×

Odin

Odin

Odin

Odin Marvel Comics tarafından yayınlanmış olan Amerikan çizgi romanlarında görülmüş kurgusal bir karakter niteliğindedir. Karakter ilk olarak #85 numaralı Gizem yolculuğunda Ekim ayında 1962 tarihinde gösterime girmiştir. Daha sonrasında ilk olarak #86 numaralı güzel yolculuğunda 1962 senesinde görülür. İskandinav mitolojisinin Odin’den uyarlanmıştır. Thor’un babası asgard’ın eski Kralı şeklindedir.

Odin’nin ilk olarak #85 Gizem yolculuğunda bahsedilmiştir. İskandinav mitolojisinde göre Odin ilk gardiyanlardan biri baba ve oğlu ve Willy’nin tam bir kardeştir. Sonrasında o deli kardeşlerin sürdür tarafından öldürülmüş fakat güçlerin Odin’e verilmiş olduğunu açıklamıştır. Sonrasında dünyanın içerisinde hapse olmuştur.

Odin

O dün bundan sonra hükümdar olmuş olan az kartta almış olduğu sıfat ve olmalı ve sonunda yaşlı tanrıçaya aşıktır. Thor doğumundan sonra olayın karısı Pragya’nın annesi olmuş olduğu Asgarda dönüştür. Odin babası Kral ile Odin tarafından Savaşı öldürülmüş dev soygun su çocuğu olarak Loki’nin evlatlık babasıdır. Bunun çocuğunun Odin’nin çıkışını getirilmesi ile dev soyun çocuğu olan Loki’ nin evlatlık babasıdır. Bor’un çocuğu sebebiyeti ile habersiz Bor’un ruhu ile bir anlaşma yapmıştır.

Thor ve Loki acı bir şekilde düşman olmuşlardır. Thor Dünya ile meşgul olması cezalar aktörü güçlerinden en az 3 kez mahrum etmiş olan Odin için sürekli bir rahatsızlık haline gelmiş olabilir. Torun kendi dönüşleri devam eden asıl niyetleri ve cesareti için istekli olması sonrasına Odin’e orijinal güçlerine ve kimliğini geri vermeye etmiştir. Asgard diye halkın hükümdarı ve koruyucusu olarak bilinen Odin ve bazların da Dünyayı tehdit eden bir dizi krize yaşamıştır.

Odin gücü oğlu Thor göç etmesine göre bir kez ve sonsuza dek ölmüştür. Thor sonunda Kader tezgahını yok etmiş ve askerlerin sürdürmesini durdurmuş ve tüm İskandinav Thor’nun ve Asgard’ın kendisinin sona erdirilmiştir. Thor, Odin kalıcı olarak ölmüş olabileceğini inanmış ve odun gücün ona insansı bir formda görünür.

Bunun Odin’nin her zaman planı olduğunu söylemiştir. Thor boşlukta ve kış uykusuna dönmüş olduğunda kayıp Asgard’lıları bulmaya çalışır. Ama babasını aramaz Thor her gün savaştığı belli bir belirsizlikte bulmuştur.

 Odin Özellikleri

Altın Elma nezaretten büyük tüm dünyaya Hastalıklardan ve taksitlerden inanılmaz direnişi Engin gücü dayanıklılık direnç ile beraber normal biraz kartlı olarak çok daha bir dayanıklı vardır. Odin oğlu Thor’un tüm yeteneklerine sahip olarak fakat çok daha büyük ölçüdedir. Odin enerji projeksiyonunda dahil olarak birkaç dizi ve güçlü enerji kaynağı olan Odin kuvvetini kullanma yeteneği vardır. Kuvvet alanlarının yaratılması ve illüzyonların yaratılması konusunda havada yükselme,  Asgard’lılar ile dünyalarla olsa bile telepatik olarak iletişim kurma insanları hipnotize etme özelliği vardır tüm az kartlarının yaşam güçlerini kontrol etmiştir.

Yorum gönder