirmenin zamanı gelmiş olabilir.

6. Onunla Bir Gelecek Göremezsiniz.

Bir ilişki içinde olmanın en önemli noktası, birlikte bir gelecek yaratma, hayatınızı şekillendirme ve aktif olarak paylaşmayı seçtiğiniz hayatınızı tasarlama fikridir. Bu kişiyle bir gelecek hayal edemiyorsanız, o zaman bu durum neden başlangıçta bir ilişkide olduğunuz ve neden çok az duygusal yatırımınız olan bir durumda kalmayı tercih ettiğiniz sorusunu getirir. Biriyle tam ve uzun vadeli bir ilişki içindeyseniz, hayatınızın geri kalanını harcama fikri bu kişinin büyük katkıda bulunduğu bir faktör olmalıdır. Bu kişiyle bir gelecek görmüyorsanız veya hayal bile etmek istemiyorsanız, o zaman ilişkiyi bitirme ve devam etme zamanıdır.

7. Bu Kişiyle Evlenme Fikri Sizi Heyecanlandırmaz.

Evlilik herkes için değildir ve sorun değil, ancak ilişkiyi bitirme zamanının gelip gelmediğini değerlendirmenin bir yolu, olası bir geleceğe bakmak ve mevcut partnerinizle evlendiğinizi hayal etmektir. Şansınız var ise, ilişkinizin yolunun sonundaysanız, bu kişiyle evlenme ve onunla potansiyel olarak yıllarca süren evliliğe kendinizi teslim etme fikri, omurganızda soğuk bir ürperti gönderir ve sizi kesinlikle dehşete düşürür. Evlenmek belki biraz aşırı bir durumdur, ancak bir kişiyle herhangi bir güçlü, ciddi bağlılık fikri panik ve korku duygularına neden oluyor ise bu ilişkiyi bitirme zamanının geldiğine işaret edebilir.

8. Bir Yabancı Olduğunu Anlarsınız.

Herhangi bir ilişkinin tabutundaki son çivi, hayatınızın geri kalanını birlikte geçireceğinizi düşündüğünüz kişinin size yabancı olduğunu fark etmektir. Elbette, bu kişi için hala yaptığınız anılara ve hislere sahip olabilirsiniz. Ama temelde sizin için kim olduğu, büyük ölçüde ve belki de geri dönülmez bir şekilde değişmiş olabilir. Aynı ideallere, aynı hayallere, birbirinize eskiden sahip olduğunuz aynı destekleyici bağa sahip değilsiniz ve o âşık olduğunuz kişi, ilişkiyi paylaştığın kişi değilse bu durumda gerçekten bu ilişkiye devam edebilir misiniz? O yüzden zaman geçmeden yıllarca pişmanlık duymadan vazgeçin bu ilişkiden.

Yorum gönder