×

Maskülen Nedir?

Maskülen nedir

Maskülen Nedir?

Maskülen nedir? Maskülen, türkçede son yıllarda sıkça karşımıza çıkmakta olan kelimelerden birisi olmuştur. Kullanıldığı alanlar bakımından maskülen kelimesinin ne anlama geldiğini ve günlük hayatınızda kullanabilirsiniz. Fransızcadan dilimize yerleşmiş olan maskülen kelimesi, masculin kelimesinden evrilmiş olmakla birlikte eril, erkeksi anlamınıda gelir. TDK ya göre, maskülen kelimesinin anlamı, genel olarak erkeksi demektir. Erkeğe benzeyen andıran kişilere söylenir. Özellikle günümüzde moda dünyasında bahsedilirken sıkça karşımıza çıkmaktadır. Şu şekil dede söylenebilir. Ne kadar maskelensin. Örnek olarak bu şekilde bir örnek verebiliriz. Fa minen kelimesinin zıt anlamı olarak kullanılır. Cümlelerde kullanımı ise herhangi bir kişinin erkeğe benzerliğinden bahseder. Özellikle konu moda ve giyim tarzı olduğunda sıklıkla kullanılır. Maskülen tarzı nedir? Bir moda betimlemesi olan sözcük bayan için tasarlanmış ancak görüntü itibari ile erkeği andıran kişilere denir.

Maskülen nedir

Toksit Maskülen

1- Toksit maskülen kadınlarda daha çok alışık olduğumuz giyim tarzı olan göbek dekolteli giyiler bershka nın yeni koleksiyonunda erkeklerin tarzına yansıtılmış.

2- sırt dekolteli modeller de yine bu sezon yerini alıyor.

3- erkekler için en basic bir parça siyah sweatshirt

İşte verdiğimiz örnekler de göründüğü gibi toksit maskülende erkeklerin kadın görünümlü giysiler seçmesi ve görünmesi de diyebiliriz.

Maskülenite Ve Cinsel Pazar

Maskülenite ve cinsel pazar son birkaç aydır çeşitli şekillerde karşımıza çıkan maskülenite ve cinsel pazar birbiri ile karşılaştırılıyor. Cinsel pazar değeri, heteroseksüel ilişkiler sonucunda karşı cinsin sizi ne kadar arzulanır bulduğunun bir ölçüsü maskülenite ise erkeğin güç, cesaret, yetkinlik ve onur boyutlarındaki bir ölçüsüdür. Bunlar için taktikler; güç, erdem, ustalık, onur. Bunlar erkeğin bir ölüm-kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duydukları talepte bulunacakları özelliklerdir. Sizin maskülenite seviyenizi kadınlar belirlemez. Masküleniteyide kadınlardan alamazsınız. Sebepler ve sonuçlar birbirine karışıyor. Çok kadınlar ilişkiye girmek kişiyi maskülen yapmaz. Kadınlar bir erkeğin cinsel pazar değerini belirler. Ama cinsel pazar değeri, statü, maskülenite, para gibi özelliklerinden bir kaçıdır. Kadınlarda arzu uyandırabilen adamlara maskülen denmiyor. Hiçbir kadın sizi arzulamasa bile maskülen olabilir ya da olmayabilirsiniz. Mesela notre damme nin kamburundaki kambur mert ve sırtını dayıya bilen bir adamdır. Evet birçok erkekte maskülenite sıkıntısı vardır. Ama tabiki masküleniteyi kadınlardan alınız demiyoruz. Makülenite kadınlardan bir bağımsız erkek özelliği diğer erkeklerde arandaki takım ve hiyerarşi oyunundan geliyor. Ama bolluk maskülenitenin sonucudur. Maskülenite tek bir kadın yüzünüze bakmasa bile siz hayatınıza olumlu katkı yapabilirsiniz. Yakışıklı olmak veya zeki olmak sizi daha öne çıkar mı acaba? Çıkarır tabi ki. Belki bunlara sahip değilseniz diye diğer alanlarda sizinle eşit olan adamların hiçbir zaman önüne geçemesiniz. Onlar sizden daha önde olacaktır. Sizin mesela maskülen güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olarak ayda 7000 ve 10000 bin TL 15000 TL kazanabilirsiniz. Yakışıklı ve uzun birisi sırf bu yüzden 30.000 TL kazanabilecek.

Maskülen Tarz Nedir?

Maskülen tarz nedir? Fransızcada erkeğin karşılığı olan masculin kelimesinden türetilen ve erkeksi anlamına gelen bu sözcük modaya maskülen tarz olarak yansıyor. Peki sokak modasında vazgeçilmez olan maskülen tarz nedir? Maskülen tarz keskin ve sert hatlarıyla güçlü bir imaj yaratmak isteyen kadınların erkek giysilerini renk ve çizgilerle kendilerine büyük bir ustalıkla uyarlamışıdır. Bu tarzın en önemli tamamlayıcısı bazıların yüksek bel bol pantolon klasik tarz ceketler geniş yakalı gömlekler maskülen ayakkabılar papyon ve kravat örnek verebiliriz. Bu tarz parçalar kullanabilirsiniz maskülen tarzı detaylar yakalayabilirsiniz. Dişi bir kadını simgeleyen kalem eteklerden, geniş yakalı gömlekler, fular ve fötr şapkalarda dahil parçalar kullanarak maskülen bir tarz yakalayabilirsiniz. Smokin maskülen tarzın önemli parçalarından, smokin giyinerek iyi bir görünüme ulaşmak son derece basit. Parmak dekolteli ve bantlı topuklu ayakkabılar smokininizin altında çekici bir kadın görünümü oluşur. Günümüzün modası çok hızlı değişikler gösterir. Son dönemlerde is maskülen tarzın sokaklardaki yansımasına bakılarak bu modanın ne kadar benimsediğini görürüz. Maskülen tarza ayak uydurmak isteyenler için yüksel bel bol paça pantolonlar, tercihi etekten olanlar içine mini eteklerinizin altına klasik boy erkek çorapları ve makosen tarz ayakkabılar kullanılabilir. Kot pantolon bu stilin bir parçası kabul edilmese de siz maskülen detaylara, kot pantolonun maskülen hale getirebilirsiniz. Kot pantolonları basit ceket-gömlek kombini ile maskülen havaya sokabilirsiniz. İşte sizlere bu makalede bahsettiğimiz en baştan okuyarak ve inceleyerek maskülen hava oluşturabilir tüm konular hakkında detaylı bir araştırma yaparak maskülen havanız ve kelime anlamını öğrenerek maskülen olabilir ve günümüzde ki insanlardan biraz daha farklı ve havalı olabilirsiniz.

Yorum gönder