×

Marvel Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

Marvel Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

Marvel Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

Temeli 1961 yılına kurulan Marvel çizgi romanında evrenin en güçlü 50 Marvel karakterini aşağıda tanıyalım.

  • One Above All

One Above All’ın yaratılış amaçlarında ilki Stan lee ve Jack Kirby’i temsil etmek için yaratılmıştır. One Above All tüm Marvel evreninin ve Bütün kozmik güçlerin ayrıca da varlıkları yaratıcısı olarak tanımlamamız mümkündür.

  • The Fulcrum

The Fulcrum Marvel evrenin güçlerini sergileyen ve evrenin en güçlü ikinci karakteri olarak geçer. 1961 yılında evrenin varoluşundan itibaren yaratılan The Fulcrum’un karşısında kimse duramaz ve hatta buna kimse cesaret dahi edemez. Çoğu karakterin yaratılışı gibi The Fulcrum da Stan Lee ve Jack Kirby’e benzer şekilde tasarlanmıştır. Genel olarak Marvel evreninde yaşanan olaylardan uzak kalan The Fulcrum Barda barnem olarak tanımlanır ve kahramanlara yol gösterir.

Marvel Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

  • Beyonder

Beyonderin kendi evrenini yaratabilecek derece ’de güce sahip olduğunu biliyor muydunuz? evet tam anlamıyla kendi evrenini yaratacak kadar güçlü ayrıcı birçok karakterlerinde yaşaması tam anlamıyla Beyonderin insafına bağlıdır. Bu karakterler Galactus, Death, Eternity vs. olarak örneklendirebiliriz. Beyonder genel olarak insan üstü bir varlık olarak da tanımlanabilir tabi ki bu da onun ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.

  • Living Tribunal

Living Tribunal Infınity Gaunlet ve Infınity Gems’lerin asıl olan sahibidir. Beyonder’den sonra en güçlü karakter olarak bilinen Living Tribunal’ın gücü okadar fazladır ki karşında kolay kolay kimseyi göremezsiniz.

  • Galactus

Galactus gezegenlerin enerjileri ile beslenir sınırsız ve sonsuz bir güç düşünün evet bu Galactus. Saniyeler içerisinde gezegenleri yiyebildiğini biliyor muydunuz? Ayrıca Galactus karakterler yaratacak kadar güce de sahip. Kendisi evrenin Demirbaş karakterleri olarak da geçer. Stan Lee’ye Marvelin en güçlü karakterleri sorulduğunda verdiği cevap tabi ki de Galactus oluyor okadar güçlü ki Marvele Altın çağı bile yaşatmış.

  • Celestials

Celestials genel olarak gezegenleri gezer ve tarihsel olayları, hayatı yaratır. Ayrıca kozmik varlık ırklarından gelen Celestials Eternals ve Deviants gibi süper insan ırklarının da yaratıcısıdır.

Galactus ile eşit güçlere sahiptir. Bir araya geldikleri ve güçlerini birleştirdikleri zaman karşılarında durabilecek karakter asla olamaz.

  • Eternity

Eternity evreni oluşturan 5 temel varlıklardan biridir ve bu sıralamada Galactus’dan sonra gelen isim olur. Eternity’nin okadar etkileyici ve olağanüstü güçlere sahip ki zamanı ve uzayı değiştirebilir ve hatta Eternity kendini bile değiştirecek güce sahiptir.

  • Death

Death’ın güç seviyesi Eternity ile eşittir ve hatta ölen bütün varlıkları ve ölümleri etkisi altına alıp kontrollerini sağlayabilir. Eğer ölen karakter cehenneme Mephisto’nun yanında değilse Death bu karakteri yeniden canlandırabilir. Marvelin Varoluşu ve sürdürülebilmesi için Death mutlaka olmalıdır.

  • Infinity

Infinity evrendeki var olması gereken asıl karakterlerden biridir. Galactus, Eternity, Lord Chaos ve Master Order ekibinde yer alır. Infinity’nin bir gizemi yanı ise güçlerinin sınırı şuana dek bunu bilen olmamıştır.

  • Phoenix Force

Phoenix Force canlılar olamasa bile evren de yaşayabilen bir karakterdir. Galaksileri ve evreni istediği gibi yok edebilecek güce sahiptir. Marvel’ de en korkunç kozmik enerji karakteri olarak da tanımlanabilir. Phoenix force yok edilemez çünkü evrenin var oluş enerjisi ondadır.

  • Oblivion

Oblivionun güç derecesi Eternity’e benzerdir. Soyutluk diye de tanımlanabiliriz Madde ve Enerjini var olmadığı Outer Void boşluğunun efendisi olarak geçer ve Oblivion da boşluktan yaratılmıştır.

  • Kronos

Karakterlerin ruhlarına dokunup manipüle edebilecek yeteneğe sahip olan Kronos zamanı da yönetip etkisi altına alabiliyor. Zihni evren ile bütünlüğünü kurmuştur.

  • Abraxas

Sınırsız güç ve Hatta Galactus öldüğünde yerine geçebilecek kadar donanımlı bir karakter düşünün evet bu Abraxas 1961 yılından beri yani Marvel kurulduğundan beri gücünden dolayı ve evrenin zarar görmemesi için hapsedilmiştir ve bilgi, tecrübelerinin de sınırı yoktur.

  • Odin

Odin belirli zamanlarda Thor’un arkasında kalmış olsa dahi Thordan fazlasıyla güçlüdür. Hatta Odin bir mitolojide tanrıların tanrısı olarak da bilinir. Odin ölümsüzdür ve Odinin en büyük özelliği istediği zaman bütün Asgardlı’ların gücünü emebilecek derece de güce sahiptir. Odin kozmik enerji olarak güneş enerjisinden faydalanır ve sonsuz bir gücü vardır.

  • Zeus

Yunan tanrıların tanrısı olarak da bilinen Zeus Mükemmel derecede yıldırımlar yaratabilir ve bu yıldırımların kontrollerini de sağlayabilir. Sky – Father olarak da bilinen Zeus ve Odin gökyüzündeki en güçlü varlıkları olarak da bilinir.

  • Mephisto

Mephisto bir iblistir yani cehennemin yöneticisi. Mehhisto’nun geçmişi bilinmemektedir. Gücünün sınırı yoktur.

  • Stranger

Stranger belirli bir süre Gigantus da yaşamıştır. Gigantusda ki tüm canlıların güçlerini, zekalarını ve becerilerini toplamıştır. Geldiği gezegeni yok olduktan sonra evrende tek başına kalmıştır. Gücü Galactus ile eşit seviyededir.

  • Deadpool

Deadpool keskin bir nişancıdır. Vücudu kanseri yenileyen ve yok eden bir sistemle çalıştığı için akli dengesinde problemler vardır. 3 kere ölüp yeniden canlanmıştır. Thanos’un gazabına uğrayanlar arasında olan Deadpool ölümden geri dönebilecek biçimde lanetlenmiştir. Bu demek oluyor ki Deadpool ölümsüzdür. Öldükçe aklını daha fazla yitirebiliyor.

  • Dormammu

Evrendeki en güçlü mistik varlığı olarak bilinmektedir Dormammu yaşadığı Dark Dimension’dan kovulmuştur. Yaşadığı evrenden kovulan Dormammu diğer gezegenleri keşfe başlar. Mistik bir yapıya sahip olduğundan dolayı karşısında birtek Dr. Strange durabilir.

  • The Watcher (Uatu)

The Watcher (uatu) milyarlarca yıldır yaşayan bir ırka sahiptir. Az gelişmiş olan ırklara yardımcı olarak evreni gezerek inceler. Bu ırkların evrenin kaderine müdahale etme gibi bir özellikleri yoktur.

  • Tyrant

Tyrant’ı Galactus yaratmıştır. Galactus Tyrant’ı oldukça özel yaratmıştır ki Tyrant Galactusa bile meydan okuyabilmiştir. Galacctusun gücüne yakın fakat çok eşit olamasa da evren de yenebildiği çok fazla karakter mevcuttur.

  • Gladiator

Gladiator Shi’ar imparatorluğunun koruyuculuğunu yapıyor ve Shi’ar imparatorluğuna katılmadan önceki hayatı kimse tarafından bilinmiyor. Gladiator Hulk ve thor’dan daha güçlü bir karaktere sahiptir ki bu gücü sınırsızlığa yakın olarak da tanımlayabiliriz.

  • Master Order

Master Order’ın gücü Lord Chaosa denk  gelen bir güce sahiptir. Lord Chaos ile evrenleri gezebilen antik bir yapıya sahiptir.

  • Lord Chaos

Lord Chaos ne kadar süredir var olduğu ve kim tarafından var edildiği bilinmiyor. Marvel de sürekli gezinerek gittigi her yere kauso ve kargaşayı götüren bilen karakterdir. Güç sınırı bilinmiyor.

  • Mikaboshi

Ölümsüz bir karakter olan Mikaboshi şekilden şekile girebilme özelliğine de sahiptir. Sınır güce ve enerjiye sahiptir. Bir zamanlar Zeusu bile yenmiştir.

  • Nightmare

İblislerin başında gelen Nightmare adının tanımı gibi kâbus bir karakterdir. Ve hatta Nightmare Realm yani (Kâbus diyarın) da efendilik yapıyordur. Karakterlerin rüyalarına dahil olabiliyor rüyaları izleyip ve hatta kontrol bile edebiliyor. Nighmare’nin güçleri sınırsızdır.

  • Ego

Ego yaşan gezegen olarak da tanımlanabilir. Bütün karakterleri kontrol edebilme özelliğine sahiptir. Ego gözlerinden çok büyük derecelerde ateşler atabilme özelliğine sahiptir.

  • Runner

Runnerın Marvelden önceki yaşantısı bilinmiyor. Bir keresinden Silver surfer ile konuşmasında 5 milyar yaşında olduğunu belirtmiştir. Adından da tahmin edildiği gibi evrenin en hızlı karakteridir. Runner tamamıyla saf altından yaratılmıştır. Ayrıca da ölümsüzdür.

  • In Betweener

In Betweener’ın gücünün sınırı bilinmemektedir. Lord Chaos ve Master Order’ın hizmetçisi olarak tanıdığımız In Betweener yaşam – ölüm, gerçeklik – hayal, mantık – duygu ve benzeri yapıların sentezi olarak bilinir.

  • Molecule Man

Molecule Man Acme Atomıcs olarak bilinen bir şirkette çalışmaktadır. Owen reece enerjiyle çalışan bir aleti tamir ederken radyasyona maruz kalmıştır. Belirli süre sonra Molecule Man şirketten kovulur ve şirketi yok etmeyi daha sonra da dünyayı ele geçirmeyi amaçlar.

  • Adam Warlock

Bilim adamları ekibinin ölümsüz olarak tanımlanan askerlerinden biridir. Adam Warlock üstlerine karşı direnişe geçerek hepsini yerle bir etmiş ve gruptan kaçmış. Hing Evolutionary ile tanışmış ve kötülükle savaşmıştır. Adam Warlock marvelde var olan en güçlü canlıdır fakat buna rağmen yaşam süresi çok az olmuştur.

  • Thanos

Thanos Müthiş bir derece de güce sahiptir. Sonsuzluk taşları ile galaksiyi ele geçirmeye çalışan Thanos galaksiyi ele geçirdiğinde muhteşem bir güce sahip olmuştur. Diğer canlıları sadece birkaç hamlesiyle yok edebilecek kadar gücü vardır.

  • Thor

Thor Odinin oğlu olarak bilinir. Yıldırımın tanrısı Asgard’ın varisi olarak bilinen thor Asgar’ dın koruyucusudur. Odinden sonra tahta geçmesi gerekir fakat Thor tahta geçmeyi kabul etmez ve taht sırasını kardeşi Balder’e bırakır daha sonralarda tahta geçerek yönetimine başlar.

  • The Unspoken

The Unspoken Inhumans’ın eski hükümdarı olarak bilinir fakat tahtını Attilan’ a kaptırmıştır intikam almak isteyen The Unspoken Inhumans’ın yaşam kaynağını ele geçirir. Bütün karakterlerden daha güçlü olarak bilinmektedir.

  • Silver Surfer

Silver Surfer gezegen enerjileri ile beslenir. Galactusun habercisi olarak bilinen Silver Surfer oldukça fazla kozmik enerjisi vardır. Tanrısal derecede kuvveti vardır.

  • Apolacypse

Apolacypse 5000 yıl önce doğan il mutantlar’dan biridir hatta mutant seviyesi omega olarak geçer ve ölümsüzdür. Şekli değişmez ve sabit bir yapıya sahiptir. Işınlanma ve telepati gücü vardır oldukça hızlı ve hatta sınırlandırılmamış güce sahiptir.

  • Ultron

Ultron Dr. Hank Pym tarafından yaratılmıştır hatta en büyük özelliği kendi beyin dokusu ile yaratılmasıdır. Maxsimum gelişmiş bir zekaya sahiptir. Ultron bir robottur. İnsanların oldukça tehlikeli olduğunu düşünür ve kendini onlardan korumak için hepsini yok etmeyi planlar. Üstün zekalı bir robot olan Ultron Avengersın kurucularının zekâ seviyesine ulaşabilecek kadar kendini geliştirir. Avenger Ultronu en büyük düşmanı olarak benimser ve Avengers Ultronu ne zaman durdurmak isterse istesin Ultron her defasında daha gücü bir şekilde geri gelir. Evrendeki en kötü karakter olarak bilinir.

  • Sentry

Sentry insanlara yardımcı olarak da bilinir. Güçlü ve etkili serumlar yaparak insanlara destek olmak ister. Void Sentry’nın hafızasını silmeye başlar zamanla hafızası daha çok körelen sentry yaptığı iyilikleri hatırlamaz ve milyonlarca insanın ölümüne yol açar. Sentry Asgardı yok etmek ister fakat Thor tarafından öldürülerek etkisiz hale getirilir.

  • Hulk

Hulk Gama ışınları üzerine çalışmalar yapmaktadır bu ışınlar bir kaza sonucu onu öldürmesi gerekirken kurtulur fakat Hulk öfkesine sahip çıkamadığı zamanlar da yeşil deve dönüşmektedir. Gücü sınırsızdır hatta her öfkelendiğinde gücü katlanarak artmaya başlar. Belirli süre Avengers da üyelik yapmıştır.

  • Omega

Mutant olan bir enerji kütlesine absorve etmeyi başarmış Guardian diye de tanınan Omega tam anlamıyla bütün güçlere sahiptir. Ve hatta Collective Şekline büründüğü zamanlarda diğer mutantların Güçlerin emebilme özelliği de vardır.

  • Grandmaster

Evreni Big Bangler oluşturmaktadır Grandmaster ise Big Banglerden sonra var olan üstün derece bulunan ırklardan kalan son üyedir. Antik canlı olarak da tanımladığımız Grandmaster evrenlerdeki canlılar üzerinden oyunlar oynar ve hatta kendi turnuvalarını düzenleyerek diğer galaksilerden seçtiği canlıları da turnuvada oyunlar oynayarak mücadelelerine daha fazla zorluk katar.

  • Doctor Strange

Doctor Strange başarı ve fazlasıyla zengin bir karakterdir. Doctor Stange bir kaza geçirir ve bu kaza sonrası ellerinden ciddi derecede problemler oluşur ve mesleğini bırakmak zorunda kalır bu durumdan dolayı bütün gününü ve kendine kaybeden Doctor Strange bütün mal varlığını ve parasını harcayarak daha fazla dibe batmaya başlar. Daha sonralarda kendini toparlamaya başlayan doctor Strange Ancient adında birini bulur ve ellerini düzeltebilmesi için bu kişiden yardım ister fakat Ancient bunun yerine Strange büyücülük ve falcılık yapmasını teklif ederi Strange başlarda karşı olsa da sonralarda onun da kafasına yatmıştır bu olay yıllar boyu süren eğitimlerinden sonra dünya da bulunan en güçlü büyücü olmayı başarır.

  • Franklin Richards

Fantastic Four (fantastik dörtlü ) olarak tanıdığımız Reed ve Susan çiftinin oğullarıdır. Franklin omega seviyesindedir. Ve hatta bu zamana kadar var olan en güçlü mutant olarak da bilinir. Gerçeği ve zamanı manipüle edebilecek kadar güçlüdür. Fakat güçlerine hiçbir zaman tam olarak hâkim olayı başaramıyor.

  • Skaar

Skaar ‘Sakarın gölge insanları’ adında bir ırktan gelmiştir ve Caiera ve Hulk’un da evladıdır. Genel yapısal özelliklerini babasından alan Skaar hatta fiziksel güç olarak babasından daha iyi seviyededir.

  • Hercules

Tanrı Zeus’un oğlu olan Hercules yarı tanrı olarak geçer ve insanüstü güçleri vardır. Hatta bazı zamanlarda Thora ‘ya ve Hulk’a meydan bile okumuştur. Çoğu kez Avengers’a destek olmuştur.

  • Quasar

Quasar Wedell Vaughn Shıeld2 e bağlı olarak çalışır ve ajanlık yapar. Görevi bilim adamları üzerinde inceleme yapılan kozmik taşları korumaktır.

  • Ghost Rider

Ghost rider yenilmezliğe ulaşmak isteyen bir iblistir. Asıl olan amacı ise intikam ruhu adındaki antik güçlerin sahibi olmaktır. Gücünün herhangi bir sınırı yoktur.

  • Onslaught

X men evreninde var olan bir karakterdir Onslaught Megneto’nun kendisine yaptığı kötülüklere aha fazla dayanamaz ve megneto’nu kontrolü altına almak ister.

  • Hyperion

Hyperion Marvel gezegenindeki en güçlü ırklardan birine sahiptir. Bulunduğu ırk Eternals’ın hayatta kalan tek karakteridir. Yüksek derecede hıza sahiptir ve oldukça dayanıklıdır. Kendi galaksisinde oluşan bir savaştan sonra dünyaya gelmiştir ve asıl olan amacı ise tekrardan kendi galaksisine geri dönerek savaşı kazanmaktır.

  • Champion

Champion Marvel gezegenindeki antik ve elder canlılardandır. Çok iyi derece dövüş yeteneği olan Champion Gezegendeki bütün ırkları bütün galaksileri gezerek kendine rakip olabilecek canlılar bulmaya başlar ve hatta kendisini yenebilecek güç de olan canlılara eğer dövüşü kazanırlarsa Power Gem adın da yani (Güç Taşı) vereceğini belirtir. Dövüş esnasında sadece kendi bedeniyle dövüşür ekipman kullanmaz.

Yorum gönder