×

Gladyatör

Gladyatör

Gladyatör

Gladyatör Kılıç Ustası manasına gelir. Eski Roma’da genel olarak Savaş esirleri ve karelerden oluşmuş olan Romalı insanları eğlendirmek babında Roma halkının askerliği olasın savaşları hazırlanmak ve dövüşleri hazırlanmak konusunda halkın seyirci refakatinde birbirlerini veya vahşi hayvanlarla dövüşmek zorunda bırakılan İnsanlara verilen isim şeklindedir.

Gladyatör

Malzemeleri

Başında ağır metal den siperli miğferleri bulunur. Üstü çıplak olarak dövüşme süresi vardır. Arena’nın zemininde ayakkabı ya da sandalet giyinmez ama ayak bileklerin destekleyici kısa tozlukları bulunurdu. Tesisatları bakımından sınıftan veya milletten olduklarını ele verir ve küçük köşeli kalkan ve küçük yuvarlak kalkan taşınabilir.

Mızrak ile dövüşmeyi yerler ve çoğunluk ile görüş ve işitme zorlaşması bakımından miğfer kullanmazdı. Kalkan kullanan gruplar Kılıç boyutlarına ve kullanım şekillerine göre grubuna bilinebilir. Çiftlerin oluşturulmasında net ve Kesin ve değiştirilmez kurallar bulunabilir.

Gladyatör yetiştirmek ve akademiler açılmıştır. Bu akademileri genel Roma İmparatorluğu’nda Gladyatör oyunlardan hoşlanması ve bu dövüşleri katılmış olabilir. Gladyatör filmi gladyatörlerin tarihinde ve Markus devrinde ışık tutan bir filmdir. Gladyatör dövüşleri yıl içerisinde Temmuz Nisan Eylül ve kasım aylarında 4 hafta içerisinde gerçekleştirilmiş gladyatör oyunları bulunmuştur. Büyük sirk ve kolezyumun neredeyse sürekli olarak açık kalmış olduğu bir niteliğe ulaşmıştır. Milattan önce 264 senesindeki tarihi kalıntılar da geçmiş olarak ilk oyunlarda 3 Çift kale ve öldüresiye dövüp halindedir.

Geçmişi

400 yıl sonra İmparator tarafından 10, 000 insan 11,000 insan öldürülmüş olduğunu abartılı bir Festival şekilde düzenlenmiştir. Profesyonel tarafından öldürücü dövüş gösterir yapılmıştır. Düzenli sıralar halinde yürüyerek yaşam Kapısı’ndan geçip girmişlerdir. Geleneksel sözlerle imparatorluk podyumunda doğru seslenmişlerdir. Üç dişli mızrak da dönermiş kılıç ve Kalkan ve ağır silahlanmış kişilerle karşılaşmak mümkün olabilir. Tutsak veya egzotik barbarlar takımına karşı bulunan iki grup güçlerini birleştirir. Karşılamada kaybedenlerin cesetleri et çengelleri ile sürüklenmiş ve ölüm kapısından dışarı doğru atılmıştır. Oyunun düzenlerler kişi tarafından Gladyatör okullar arasındaki rekabetli kullanmış ve ünlü oyuncuların kazanmış olduğu karşılaşmanın reklamları yapılmıştır.

Yorum gönder