×

Dr. Strange

Dr. Strange

Dr. Strange

Marvel Comics isimli aynı çizgi roman karakterlerinden uyarlanmış bir karakter olup 2016 senesinde aksiyon macera ve bilim kurgu alanında süper kahraman filmi olma özelliğini taşır. Marvel sinematik evreninin 14 film olma özelliğine sahiptir. 4 Kasım 2016 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere 3D Max ve 3D platformunda yayınlanması söz konusudur. Eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan bu film özellikle macerası ve görsel efektleri konusunda müzikleri ile beğenilmiş durumda olabilir. Dr. Stephen Strange işinde oldukça başarılı bir beyin cerrahı statüsündedir. Fakat korkunç bir trafik kazası geçirmesini sonrasında ellerin düzgün bir şekilde kullanamaması onu başka boyutları sürükleyecek şekildedir.

Çaresiz duruma gelmiştir belinden aşağısı felç bir hastanın bir şekilde iyileşmiş olduğunu öğrenmiştir. Himalaya’ da bulunan bir yere doğru yönlendirecektir ve burada Kadim kişi onun öğrencileri ile tanışıp Strange hiç tahmin edemediği bir macera ile karşı karşıya bırakacaktır. Filminin süresi 115 dakikadır.

Dr. Strange

Filminin Konusu

Dr. Strange oldukça başarılı bir cerrah olmasının yanı sıra hastalarından çok alacağı para konuyla ilgilenen ilgileniyordu. Başarılı falan aslında değildi de geçirmiş olduğu bir trafik kazası sonrasında telefon ellerini kullanamaz halde kalmıştır. Bu olay sonrasında o da mesleğinden uzaklaştırmış ve tüm parasını ellerini iyileştirmek uğruna harcamış. Ama başarılı bir sonuç elde edememiştir. Elleri daha beter olmuş ve beş parasız kalmıştır.

Tibet de yaşayan ve tüm yaraların iyileşmesini eleştirebilen bir büyücünün namını duyması üzerine kendisinde bir umut ışığı tekrar doğmuştur. Bavulunu toplamış ve yola çıkmıştır. Uzun bir yolculuğun ardından büyücünün sarayına ulaşmış.

Fakat kendisinin bu ödüle layık olmadığını belirtmiştir.  Dr. Strange bu durum üzerine büyü sanatı ile beraber dalga geçmeye başlamıştır. En başından zaten inanmamış olduğunu belirtmiş ve orayı terk etmeye karar vermiştir. Ama kötü hava şartları sebebiyle sarayda kalmaya zorlamıştır. Birkaç gecenin sonrasında Stephen strange Saray mensupları ile içli dışlı hale gelmiştir. Başyardımcısının, Yüce büyücü öldüreceğini fark etmiştir. Bu konuda engellemeye çalışması onun başka bir kişi ile karşılaşmaya itmiş ve burada ilk defa gerçek büyüyü tatmıştır.

Bunların üzerine büyüye karşı bakış açısı değişmiştir. Büyü eğitimlerini almaya başlamıştır kendisini geliştirmeyi çalışmış ve yüce büyücünün sağ kolu haline gelmiştir. Strange sanatlarda epey uğraşmış ama Amerika’ya geri dönmüştür. Buradaki güçlerini ilk defa kullanmış ve yapmış olduğu savaşta büyücünün ölmesi sebebiyetiyle Stephen Strange’ in onun yerine geçilmiştir. Yüce büyücü unvanı almış ve evrenin mistik koruyucusu kazanmıştır. Dr. Strange artık bir mücadelenin ortasında kalmış şekildedir. Bu büyük görevde dostlar ve düşmanlar elde etmiştir. Defender gibi ekiplere katılarak mistik güçleri olan veya olmayan her kahramanı müttefik şekline gelmiştir. Yüce dava adına bu boy için en büyük Büyücüsü haline gelmiştir.

Yorum gönder