×

Bilgisayarda Yer Açma

Bilgisayarda Yer Açma

Bilgisayarda Yer Açma

Bilgisayarda Yer Açma Bilgisayarların belirli bellekleri ve depolama alanları bulunmaktadır. Bu depolama alanları genel olarak dosya boyutlarından dolayı dolmaktadır. Dosya boyutları, sabit sürücülerin üzerlerindeki kaplanan yerlere verilen bir isimdir. Bu boyutların ise sıralamaları bulunmaktadır. Ayrıca sabit bir değer ile ifade edilmektedirler. Depolama bilgisayarların en önemli birimleri olarak bilinmektedir. Harici ve dahili olmak üzere 2 çeşit depolama bulunmaktadır. En önemli olarak bilinen depolama birimi ise hard disktir. Bilgisayarlar da dahili depolama birimi, bilgisayar kasasının için de yer almak da olan ve taşınmamak da olan birimlere verilen bir isimdir. Bilgisayarların depolama birimleri ise hard disklerdir. Harici depolama ise, bilgisayarın için de yer almamak da olan ve taşınabilmek de olan depolama birimlerine verilen bir isimdir.

Bilgisayarlar da depolama birimleri doldukları zaman, bilgisayarlar da yer açılması gerekilmektedir. Bilgisayarlar da yer açmak için yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Yapılması gereken şeylerden birisi ise, bilgisayarda bulunmak da olan yüksek boyutlu dosyaları silmektir. Yüksek boyutlu dosyalar bilgisayarlar da çok fazla yer kaplamaktadır. Ayrıca önemi olmayan önemsiz dosyalar da bilgisayardan silinmesi gerekilmektedir. Silme işlemi haricin de disk alanının da analiz edilmesi gerekilmektedir. Win Dir Stat programı ile disk alanı kontrol edilebilmektedir. Ayrıca bilgisayarlar da birçok geçici dosya bulunmaktadır. Bu geçici dosyaların da silinmesi gerekilmektedir. En son olarak da kopya olan dosyalardan kurtulunması gerekilmektedir.

Bilgisayarda Yer Açma

Bilgisayarda Yer Açma Windows 10

Windows 10 sürümüne sahip olan bilgisayarlar da depolama yani yer sorunu olmaktadır. Bu sorunun çözümleri de bulunmaktadır. Windows 10 sürümüne sahip olan bilgisayarlar da alan azalmaya başladıysa güncelleştirmeleri yüklemeyerek bilgisayarın performansının etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Bilgisayarların güncel bir şekil de ve sorunsuz çalışabilmesi için depolama alanının tamamen dolmuş olmaması gerekmektedir. Bilgisayar da yer açabilmek için Windows 10 cihazının kalan alanını kontrol edilmesi gerekilmektedir. Disk alanı için, dosya gezgini sekmesini ve sol taraf da bulunan bu bilgisayar sekmesinin seçilmesi gerekilmektedir. Cihazlar ve sürücüler bölümüne giderek bilgisayar alanını kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar da yer açabilmek için de gereksiz olan dosyaların bilgisayardan temizlenmesi gerekmektedir.

Bilgisayar Bellek de Yer Açma

Bilgisayar bellekler de depolama alanı dolabilmektedir. Bu durumlar da ise bilgisayar bellek de yer açma çözümüne başvurulmalıdır. Bilgisayar bellek de yer açabilmek için öncellikle disk temizlenmeye çalışılmalıdır. Diski temizlemek için, bilgisayar penceresi açılarak sabit sürücülerin sağına tıklanması gerekilmektedir. Tıkladıktan sonra ise özellikler ögesi seçilmelidir. Disk özellikleri sekmesin de ise disk temizleme seçeneği seçilmelidir. Seçildikten sonra bilgisayar otomatik bir şekil de tarama yapmaktadır. Silinmesi istenilen dosya türleri seçilmeli ve onaylanmalıdır. Bilgisayar da yer almak da olan bütün önemsiz dosyalar seçilebilmektedir. Böylelikle disk temizleme işlemi kolay bir şekil de yapılmış olmaktadır.

Yorum gönder