×

Sevgili İhanetine Uğrayınca Ne yapmalıyım?

sevgili ihanetine

Sevgili İhanetine Uğrayınca Ne yapmalıyım?

İnsanlar arasındaki tüm ilişkilerde en önemli duygu güven duygusu olurken sevgili ihanetine uğramak da pek çok kişiyi korkutmaktadır. Güven her ilişkide olmazsa olmazdır.  Birbirine güvenen insanlar arasında samimiyet bağları oldukça güçlüdür. Fakat güven duygusu ne kadar olmazsa olmaz bir aşama olsa da bazı insanlar arasında bu duygu gelişmemiştir. Başta güven duygusu olsa bile devamında eğer ki bu duygu zedelenmiş ise tekrar onarması çok zordur. Özellikle de ilişkilerde sevgili ihanetine uğrayan insanlar çok fazladır. Bu durum tamamen güven duygusunun hasar görmesine neden olur. Güven duygusunun zara gördüğü ilişki kolayca kopabilir ve bağların zayıfladığı ya da tamamen koptuğu bir ilişkiyi kurtarmak çok zor olacaktır. Peki, sevgili tarafından ihanete uğrayınca ne yapılmalı? Sizlere bu konuda ne yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.

sevgili ihanetine

Sinirinizin Geçmesini Bekleyerek Doğru Kararlar Almak Sizin Elinizde

İhanete uğrayan insanlar psikolojik olarak hatayı kendilerinde ararlar. İhanete uğramanın insan üzerindeki etkileri her zaman can sıkıcı olacaktır. İhanete uğrayan birey kendisini kırılmış ve incinmiş hissedecektir.  İhanete uğradığımızdaki karşımızdaki bireye ne kadar önem verirsek verelim ondan uzaklaşmak isteyeceğiz. Ayrıca ihanete uğrayan kişiler kaybetme korkusu da yaşayabilirler. Fakat ne olursa olsun böyle bir duruma verilecek en büyük tepki kızgınlıktır. Bu yaşadığımız kızgınlığın üstesinden gelmek için öncelikle yaşanan bu durumu kabul etmek gerekiyor. Yaşadığınız acıyı, ihaneti ve güven kaybını en kısa sürede kabul etmeniz gerekir. Eğer ki ihaneti kısa zamanda kabullenir ve ona göre hareket ederseniz daha hızlı bir şekilde iyileşirsiniz. Kartları açık oynayarak sakin bir biçimde işleri yoluna koymak için kararlar verilmelidir. İhanete uğrayan taraf öfkeli anlarında hareket etmemelidir. Bu insanlar sakinleşmeye çalışarak kendisine engel olmalıdır. Siniriniz geçmeden kararlar vermek oldukça zor olacaktır.

Duygularınızı Belli Etmeniz Gerekiyor

Sevgiliniz ya da eşiniz tarafından ihanete uğradığınızda duygularınızı kendi içinize hapsetmemelisiniz. Duygularınızı saklamak yerine onları dışa vurmalısınız. Eğer ki ihanete uğradığınız kişi ile yola devam etmek istiyorsanız ona karşı açık olmalısınız. İhanet sonrası duygular oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Öfkenize yenik düşebilirsiniz. Ya da o kişiye karşı çok fazla ilgi duyuyorsanız ondan uzak durmak istemeyecek ve kopamayacaksınız. Fakat bu durumlarda en doğru karara varmak için öncelikle ihanete uğrayan bireyin duygularını açıkça belli etmesi gerekir. İlişkiyi kurtarmak istiyorsanız ve karşınızdaki kişi pişman ise onu affedebilirsiniz. Ancak ilişkiye devam ederek ona bu ihaneti sürekli hatırlatmanız da doğru olmayacaktır.

İhanete uğrayan biri için öncelikle kendi duygularına odaklanması gerekir. Yaşanılan bu olumsuz durumu kabul etmek gerekir. İhanete uğrayan insanlar duygularını görmezden gelmemelidir. Bu duruma üzülmek çok normal bir duygudur ya da öfke duymak normal ve ihanete uğrayan her bireyin yaşadığı duygulardır. Kesinlikle ihanet ile karşılaşan insanlar kendilerini suçlamamalıdırlar. İhanete uğrayan kişi kendisine duygusal anlamda zarar vermemelidir. Ne kadar kolay durumu kabullenip duygularınızı dışa vurursanız o kadar çabuk iyileşirsiniz.

Tehdit Etmek Doğru Bir Tavır Değildir

İhanete uğrayan insanlar buna rağmen ayrılmak istemeyebilirler. Buna bağlı olarak tehdit ederek durumu düzeltip ilişkiyi kurtaracaklarını zannederler. İhanete uğrayan kişilerin yaptıkları yanlışlar sıralamasının başında özellikle tehdit etmek gelir. Bunu sadece ihanete uğrayan insanlar değil ihanet edip de ayrılığı kabul etmeyen taraflarda tehdit etmeye başvurabilir fakat bu durum çözüm değildir. İnsan ilişkilerine daha fazla zarar veren bir durumdur. Böyle durulma karşılaşan ihanete uğrayan insanlar güvenlik güçlerinden yardım isteyebilirler. Bir bireyi tehdit etmek suçtur. Polise başvurarak size zarar gelmesini önleyebilirsiniz. Bu şekilde davranan insanlar ilişkilerini kurtarmak isteseler dahi durumu daha da güç hale getireceklerdir. İhanete uğrayan kişi bu durumda sabırlı ve bilinçli olmalıdır.

Üzülmek Yerine Ders Çıkarmalısınız

İhanete uğrayan insanların duyguları tabi ki de karışık olacaktır. Bu duruma üzülmek çok normaldir. Asla üzüntü olmayacak diye bir şey yoktur. Kendinizi daha kötü hissedip tamamen etrafınızdaki kişilerden uzaklaşmak bile isteyebilirsiniz. Üzüntünüzü abartmadan ve yeteri kadar yaşamalısınız. İhanete uğrayan kişinin aynı zamanda öfke duyması da çok normaldir. Ancak bu insanlarin tüm bu duygularla başa çıkması için öncelikle durumu kabul etmeleri gerekiyor.  İhanete uğramış olabilirsiniz ancak bu sadece sizlerin başına gelmiyor. Güven duygusu çok önemlidir ve bu duyguyu kaybetmek sizi ihanete uğramaktan daha çok üzebilir. Bu duyguları yaşamak normal olsa da bu durum sizlerin ilerleyen zamanda ki ilişkilerinizi etkilememesi gerekiyor. Bunu başarmak zor olsa da her insanın aynı olmadığını bilmelisiniz. Güven duygusu çok zor kazanılan ancak çok kolay kaybedilen bir duygudur. Hayatınıza alacağınız kişiyi zamanla tanıyarak güven duygusunu tekrar kazanabilirsiniz.

İlerleyen süreçlerde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Gözlerinizi daha açık tutmalısınız. Eğer ki ihanete uğramanıza rağmen ilişkiyi kurtarmak ve devam etmek istiyorsanız tekrar aynı yanlışları yaşamamak için dikkatli olmalısınız. Onun hareketlerine karşı bazı şeyleri görmezden gelerek gözünüze perde indirmek yerine onun kendi halleri ile yüzleşmeniz gerekir. Fakat ihanete uğradığınızda ilişkinizi bitirmek istiyorsanız ya da ilişkiniz bittiyse o zaman uzunca bir süre kendinize vakit vermelisiniz.

İhanet sonrası ne yapılmalı konusunda yapılabilecek en doğru davranışlardan birisi kendinize zaman tanımanız olmaktadır. Yeniden bir ilişkiye başlamak çok yanlış olacaktır. Bunu n yerine kendinize yeni hobiler geliştirerek ve ilgi alanlarınızı genişleterek kendinize zaman ayırmakla çok daha doğru olacaktır. Kendinizle daha çok ilgilenmeniz aynı zamanda size daha iyi gelecektir. Eğer ki ilerleyen zamanlarda yeni bir ilişkiye başlayacak olursanız da yaşadığınız ihanetin size bıraktığı en güzel şey sizlere verdiği dersler olacaktır.  Güven duygusu zor kazanılan bir duygu olsa da çıkardığınız dersler ile bunu yeniden kazanabilirsiniz.

Yorum gönder