×

Silver Surfer

Silver Surfer

Silver Surfer

Gümüş sörfçü ya da Silver Surfer isminde Marvel comics isimli şirket tarafından oluşturulmuş bir kahramandır. Silver Surfer gerçek ismi ile Red isimli kendi gezegenine kurtarmak bakımından kendini galaktoz hizmetlerini sunan ve onunla bitmez, son bulmayan açtığını doyurmak bakımından yaşam enerjisi dolu gezegenler bulan genç bir süper kahramandır. İsminde gücünün ufak bir kısmı ile donatılmıştır. Sörfü ile tüm uzayı dolaşmış kapasitesine sahip bu kahraman Işık hızından daha hızlı bir şekilde uçuşu sağlayabilmektedir. Gümüş görünümü ve sörf tahtası üzerinde yanlış oda kodunu güçlerle donanmış dünyadaki görevi sırasında Galactus’a isyan etmiş ve sonrasında Galactus hapsetmiştir.

Galaktus tarafından dünyaya hapsolmuş bir kahraman olma niteliğindedir. Bu sayede Marvel çizgi romanlarının önemli kahramanlarından biri haline gelerek Fantastik Dörtlü gibi bilinirliğini açığa çıkarmıştır. Silver’ın sevgilisi bulunur.

İlk olarak Fantastik Dörtlü yani muhteşem dörtlü ismindeki çizgi romanda 1996 1966 senesindeki mart ayında yayınlanmış olan 48 sayısında ortaya çıkmış olan bu kahraman 1967 senesinde televizyonunda yayınlanmış çizgi filminde ortaya çıkmıştır. En son olarak 2007 senesinde Fantastik Dörtlü Gümüş Sörfçü ’nün Yükselişi serisi adındaki filmde ilk kez sinema perdesine boy gösteren bir kahramanı haline gelmiştir.

Silver Surfer

 Maceraları

Silver Surfer bir kere halk ile karşı karşıya gelmiş ve halka karşı yenilgi göstermiştir. Silver Surfer 82 sayısındaki kışkırtması söz konusudur. Bir dövüş tarafından biri mağlup olmadan oyununun ortaya çıkışı ile bitmiş güçleri insan olağanüstü refleksleri insanüstü güç duyular.

Yetenekleri

Dayanıklılık çeviklik manipülasyonu enerji ve moleküler manipülasyonu iyileştirme kabiliyeti Işık hızı ötesinde uçabilme gibi yetenekleri söz konusudur. Metalik cilde sahip olan bu karakterde insansı bir uzaylı şeklindedir. Üzerine çıkmış olduğu sörf tahtasının uzayda gezintiye çıkabilen ve uzaya gezebilen Işık hızından daha hızlıdır. Marvel da yer alan bir karakterdir, güç kozmik kullanarak Gümüş sörfçü insanüstü dayanıklılığı ve insanüstü gücü vardır.

Duyular ve evrenin ortam enerjisini emme ve Manipüle etme yeteneği bulunan bu kahraman da yıldızlar arasında ve uzayda diğer gökadalar da milyarlarca ışık yılı uzaklıkta ilerleme kapasitesi vardır. Sörfçü maddi enerjiye çevirerek kendini sürdürme konusunda yiyecek uyku ve hala gibi ihtiyaçları bulunmaz. Bazen hayal etmek bakımından uyku gibi bir meditasyona giriş yapar. Uzay ve hiper uzay ve kara delikler derin olarak ve Yıldızlar da dahil olarak neredeyse doğal ortamlarda hayatta kalma özelliği vardır.

Bu Gümüş sörfçü güç kozmik için insanüstü gücünü belli olmayan boyutlara ulaştı Ulaştırma konusunda kullanabilir. Ölüleri diriltmek TV canlı organizmalara iyileştirme konusunda organik yaşamı gezegen çapında canlandırılmış ve evrimleşme bilmiş olduğunu kanıtlamıştır. Yanılsamalar yapabilir ve diğer başka boyutlar arasında portallar oluşturma konusunda gibi bir özelliği vardır. Katı maddeyi Manipüle ederek ve fazlalaştırma özelliği bulunur. Astral düzlem üzerinde bir miktar kontrol yeteneği vardır. Işık yılı uzaklıktaki nesneleri duyguları ve enerji ve konsantrasyonları tespit etme noktasına camdan oluşan enerjileri de içeride olarak enerji ve maddeyi atom altı ayrıntıları algılayabilir.

Yorum gönder