×

Excel Belgelerini 2 farklı Sayfada Açma Seçeneğinin Sorunu ve Çözümleri

Excel Belgelerini 2 farklı Sayfada Açma Seçeneğinin Sorunu ve Çözümleri

Excel Belgelerini 2 farklı Sayfada Açma Seçeneğinin Sorunu ve Çözümleri

Birçok veri için veri tablolarının yapılması gerekilmektedir. Bu veri programları ise Excel programı ile yapılmaktadır. Excel programı Microsoft programı yardımı ile hizmet vermek de olunan bir tablo programıdır. Excel programı ile birçok kullanıcı birçok formül ile elektronik tablo sistematiği ile birçok tablo yapmaktadır. Bu tablolar ise biçimlendirme, raporlama, hesaplama gibi işlevleri olan tablolardır. Excel programı Microsoft Office paketi içerisin de yer almak da olan bir programdır. Bu program aynı zaman da diğer Microsoft programları ile uyumlu bir şekil de çalışmaktadır. Excel programını kullanmak da olan kullanıcılar hücre ve sütün ile tablolar yapmaktadırlar. Sütün ve hücreler hesaplama yapmaya yardımcı olarak yardımcılar olarak da bilinmektedirler. Aynı zaman da hesap yapabilmek için ekstra bir programa da ihtiyaç duyulmamaktadır. Excel programın da yer almak da olunan formüller ile kolay bir şekil de hesaplama ile güzel bir şekil de rapor hazırlanabilmektedir.

Excel Belgelerini 2 farklı Sayfada Açma Seçeneğinin Sorunu ve Çözümleri

Excel programını birçok kişi kullanmayı tercih etmektedir. Bunun nedeni ise kolay ve güzel bir şekil de Excel programın da rapor hazırlanıyor olabilmesidir. Aynı zaman da Excel programın da elektronik tablolar oluşturmak birçok yerde güzel avantajlar sağlayabilmektedirler. Genel olarak Excel programı iş hayatları tarafından tercih edilmektedir. El ile tablo hazırlamak birçok kişiye zor ve uzun bir işlem olarak gelmektedir. Fakat bilgisayar ile hazırlamak kişilere daha cazip ve kolay gelmektedir.

Excel farklı 2 sayfa da açılarak kullanıcılara kolaylık sağlama gibi bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bu özellik bazı zamanlar da hata vermektedir. Birçok kişi ise bu hatanın çözümünü aramaktadır. Bu hata Excel programının görünüm ayarlarından kolaylıkla yapılabilmektedir. Fakat birçok kişi bu çözümü kalıcı bir çözüm olarak görmemek de ve tercih etmemektedir. Birçok kişi Exceli 2 ayrı pencere de açarak kolaylık sağlamak istemektedirler. Bu sorunun çözülebilmesi için de alternatif bir çözüm yolu bulunmaktadır. Bu çözüm yollarından biri ise şu şekildedir; Excel programının araçlar seçeneği kısmına girilmesi gerekilmektedir. Araçlar seçeneğinde bulunmak da olunan seçenekler kısmına girilerek görünüm menüsü görev çubuğunu sekmesi seçilmesi gerekilmektedir. Bu çözüm ile Excel programı 2 farklı sayfa da açılabilmektedir.

Excel İçinde Excel Açma

Birçok kişi dijital tablo yapabilmek için Excel programı kullanmayı tercih etmektedir. Excel programı Microsoft Office programı ile çalışmaktadır. Microsoft Office paketi içerisin de yer almak da olunan Excel programı kullanıcılarına birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu kolaylıklardan biri ise Excel içinde Excel açmak olarak bilinmektedir. Excel içinde Excel açmak için listeme yöntemi yapılması gerekmektedir. Bunun için de veri araçları ve veri doğrulama seçenekleri ile doğrulama ölçütü seçilerek liste yapılması gerekilmektedir. Bunun kaynağı olarak da departmanların isimleri için hücrelerin seçilmesi gerekilmektedir. Ardından dolaylı(a2) formülünün yazılması gerekilmektedir. Böylelikle listeleme yöntemi yapılabilmektedir.

Excelde 2 Çalışma Sayfası Karşılaştırma

Excel programın da birçok seçenek ve kolaylık bulunmaktadır. Bu seçeneklerden biri ise excelde 2 çalışma sayfası karşılaştırma olarak bilinmektedir. Çalışma kitabı ile iki çalışma sayfası yan yana görüntülenmektedir. Böylelikle 2 sayfa karşılaştırılarak sorunlar ve yanlışlar düzeltilebilmektedir. 2 çalışma sayfasını yan yana görüntülemek için yapılması gereken bazı basit işlemler bulunmaktadır. Bu basit işlemler ise, görünüm sekmesine girerek yeni pencere kısmı açılması gerekilmektedir. Ardından ise yan yana görüntüle sekmesi seçilmelidir. Böylelikle iki sayfa yan yana gelerek kolay bir şekil de karşılaştırma yapılabilmektedir.

Yorum gönder