×

Hulk

Hulk

Hulk

Marvel Comics isimde çizgi roman üreticisinin meydana getirmiş olduğu bir hayali Kahraman niteliğindedir. İlk defa halk Hulk 1 Mayıs 1962 tarihinde bu bölümünde görülmüştür. İnanılmaz derecede bir güçlük bulunan bu yeşil ve duygularının öfkesini kontrol edemez boyuttadır. Radyasyon kaynaklı mutasyon geçirmiş şekildedir. Fakat bunu yapabilecek zekadan birisi bulunması gerekmektedir. Bunun üzerine Doktor Beni kandırıp onu radyasyon kalkanı yapmış olduğuna inanmıştır.

Hulk

Hulk Özellikleri

Hayatının tehlikede olmuş olduğunu hissettiğinde ya da aşırı derecede sinirlenip öfkelendiğinde hukuka dönüşmektedir. Hulk’un yaratılışının doktor ve Frankenstein kombinasyonlar esinlenmiş ortaya çıkmış olduğunu söylemiştir.

Hulk uyruğu Amerika Birleşik Devletleridir. Güçleri babasının ona ufakken enjekte etmiş olduğu farklı yaşam formlarının da bulunan DNA’sıdır. Mesela Deniz Yıldızı’nın bir kolunun kesilmiş olduğu vakit o koldan tam olarak bir vücut çıkması gibi başka yaşam formları da vücudunda bulunur. Bu DNA’nın toplam olarak bir tür canavar ortaya çıkarmış olması ve Gama radyasyonuna maruz kalması ile bu canavarın ortaya çıkmasına sebebiyet göstermiştir.

She- Hulk kuzenidir, gücü sınırsız olmayıp halkın gücünü sınırsız denmesinin sebeplerinden bir tanesi güç seviyesini çok çok aşağıdan başlayıp sinirlenerek bir bina ye bilecek kadar güçlü hale gelmesidir. Zamanında bu haline konu almış çizgi roman serisi bulunur. Kendisine ihanet etmiş kişilerden intikam almak uğruna sinirlenerek limitlerine ulaşmayı başarmıştır. Bir noktaya gelmiştir ki sinirlenmesine gerek kalmadan gücü devamlı olarak sabit kalır.

Yani sakinleşmeye söz konusu olsa bile gücünde azalma yoktur. Üstelik normal Hulktan daha farklı olarak da burası zekâsına sahiptir. Bunların haricinde güçlerinin içerisinde gama ışınlarının yaymak ve bir özelliği bulunup bu gücü fiziksel gücü ve dayanıklılığı ile birleştirilmesi söz konusudur. Hatta alakası olmayıp içerinde barındırmış olduğu Gama radyasyonu ile alakalıdır. Hulk Planet halk çizgi romanında World Hulk halindeyken bu aşılı yaymaya başlamış olduğundan bir gezegeni yok getirmiştir.

Hulk Dizi ve Filmleri

1977 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde in Trouble Hulk ismi ile 5 sezon 82 bölüm olarak televizyon dizisi niteliğinde yayınlanmıştır. 2003 senesinde de halk isimli film yapılmış ve The Hulkın ilk sinema filmi olmuştur. 2008 yılında diye Incredible Hulk ismi yapılmıştır.

2009 senesinde Hulk vs. isimli halk ile Thor ve halkın karşı karşıya geçirmiş olduğu bir çizgi film bulunur. 2012 senesinde Yenilmez isimli film 6 süper kahramanı bir araya toplamıştır. Bunlar Kaptan Amerika, Demir Adam, Thor, Şahingöz, Hulk ve bir kişi ile oynamıştır.

2015 senesinde yapılmış bir filmi bulunmuştur. Bu filmde Yenilmezler 2, Ultron çağıdır. 2017 senesinde Thor Ragnarok filminde Mark Ruffalo tarafından canlandırılması söz konusu haldedir. 2018 ile 2019 yapımı Yenilmezler sonsuzluk Savaşı’nda Avengers End Game filminde Mark Ruffalo tarafından canlandırılmıştır.

Yorum gönder