×

Uzun İlişkilerin Olmazsa Olmaz 6 Maddesi

Uzun İlişkilerin Olmazsa Olmaz 6 Maddesi

Uzun İlişkilerin Olmazsa Olmaz 6 Maddesi

Gerçek şu ki, ilişkilerimizdeki duygularımız zamanla değişir. Âşık olmanın ışıltılı ve canlandırıcı telaşı kalıcı değildir. Ancak bu durum, bu hissin yok olduğu anlamına gelmez; basitçe gelişir. Bir ilişkinin heyecanının sadece ilk aylara hatta bir çiftin bir arada olduğu yıllara mahkûm olduğu fikri tamamen yanlıştır. Uzun ilişkilerin olmazsa olmaz 6 maddesi hakkında yazımız;

Kendi seçtiğimiz bir partnerle uzun vadeli bir ilişki söz konusu olduğunda, âşık olmanın heyecanını koruyabilir ve tutku, yakınlık hissettiğimiz duygularımızı derinleştirebiliriz. Bununla birlikte, bunu yapmak, çiftlerin genellikle birlikte kaldıkları süre boyunca içine düştüğü belirli davranışlardan, alışkanlıklardan kaçınmak anlamına gelir. Âşık olarak kalmak, zorlu yola çıkmak ve geçmişin olumsuz etkilerinden farklılaşmak demektir. Kendi savunmamıza meydan okumak ve genellikle bilinçaltımızdaki yakınlık konusundaki korkularımızla yüzleşmek anlamına gelir. İşte çiftlerin zamana karşı koymalarına yardımcı olmak için bulduğumuz altı ipucu.

Uzun İlişkilerin Olmazsa Olmaz 6 Maddesi

1) Birlikte Keyifli Zamanlar Geçirdiğinizden Emin Olun

Birbiriyle gülme yeteneği, bir ilişkide gerçek bir canlılığın işaretidir. Birlikte eğlenebilmek ve birlikte yaşayabilmek önemlidir. Mizah duygusu, etkileşimlerimiz fırtınalı hale geldiğinde suları yumuşatmaya yardımcı olur. Eksikliklerimize ve partnerimizin kendine has özelliklerine gülebilmek, bizi haksız dramlardan uzaklaştırabilir ve ilişkimizi canlı tutabilir.

2) Yeni Deneyimlere Açık Olun

Bir ilişki yakınlaştığında, çiftler genellikle yeni deneyimlere kapanarak veya belirli şekillerde birbirlerini sınırlayarak ayrılma riskini alırlar. Aşk, boşlukta var olmaz. Gelişmesini sağlamak için zamanı ve etkinlikleri paylaşmalıyız. Eşlerinizi neyin mutlu ettiğine, onların çıkarlarına dikkat edin ve bu mutluluğu kısıtlayacak eylemlerde bulunmamaya dikkat edin.

İnsanlar ve ilişkiler her zaman değişir. Bu yas tutacak bir şey değil; bu sadece kabul edilmesi ve kutlanması gereken bir yaşam gerçeğidir. Bazen, her iki insanın da mutlu kalması için bir ilişkinin daha çeşitli hale gelmesi gerekir. Bu nedenle, çok eşlilik ve diğerleri gibi geleneksel olmayan ilişkilerin olasılıklarını düşünün. Diğer zamanlarda, bir zamanlar birbirleri için haklı olan insanlar artık uyumlu değildir. Karşılıklı mutluluğu sağlamak için, o aşamada birbirinizi bırakmanız önemlidir.

3) Sevginizi Gösterin, Geri Çekilmeyin

Aşk, iki insan arasında yaşamsal ve canlı bir güç olarak görülmedikçe var olamaz. “Seni seviyorum” demek, sevgimizi birine göstermekten çok daha az anlam taşır. Birbirinizi gördüğünüzde heyecan gösterin, sadece konuşmak için zaman ayırın ve spontane şefkatin günlük hayatınızın bir parçası olduğundan emin olun. El ele tutuşmak ve göz teması kurmak gibi küçük adımlar, yoğun programlar ve sorumluluklar karşısında gözden kaçabilir, ancak sevgiyi heyecanlı tutmanın anahtarı olabilirler.

4) Kimliğinizi Birey Olarak Koruyun

Aşıkken kendinizi kaybetmek, samimiyetinizi korumanın önündeki en büyük tehditlerden biridir. Birine yaklaşmak, kimliğimizi paylaşmak veya doğuştan gelen şahsiyetimize olan saygımızı kaybetmek anlamına gelmemelidir. Sınırlara ve mahremiyete saygı gösterin. Bununla birlikte, birbirlerinin mahremiyetine sahip olmalarına izin vermek ve diğer kişiyi eşinizi yapmamayı tercih ettikleri şeyleri yapmaya zorlamamak, karşılıklı güven oluşturduğu için ilişkilerde mutluluğu artırmaya yardımcı olur. Çiftler, başka bir şey olmak için bir araya gelmek yerine, tam benlikleri olma çabasıyla birbirlerini tamamlamaya ve desteklemeye çalışmalıdır. Partnerinizin benzersiz ilgi alanlarını takdir edin ve oldukları hayati bireyler için onlardan keyif alın.

5) Savunmacı Olmayın, Açık İletişime Katılın

Açık iletişime davet etmek ve geri bildirime açık olmak, ilişkilerimizdeki gerçek engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olabilir. Eşimiz bize geri bildirimde bulunduğunda bahaneler üretmek veya karşı saldırı yapmak yerine, söylediklerinde gerçeğin özünü aramalıyız. Kaçındığınız herhangi bir sorun veya kabul etmek istemediğiniz gerçekler, muhtemelen ilişkinizi baltalayacaktır. Uzun vadede ilişkinizi sabote etmesine izin vermektense, şu anda gerçekle yüz yüze gelmek ve ona hitap etmek daha iyidir.

Bu nedenle, kasıtlı olun ve ilişkinizle ilgili gerçeği anlayın. Onun tüm yönlerini düşünün. Duygularınız ve düşünceleriniz, diğer kişinin duyguları ve düşünceleri ile dış bağlamlarını kurgulayın. Kendinizi gerçekliğin belirli bir yönünden kaçarken fark ederseniz, bu odak noktanızı ikiye katlamanın ve gerçekten gerçeğe ulaşmanın tam zamanıdır.

Açık ve dürüst iletişimin çalışması için iletişim engellerini kaldırmanız gerekecektir. Bireysel iletişim tercihlerinizi belirleyin ve ardından ikiniz için de işe yarayan bir şeyden ödün verin Birbirinizle iletişim kurarken, yalnızca karşınızdaki kişinin ne söylediğini değil, aynı zamanda kelimelerin altındaki duyguları da dinleyin. Karşınızdaki kişinin stresli, huysuz, üzgün, hüsrana uğramış, kafası karışmış, memnun neşeli vb. olup olmadığını inceleyin. Sesin tonuna, vücut diline ve söylenmeyenlere hatta kelimelerin içeriğine dikkat edin. Bu tür bir duygusal uyum, diğer kişiyi anlamlandırarak, uzun süreli ilişkilere yol açacak şekillerde tepki verme becerinizi geliştirecektir. Neyin geçerli olduğunu düşünün ve nasıl hissettiklerine merhametli olun. Aynı şekilde, kendi duygularınıza karşı da doğru ve dürüst olmaya çalışmalısınız.

6) Tartışmalar Olacaktır

İlişkilerde çatışmalar sağlıklı olabilir. Asla kavga etmemeyi bekleyen bir ilişkiye girerseniz, o zaman ilk kavganız çok fena bir şekilde ilişkinin sona ermesine yol açabilir. Bunun yerine, sağlıklı çatışma çözümü için stratejiler öğrenin ve bunlar hakkında önceden eşinizle konuşun. Ayrıca, bir çatışma ortaya çıktığında, diğer kişiyi ve ilişkiyi ne kadar önemsediğinizi vurgulayarak başlayın. Hem gerçekler hem de onlar hakkında ne hissettiğini hakkında konuşun. Suçlama oyunundan kaçının ve bunun yerine diğer kişinin eylemlerini yorumlarken olabildiğince cömert olun. Hatayı yaptığınızı fark ederseniz fikrinizi değiştirmeye açık olun ve çabuk, bolca özür dileyin. Geçmişe odaklanmaktan kaçının ve bunun yerine gelecekte daha iyi davranışlara yönelin. Herhangi bir çatışmanın sonunda, çatışmanın gerdiği duygusal bağları yeniden bağlamaya ve yeniden kurmaya odaklanın. Eşiniz ve siz, bu tekniklerin aranızdaki gerilimleri çözmede çok yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Yorum gönder