×

Sadece Dost Muyuz Yoksa Sevgili Olur Muyuz

Sadece Dost Muyuz Yoksa Sevgili Olur Muyuz

Sadece Dost Muyuz Yoksa Sevgili Olur Muyuz

Bir insanı kişisel olarak tanımak istediğinizde, kendi kendimize sıklıkla acaba sadece arkadaş mıyız yoksa ilerisinin de mümkün mü değil mi diye düşünürüz. Bir birliktelikte şahsınızla uyumlu olmayan biri için duygusal şeyler hissetmeniz kafanızı kurcalayabilmektedir. Öbür taraftan bir sürü arkadaşlık ilişkisi ileri zamanlarda duygusal bir boyut alabilir. Bu akıllara Sevgili Olur Muyuz? sorussunu getiriyor.

Hislerinizi biliyorum. Ümit ediyorum ki bu düşünceler sizin için daha doğru ve uyumlu kişilerle tanışırken daha güzel bir muhabbetiniz olur ve kendinizi rahatlatırsınız.

Sadece Dost Muyuz Yoksa Sevgili Olur Muyuz

Böyle bir yakınlık oluşturduğunuz anlarda sakın aceleci olmayın. Kişileri tanımak istediğinizde en mühim meselelerden teki de vakit harcamaktır. Birlikteliğin adını koyma hususunda çok aşırı bir baskı hissediliyor. Dostlarınız öyle ya da böyle çeşitli yollarla tavlamaya uğraşabilir fakat vaktinizi harcamanız ve hisleriniz kesin bir biçimde kavramak amacıyla yapabileceğiniz her şeyi gerçekleştirmeniz gereklidir.

Karşınızdaki insan da hislerine tercüme olmaya çalışıyor olabilir. İleri zamanlarda bu beraberlik hangi noktaya giderse gitsin, sevgililikte sorunsuz halde mesafeyi muhafaza etmek maksadıyla birtakım hususlara olanak vermek ve anlayışlı olmak aşırı önem arz eder.

Bu şekilde bir beklenti içine girilen bir beraberliğe düştüğünüzde, ilk olarak rahat olun ve dua ederek kendinizi huzurlu yapın, bu şekilde uhrevi bir huzura erişecek ve daha mantıklı kararlar alabileceksiniz.

Hisleriniz ile İlgili Sohbet Edin

Bir insanı uzunca süredir biliyorsanız ve beraberliği ilerletmeye devam ettirmek düşüncesindeyseniz, hisleriniz ile ilgili sohbet etmeniz elzem bir hale gelecektir. Karşınızdaki kişinin şahsınıza karşı birtakım duygular beslediğini düşünüyorsanız, açık bir biçimde öyle mi ya da değil mi diye sormanız bir problem yaratmayacaktır.

Bu soruyu sormak aslında bayağı güç gelebilir. Neticede meselelerin hangi tarafa gideceğini tam olarak bilmiyorsunuz. Fakat bu olay hususunda sohbet etmek için hep zaman tanımak, ertelemek daha problemli bir durum oluşturarak sizi rahatsız yapacak bir biçim halini aldıysa onunla oturup açık açık sohbet etme vakti çatmıştır. Bu insan ile; birliktelik hususunda ne fikirlerin var, o insan için neler düşünüyorsun, o insan ile alakalı hangi durum senin hoşuna gidiyor şeklinde konuları konuşabilirsin.

Bu sohbetin akabinde onu darlamadan size dürüst ve gerçek hislerini söylemesi için vakit vermelisiniz. Eğer ki bu kişi sana böyle bir ilişkinin ihtimali hakkında sohbet etmek için gelirse, duygusal bir beraberlik isteyip istemediğiniz mesele hakkında ona söyleyin, eğer duygularınızdan ve düşüncelerinizden tam emin değilseniz zaman tanımasını söyleyin. Ama her şeyden önce ilk yapman gereken şey karşı tarafa dürüstçe davranmaktır. Tabi ki hislerinizi dile getirmek güç bir durum olabilir fakat o an gerçekten hissettiklerinizi doğru bir biçimde belirttiğinizde ilerideki süreçte çekeceğiniz problemlerin önüne geçecektir.

Karşınızdaki İnsana Saygılı Olun

Hisleriniz hususunda sohbet etmek neticesinde ne olursa olsun karşınızdaki kişinin birlikteliğin devamı için beklentilerine tepki vermeden hoşgörülü olmak mühimdir. Huzurlu hissetmedikleri bir mevzuda ona baskı yaparak daraltmayın ya da bir şey yapması için ısrar etmeyin. Eğer bunu şahsınıza gerçekleştirdiklerini anlıyorsanız, araya biraz mesafe koyun ve gerekirse takviye edinin.

Yaşaması güç anlar olsa dahi bu zamana kadar olan dostluğu için ona teşekkür edin ve yapabileceğiniz en güzel şeyi uygulayın

Sizi Bilen Bir İnsanın Görüşünü Alın

Şahsınıza bağlandığından veya siz ile bir beraberlik isteği olasılığını net olarak anlamıyorsanız, sizler ile arkadaşlığı olan ve ikiniz de eşit yaklaşabilecek bir ortak kişiye fikirlerini sorun. Veya o kişinin size olan davranışlarına da dikkat edebilirsiniz. Başka arkadaşlarla takıldığınızda ve vakit geçirdiğinizde mutsuz oluyor ve size problem mi çıkarıyor? Sizinle bir beraberlik ihtimali hakkında şakalar mı yapıyor?

Tabi eğer neler düşündüğünüzden tam manasıyla net olamıyorsanız şu suallere yanıt verin: birlikte olmadığınız anlarda arkadaşına özlem duyuyor musunuz? O kişi ile ekstra zaman geçirmek için normalden fazladan uğraş veriyor musun?

Birtakım insanlar senelerce gayet güzel dost olmasının akabinde aniden kendilerine karşı düşündükleri arzuyu ve hislerin farkına varırlar. Bu husus çeşitli kişiler için boşa geçen onca zaman olarak görüp kahrolmuş olsa da bazı insanlar için de temelleri sağlam olan çok güzel bir evliliğin ilk aşaması oluyor.

Yorum gönder