×

Dll Hatası Nasıl Çözülür?

Dll hatası

Dll Hatası Nasıl Çözülür?

Bilgisayarlar da birçok dosyalar bulunmaktadır. Her bilgisayar da bulunmak da olan dosyalar ise dll dosyalarıdır. Dll ismi Dinamic linc library adından gelmektedir. Dll dosyalarının amacı, programların yapmak da olduğu ortak görevleri yönetmektedir. Dll dosyaları genel olarak Word ve Excel programların da kullanılmaktadır. Dll dosyası, bu dosyalar da ortak görevi gerçekleştirmektedir. Bu dosya bir dosya uzantısı olarak bilinmektedir. Windows programları için birçok kodu ve prosedürü bir arada tutma amacı ile kullanılan dinamik bağlantı kitaplığı dosyasıdır. Birçok yazılım ve oyun dll dosyasının bulunan temelleri üzerin de çalışmaktadır. Bunun nedeni ise uygulamaların aynı anda kullanılması içindir. Bu dosyalar da ise bazı hatalar meydana gelebilmektedir. Ama bu hataların birçok çözümü bulunmaktadır.

Dll dosyası her dosya gibi hata verebilmektedir.  Dll hatası ile birçok Windows kullanıcı karşılaşmaktadır. Bu hatalar kullanıcı kaynaklı olduğu gibi sistemsel hatalar da olabilmektedir. Bu hataların çözümün de üçüncü parti ve yazılımlardan uzak durulması gerekilmektedir. Eksik dll dosyalarını tehlike içeren programlardan indirilmemesi gerekilmektedir. Üçüncü parti uygulama ve siteler bilgisayarlara zarar verebilmektedir. Bu neden ile böyle sitelerden uzak durulmalıdır. Dll dosyaları bazı durumlar da geçici olabilmektedir. Bu durumlar da dll dosyası çözümü için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekilmektedir. Böylelikle sorun ortadan kalmaktadır. Ayrıca dosya kurtarma programları da hataya çözüm olabilmektedir.

Dll hatası

DLL Files

Dll dosyaları bir çeşit uzantılar olarak bilinmektedirler. Bu dosyalar Windows dosyaları için önemli dosyalardır. Bunun nedeni ise kod ve prosedürleri bir ara da tutmaya yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da oyun ve birçok uygulamada da dll dosyaları kullanılmaktadır. Dll dosyaları, oyun ve birçok uygulamanın temelleri üzerin de çalışarak bilgileri aynı anda kullanılabilmektedir. Bu dosyalar ise, Dll files ile açılabilmektedir. İkili dosyalar genel olarak belirli bazı programlar ile açılabilmektedir. Bu dosyalardan biri ise dll files programıdır. Bu programlar dosyanın içeriği ve büyüklüğe göre birçok dosya türü açabilmektedirler. Bu yüzden kişiler genel olarak dll dosyası açabilmek için dll files uygulamasını kullanmayı tercih etmektedir.

File Magic

Bazı dosya türleri kolay bir şekil de açılmamaktadır. Bu dosya türlerinin açılabilmesi için bazı özel yazılımlara gerek duyulmaktadır. File Magic ise hiçbir şekil de özel yazılıma gerek duymadan genel olarak dosya türlerini açmaya yardımcı olmaktadır. File magic evrensel yazılım görüntüleyicileri olarak da bilinmektedirler. Aynı zaman da file magic hiçbir ücret talep etmeden ücretsiz bir şekil de hizmet vermektedir. Dosya yönetici olarak bilinmek de olunan file magic hiçbir ücret talep etmediği ücretsiz olduğu gibi, hiçbir şekil de reklam da vermemektedir. Ayrıca dosya türleri de özelleştirilebilmektedir.  Bu yüzden de birçok kişi file magic uygulamasını kullanmayı tercih etmektedir.

Yorum gönder