×

Marvel’in En Güçlü 5 Kadın Karakteri

Marvel’in En Güçlü 5 Kadın Karakteri

Marvel’in En Güçlü 5 Kadın Karakteri

Marvel dünyasında erkek karakterler kadar kadın karakterlerin de büyük bir önemi vardır. Marvel Karakterleri içersinden en güçlü beş kadın karakteri sıralamak oldukça zordur. Hepsinin bazı özel güçleri ne kadar güzel tasarlandıkları konusunda  insanı hayrete düşürmeye yeter.  Güç konusunda sınırlarını zorlayan bu süper kadınları yakından inceleyelim. Marvel’in En Güçlü 5 Kadın Karakteri;

Marvel’in En Güçlü 5 Kadın Karakteri

1)Captain M arvel

Ülkesini çok seven bir kahraman olarak vatan sevgisinin ön plana çıkarıldığı bir senaryo ile bize kendsini ispatlamış kadın karakterdir. Asıl mesleği güvenlik görevlisi olarak çalışmaktır. Mesleğine NASA’da devam etmiştir. Kimyasal bir kaza sonucu olağanüstü yeteneklere sahip olmuş ve bu yeteneklerini ülkesini ve dünyanı kurtarmak adına kullanmıştır. Hız, güç konusunda insanüstü yetenekler sağlar. Avengers üyesi olarak tanınmıştır. X-Man ile çalışmaları mevcuttur. Sinemaya da yine başarılı bir şekilde aktarılmıştır. Baskın bir karakter olarak bilinir.

2)Scarlet Witch

İlk olarak X-Man’de ona karşı olarak tanınmış bir karakterdir. İkiz kardeşi mevcuttur. Birçok olayda ikiz kardeşi ile beraber mücadele ettiği görülmüştür. Mutant ve mistik bir kadın karakterdir. Enerji dalgalarını kontrol etme ,kaos büyüsünü başarılı bir şekilde kullanma gibi büyük yeteneklere sahiptir. Çizgi romanların sonunda yenilmiş olsa da elinde bulunan güçleri onu büyük bir süper karaktere dönüştürmüştür.

 3)Invisible Woman

Görünmez kadın olarak tanınan invisible woman kendisini ve dokunduğu nesneleri görünmez yapabilme yeteneğine sahiptir. Fantastik Dörtlü’nün bir üyesini oluşturmaktadır. Esnek yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir kadın karakter olarak karşımıza çıkmıştır. Sinemaya uyarlanan Invisible Woman biraz pasif kalmış ve o gücü gerçek anlamda yansıtılamadığı için eleştirilere konu olmuştur. Fakat çizgi romanlarında bu olağanüstü yeteneklere sahip kadına hayran kalmamak mümkün değildir.

4)Black Widow

Asıl adı Natasha Romanov olarak bilinen ajan bir çizgi roman karakteridir. Ajanlık ile aldığı eğitimler ve iş tecrübeleri ile birçok durumdan kendisini kurtarmayı başarmış hızlı ve aktif bir karakterdir. Kızıl uzun saçları ve esnek vücut yapısı ile oldukça beğeni kazanmıştır. Bunların yanında olayları ilişkilendirebilen kıvrak bir zekaya sahiptir.  Her durumdan şartlar ne olursa olsun rahat bir şekilde kurtulmayı başarmıştır. Hızı , özel güçleri ve ajanlık yıllarında sahip olduğu deneyimleri ile adından çok fazla söz ettirmeyi başarmış bir Marvel çizgi roman kadını olarak kalmıştır.

5)Medusa

Eski bir tarihe konu olmuş MEdusa karakteri Marvel Dünyasında da kendisine yer edinmiştir. Sahip olduğu güç saçlarında mevcuttur. İstediği gibi yönlendirebildiği saçları ile büyük bir güce sahiptir. Mistik bir karakter olarak karşımıza çıkan çizgi roman karakteri kötülerin tarafında mücadelesine devam etmektedir. Saçları aslında bir lanet sonucu oluşmuştur. Fakat Medusa bu durumu kendi çıkarları için kullanır. Esnek yapısı ve vücudundaki mistik güçleri ile geüçlü bir Marvel karakteri olabilmeyi başarmıştır.

Yorum gönder