×

Vision

VİSİON

Vision

VİSİON, Marvel Comics tarafından yayınlanan amerikan  çizgi romanlarında gözüken süper bir kahramandır. yenilmezler grubuna üye olan vision, ultron çağı adlı filmde 2016 yılında ise vizyona giren Kaptan Amerika olan iç savaş adlı filmde Paul Bettany tarafından canlandırılmıştır. vision, ultron ve helen cho tarafından ortaya konulmuş, Mind stone adlı (zihin taşı) olarak da bilinen güçlü eserlerle üretilen sentetik bir vibranyum gövdesine sahip bir android dir.

Vision aslında izlenme sırasında daha çok ultronun bilincini internete aktarmasını engellemek adına yaptıkları ile dikkatleri çekiyor. Bu alanda güçlerini kullanarak, ve avengers’in de daha farklı bir şekilde ultron’u başarılı bir şekilde yok etmesi için her yolu deniyor. Bunun sonunda ise, Sokovia savaşında yenilmezlere katılmıştır. vision saldırı sonrasında Amerikanın önderliğinde Avengers’in resmi üyesi olmuştur.fakat bu üyelik uzun sürmemiştir.

visionun amacı insanlık arayışını bir adım daha ileri götürebilmekti, “Amerikan rüyasını”  yaşamak için bir aile ihtiyacı olmuş, ve Scarlet Witch beyin dalgalarını vision’a vermiştir. Daha sonra ise hem onun hen de kendi beyin dalgalarını kullanarak ikizler “VİN ve VİV” i  yaratmıştır. Sonrasında vision yenilmezler ile çalışmaya devam etmiştir. Fakat hayatı olumlu şekilde yol almamıştır ve evleri işgal edilmiştir.ardından kardeşi, VİCTOR MANCHA tarafından kazara öldürülmüştür. Daha sonra vision Avengers’ la şampiyonlar liginde olan VİV kötü niyetli kuvvetler tarafından ele geçirilmiştir. Teknolojisini, gücü olmamasına rağmen bir insan’a dönüştürmeye çalıştı, ve kendini dünya için feda etmiştir. bunun ardından vision virginia’nın beyninde ki kalıpları kullanarak, onları tekrar bir araya getirmiş, bununla birlikte, orijnal viv eve dönüş yolunu bulmuştur. Vision aynı kişinin bu kadar farklı versiyonlarını  yükseltmeye çalışmış, kendisi ve VİV 2.0 arasında huzursuz bir birliktelik ortaya çıkmıştır.

VİSİON

Güçleri ve Yetenekleri

Vision android gövdeye sahip, horton hücrelere sahip,açığa çıkarılmamış sentetik organik benzeri bir madde’ den oluşan hemen hemen tüm insan organlarına, kanı ve dokularıyla insan vücüdunun bir kopyasıdır. fakat daha güçlü ve esnektir.

BİLGİSAYAR BEYİN: vision’un beyni veri bankalarında depolanabilecek verileri kullanması ve bunlardan veri alması, diğer bilgisayar sistemleriyle kablosuz ve doğrudan etkileşime girmesini sağlayan bir bilgisayar beynidir.

Vision, ses alıcılarının hassasiyetini en zayıf sesleri tespit edebileceği bir noktaya ayarlayabilir.

optik tarayıcılara sahiptir, enerji kaynaklarını oluşturdukları maddeleri ve bunlardan yayılan enerji’ yi ve nesneleri tarayabilir. ağırsızlık bir şekilde uçabilme özelliğine sahiptir.güneş enerjisini emebilir.İnsan gücünden daha fazla güce sahiptir, elmas sert yoğunluk seviyelerinde , vision SINIF 50 GÜCÜNE sahiptir. Elmas kadar sert olup veya hayalet  formuna girebilir. Diğer nesnelerin ve insanların içinden geçme özelliği vardır.

– 1994 yılında FANTASTİK DÖRTLÜ çizgi filminde görüldü.

-1999 yılında The avenger : united they stand çizgi filminde RON RUBİN tarafından seslendirilmiştir.

-2010 yapımı olan YENİLMEZLER: DÜNYANIN KUVVETLİ KAHRAMANLARI çizgi filminde PETER JESSOP tarafından seslendirilmiştir.

-vision PAUL BETTANY tarafından MARVEL SİNEMATİK EVREN’inde canlandırılmıştır.

Yorum gönder