×

Hayaletler Hayaleti Çocukların Korkulu Rüyası Ghost Rider

Ghost Rider

Hayaletler Hayaleti Çocukların Korkulu Rüyası Ghost Rider

Hikâyesini anlatmak isterim sizlere bu adamın. Bu adam daha hiçbir şeyi yokken bile gözlerinde umut ışığı veren bir adamdı. Her tarafından belliydi bu adam büyüyünce televizyon âlemine girecekti. Büyük bir adam olacaktı. Bunu çoktan herkese ispatlamıştı. İçindeki tutku, gözlerindeki alev öylesine büyüktü ki görmezden gelmek imkânsızdı bunu. Bu çocuk hakkında biraz bahsedelim isterseniz bu adam motosiklet tutkunuydu. Hastasıydı hani şimdilerde instagramda gördüğümüz sürekli araba videosu atan fenomenler vardır. İşte bu çocuk onların öncüsüydü, o zamanlar instoş olsa ben deyim 1 milyon siz deyin 20 milyon takipçisi olurdu. Bu çocuk fena bir oğlandı motorun üstüne bindi mi dost düşman tanımazdı gerekirse. Motoru sürmekte o kadar iyi oldu ki bu çocuk bakarsın beni bile motorla geçmeye çalışır ha kardeş.  Bunların zamanında bir sirk vardı o zamanlar motorcu bebeler orada toplanırlardı. Kaynatırlardı kendilerince o zamanlar dertleri tasaları yoktu. Sirkte takılırlardı ana baba sözü dinlemezlerdi bunlar isyankâr bebelerdi. Keşke büyük usta Tuncel Kurtiz yaşasaydı bu kepazeliği görseydi. Ah dayı ah bunlardan adam olmaz aslında da neyse biz gene anlatalım mevzuyu. Bu Ghost Rider lakaplı eleman akrobasi ustasıydı fena bir şeydi o zamanlar arkadaşları bunu kıskanırdı. Bunun yapabildiği hareketleri mahallede yapabilen yoktu. Sirkte hemen işe aldılar bu elemanı orda da kaynatmaya başladı. Herkes hasta oluyordu bu çocuğa bunun hareketlerini yapabilen kimse yoktu. Sirkin sahibi vardı bizim oğlana bayıldı Craig amca bu çocuğu bir evlatlık alayım ben de takılalım dedi. Onunla iyi para kazanırım dedi. Bizim oğlan biraz saftı üzerinden para kazanılacağını çözemedi.

Gariban bir şekilde amcanın yanına yerleşti. Peki, bizim oğlanın ailesine ne oldu. Onlar çok önceden bu taraftan eşyalarını toplayıp göçmüşlerdi. Johnny evlatlık alındıktan sonra hayatı boyunca şov yapmaya karar verdi. Kendisi bunun için doğmuştu bunun için ölecekti. Üvey babası yani Craig Amcanın durumu günden güne kötüye gidiyordu. Hastaydı ameliyat masraflarını karşılayamıyordu bizim oğlan tek başına elinden gelmiyordu. Ne yapsam ne etsem diye kara kara düşünürken çok tuhaf bir olay cereyan etti. Bizim oğlanın tanımadığı biri arkadan yanaştı sessizce omzuna dokundu. Ghost Rider irkildi hayırdır bu kim tarzınsa arkasını döndü. Bu adam kahramanımıza bir teklifte bulundu babasının hayatını kurtaracağını en iyi doktorları getireceğini söyledi. Kahramanımız merak içinde ee karşılığında ne istiyorsun benden birader dedi. Şşt evlat sakin ol dedi adam serin gel biz senin babanı kurtaracaz ama bir şartımız var. Ruhunu bize vereceksin o bizim olacak memphisto bizim patronumuzdur onun buyruğu budur dedi. Kahramanımız bunların olduğu kâğıdı eline aldı okumaya başladı. Ama dedik ya biraz serseriydi okuması yazması zayıftı ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Bu sırada kâğıt elini çizdi bizim oğlan hayretler içinde kaldı. Kâğıdın böyle bir özelliği olduğunu bile bilmiyordu. O kadar cahildi kendisi biz de bu yönünü eleştirsek de sonuçta iyi motor kullanırdı. Elinden kan damlamaya başladı bu kan da kâğıda damladı adam birden oo dedi. Kahramanımız anlamadı mevzuyu ne diyorsun sen dedi. O şöyle karşılık verdi birader bizde kan namustur. Eğer senin kanın bu kâğıda damladıysa anlaşma geçerli oldu demektir. Bir anda bazı şeyler oldu üvey baba iyileşti. Peki, bizim kahramanımıza ne oldu dersiniz kötü yola girdi. Artık çıkmaz sokaktaydı ruhu kötü adamların elindeydi. Gün batımında adeta bir vampir gibi dönüşüm geçirmeye başladı. Kendine melek dese de aslında bir katile dönüşmüştü. Şimdi size bizim elemanın karanlık tarafa geçtikten sonra sahip olduğu güçlerden biraz bahsedeyim.

Ghost Rider

Korkulu Kahramanımızın Süper Güçleri

Bu kahramanımız sizin resimlerde de görmeye alışkın olduğunuz gibi ateşin kralıdır. Önüne gelen yeri yakar su işlemez kendisine. Vurur geçer önüne çıkanı bu yüzden zaten rüyalarda bile süper ötesi bir korkutuculuğa sahiptir. Aynı zamanda bu hayalet sürücünün bizim de bazı kahramanlarda gördüğümüz bir özelliği vardır. Bu herif bazı durumlarda değişik karakterlere bürünebilir. Nasıl olduğunu sizlere anlatmak isterim zaten tanıdık gelecektir biliyorsunuz böyle bir karakter var şimdi adını anmayalım reklam olmasın. Bizim sevgili ghost riderımız bazen insan oluyor hani şu kriptonda yaşayan eleman yok mu aynı onun gibi. Bu özelliği sayesinde çabucak gizlenmiş olabiliyor. Bu kendisinde en beğendiği özellik desek yalan olmaz çünkü bizce de baya güzel duruyor. Motosikletinden birazcık bahsetmek gerekirse normal motosikletlerden tamamen farklıdır. Onun motosikletiyle uçtuğunuz gibi başka motosikletle uçamazsınız. Efsane bir şeydir zaten mahalledeyken de diğer çocuklar gıpta ederdi. O bu motosikletle piyasaya geldi mi kusursuza yakın bir sürüş sergilerdi. İlerleyen zamanda tabi ki bu sürüşünü kusursuz hale getirdi. Hayalet sürücü dediğimiz gibi birden fazla kimliğe bürünebilirdi şimdi bazılarından bahis edelim.

Efsanelerin Efsanesi Kimliği Johny Blaze

Bu adamın motosikletin başında yaptıklarını kenara koyun bu adam tarzdı bir defa. Deri ceketi zincirler, harley davidson botları yok yoktu anlayacağınız. Bu karakterin en güçlü özelliği tahmin etmeniz hiç de zor olmasa gerektir. Cehennem ateşiydi bu ateş o kadar kuvvetliydi ki girdiği yerin yanışı izleyenleri hayrete düşürürdü. Yanık kokusu binlerce metre uzaktan gelirdi. Dumanlar taa uzaydan görünürdü. Muhteşem bir şeydi kimseye diyecek tek söz bırakmazdı. Bir de bu adamın zinciri aramızda kalsın ama mistikti. Yani kadınlar bu zinciri gördü mü ağızları açık kalırdı. Bu zincire dayanabilen kadın görülmezdi anlayacağınız bu karakter biraz çapkındı.

İkinci karakterimiz Danny Ketch

Ketchin Johniden en büyük farkı çivili eldivenleriydi. Bu eldivenler onu son derece cool gösterirdi. Aynı zamanda düşmanı cezalandırırken de bu eldivenleri kullanmaktan çekinmezdi. Kendi motorunu mezarlıkta bulduğuna dair söylentiler vardı. Mükemmel biriydi anlayacağınız hem ölülerle hem dirilerle hem delilerle arasını iyi tutardı. Ama bir karanlık yanı vardı Johny e göre ki bu bizi bile korkutan bir durumdu. Kalbi karanlıktı, kimse onun bugüne kadar merhametli yüzünü görmemiştir. Herkese gazabını gösterirdi herkesi gazabının ateşiyle yakardı. Filmlerde gördüğünüz bazı adamlar vardır bir düşünün. Bu adam her şeyiyle iyi değildir ya işte bu karakterimiz de öyleydi.

Üçüncü Karakterimiz Robbie Reyes

Robbie diğerlerinden bir yönüyle tamamen farklıydı onun motorunun yanında bir de arabası vardı. Trafik sıkıştı mı motorunu arabaya dönüştürürdü. Böylece düşman tam kaçtım derken bir anda düşmanın ensesinde biterdi. Hayalet formuyla da benzer bir şekilde hareket ederdi. Gerektiğinde bu formla sadece birisinin içinden geçerdi sessizce kendini belli etmezdi. Motor özelliğinin de bu özelliğinin de amacı aynıydı. Düşmana sürpriz yapmak onu en hazırlıksız anında vurup kaçıyordu.

Yorum gönder