×

Kaptan Amerika

Kaptan Amerika

Kaptan Amerika

Kaptan Amerika karakteri 4 Temmuz 1920’de Odin’in yeni bir çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kaptan Amerika’nın karakterinin çıkması Naziler Avrupa’yı ele geçirdikten sonra Kaptan Amerika karakteri askere katılmak istemiş fakat oldukça zayıf olduğu için katılamamıştır.

Kaptan Amerika’nın Doğuşu

Nazilerle savaşmak için süper asker projesi devreye sokulmuş, bu sayede Nazi’lerle oldukça güçlü olduğu için savaşabilecek fakat bu serum da herhangi bir hata olursa direk Kaptan Amerika’yı ölüme götürecek kadar tehlikeli bir serum almıştır.

Fakat bu serumdan sonra Kaptan Amerika 4 kat güçlenerek insansı özelliklerini kaybetmiş ve artık insan değil çok güçlü bir kahraman olmuştur. 1. Dünya Savaşı sonrasında ve 2. Dünya Savaşı’nda birçok kahramanlık mücadelesi arasına girmiş bununla beraber yüzbaşı olmuş ve ölümden kurtulma özelliği sayesinde hiçbir zaman ölmeyi dert etmemiştir. 1945 yılından sonra Kaptan Amerika kendi gücünün farkında olarak dünyanın bin bir çeşitli yerinde kötü güçlere karşı kullanmış ve kendi ülkesini korumayı amaçlamıştır.

Kaptan Amerika

Kaptan Amerika Özellikleri

Bir çizgi roman karakteri olarak Kaptan Amerika tek isteği ilk olan ve hükümet gibi diğer devletin unsurları bazen hiçe sayarak, yapılacak ne doğru şeyin hükümete güvenmek değil, her zaman iyilik peşinde koşmak olduğunu düşünür. Bunun için savaşan Kaptan Amerika kalkanı ile kötülere karşı Ölüm Makinesi haline gelir.

Kalkanını bumerang şeklinde ileri- geri hareket ettirdiğini zaman birçok düşmanı ve tehlikeye karşı kendini savunur. Boks ve Judo gibi özel bir teknik kullanarak düşmanlarını halt eder. Süper çevikliği sayesinde hızlıca koşar ve kalkanını istediği şekilde ve istediği çeviklik de hızlıca kullanır. Olimpik bir sporcu ile eşit derecede koşabilir. Süper güçlü olmamasına rağmen kişisel yetenekleri oldukça fazladır ve bir insanda olamayacak kadar yüksek güçlere sahiptir.

Kaptan Amerika Düşmanları

Kalkanını ustaca kullandığı için düşmana fırlatıldığında düşmanlarını yere serer. Kaptan Amerika’nın düşmanları; Dr. Faustus, Hitler, Loki, Doktor Dom, Thanos, Iron Man, Winter Soldier gibi isimlerdir.

Kaptan Amerika Filmleri

Kaptan Amerika’nın 3 adet filmi vardır; 2011 yılında çıkan ilk Yenilmez Kaptan Amerika, 2014 yılında çıkan Kaptan Amerika Winter Soldier, 2016 yılında çıkan Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı olmak üzere birbirinden değişik ve ilginç kurguya sahip olan Kaptan Amerika filmleri karşımıza çıkar.

Marvel Studios tarafından yapımcılığı üstlenen bu Marvel karakteri her zaman Hollywood’un gözde kahramanları arasına girerek, gişe başarısıyla ve gerekse diğer kahramanlarla ilişkisi ve uyumu olsun oldukça göze batan önemli bir karakter olarak bilinir. Bununla beraber özellikle Avengers Endgame filminde Kaptan Amerika oldukça popüler bir hale gelir.

Bir çizgi roman kahramanı olarak karşımıza çıkan Kaptan Amerika kötülüklere karşı her şeyini ortaya koyarak mücadele etmeye devam eder. Bundan sonraki filmlerinde de mücadeleye devam edecektir. Kaptan Amerika isminde de yer aldığı gibi Amerika’yı ve ülkesini korumak için çıkmış bir karakter olsa da sadece ülkesine değil aynı zamanda Dünyayı tehdit eden tehdit ve sorunlara karşı da büyük bir savaş halindedir ve mücadeleye başlar. Bununla beraber düşmanları vardır ve düşmanlarıyla her zaman iyilik için savaşır.

Yorum gönder