×

En İyi Ekran Görüntüsü Alma Programları

Ekran görüntüsü alma

En İyi Ekran Görüntüsü Alma Programları

Ekran görüntüsü alma, on ekran da var olan bir şeyin fotoğrafını çekmektir. Ekran yakalam görüntüleri birçok program ile yapılabilmektedir. Anlık çekilen ekranın resimlerine ekran görüntüsü adı verilmektedir. Ekran görüntüsü birçok cihaz da bulunmaktadır. Bilgisayarlar da ekran görüntüsü alabilmek için bazı programlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu programlar bilgisayarlar da ekran görüntüsü almaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca ekran görüntüsü alma print screen tuşu ile de yapılabilmektedir. 1980 yılların da ekran görüntü alma sırasın da Windows işletim sistemi birçok hata vermekteydi. 1988 yılların da ise Windows sürümü, sürümü geliştirerek ekran görüntüsü alma konusun da daha işlevsel olmaya başlamıştır. Ekran görüntüleri genel olarak arşiv yapılmak için kullanılmaktadır.

Ekran görüntüsü alma

Birçok kişi bilgisayar oyunların da veya Windows masa üstün de ekran görüntüsü almaktadır. Ekran görüntüleri alabilmek için de ekran görüntüsü alma programları kullanılması gerekilmektedir. Kullanılan ekran görüntüsü programlarının özellikleri ise kaliteli bir kayıt için önem taşımaktadır. Birçok kişinin en iyi ekran görüntüsü programı beklentisi genel olarak ücretsiz bir program olmasıdır. Bulunmak da olunan ekran görüntüsü programları genel olarak belirli bir ücret karşılığın da hizmet vermektedir. Fakat ücretsiz olan bazı ekran görüntüsü programları da bulunmaktadır. Ayrıca, hd bir kalite de görüntü olması da beklenmektedir. En iyi ekran görüntüsü alma programları ise şu şekildedir;

  1. Camtasia
  2. Loom
  3. Ezvid
  4. Movai Screen Recorder
  5. Bandicam
  6. Windows Oyun Çubuğu
  7. Ice Cream Scren Recorder
  8. Tiny Take

Movavi Screen Recorder

Ekran video kaydedici ve ekran görüntüsü alma konusun da en çok tercih edilmek de olan programlardan birisi ise Movavi Screen Recorder olarak bilinmektedir. Bu program ekran görüntüsü alma, video kaydetme, video düzenleme gibi işlemleri yapabilmektedir. Video ve kayıt konusun da her şeyi movavi screen recorder ile yapılabilmektedir. Ayrıca sevilen bir özelliği ise kayıt almak istediğiniz süreden önce bir zaman da belirleyerek kayıt yapılabilmektedir ve ekran da bulunan görüntülerin sesleri kaydedilebilmektedir. Movavi Screen Recorder kayıt yaparken fare imleci ayrı bir işaret olarak gösterilebilmektedir. Bu güzel özellikleri sayesin de birçok kişi bu programı kullanmayı tercih etmektedir.

Camtasia

Video kaydı almak istemek de olan veya ekran görüntüsü almak isteyen birçok kişi camtasia programını kullanmayı tercih etmektedir. Bu programın kullanılmasının nedenlerinden biri ise ücretsiz bir şekil de hizmet veriyor olmasıdır. Aynı zaman da bu program da çok güzel video düzenlemeleri yapılabilmektedir. Videoları etkileşimli ve dinamik bir hale getirmek de olan bir programdır. Ayrıca başka bir kameradan çekilmiş olan görüntüleri bilgisayara kaliteli bir şekil de aktarılmasını sağlamaktadır. Bu programın deneme sürümün de kullanmak ücretsizdir. Deneme süresi bittiği zamanlar da ise ücret karşılığın da hizmet vermektedir.

Yorum gönder