×

Opencart 1.5x İçin Smtp Mail Alan Kişilerin Sorunları ve Çözümleri

Opencart 1.5x İçin Smtp Mail Alan Kişilerin Sorunları ve Çözümleri

Opencart 1.5x İçin Smtp Mail Alan Kişilerin Sorunları ve Çözümleri

Son zamanlar da birçok kişi şirket ve e- ticaret siteleri ile ilgilenmektedir. E-ticaret sitelerinin sahibi olabilmek için internet ortamlarının öğrenilmesi ve alışılması gerekilmektedir. Opencart ise bu müşterileri internet ortamı ile kolay bir şekil de tanıştırmaya yardımcı olmaktadır. Ama internet sitesi tasarımı ve kodlama işlemleri uzman kişilerin istedikleri gibi ve yüksek fiyatlar ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu yüzden internet sitesi ile ilgilenmek isteyen kişileri zorlu süreçler beklemektedir. Ama bu süreçleri zorlamandan ve kolay bir şekil de e-ticaret sitesi oluşturulabilmektedir. Bu durum ise opencart ile gerçekleşmektedir Opencart, php tabanlı olmak da ve açık kaynak kodu bulunmak da olunan aynı zaman da ücret talep etmeyen bir e-ticaret sitesi olarak bilinmektedir. Bu platform açık kaynak kodlu bir site olduğu için geliştirilebilir bir internet sitesi altyapısı ile birçok kişiye güven vermektedir. Bu yüzden birçok kişi opnecart tercihin de bulunmaktadır.

Opencart 1.5x İçin Smtp Mail Alan Kişilerin Sorunları ve Çözümleri

Opnecartın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan bazıları ise şunlardır; Kolay bir şekil de kurulum sağlanabilmektedir. Php tabanlı olduğu için, ihtiyaçlar için kolay gelişmeler gerçekleştirilmektedir. Sınırsız ürün ve kategoriler yüklemesi yapılabilmektedir. Almış olacağınız sertifikalar ile bankaların sanal pos sistemlerini kolay bir şekil de kullanılabilmektedir. Ayrıca opencart kurulumu işlemi de oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle kurulum için Linux işletim sistemi üzerin de bir sunucuya sahip olunması gerekilmektedir. Bu sunucuya sahip olunduktan sonra opencartın resmi olan internet sitesine giriş yapılması ve gereken dosyaların cihaza indirilmesi gerekilmektedir. Sonrasın da ise bu dosyaların bir klasöre aktarılması gerekilmektedir. Yükleme işleminin sorunsuz gerçekleşebilmesi için dosyaların içerisin de bulunmak da olunan upload klasörünün adı config.php olarak değiştirilmesi gerekilmektedir.

Bu internet sitelerin de bazı ufak sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu sorunlardan biri ise mail sorunu olarak bilinmektedir. Mail sorunu birçok kişinin başına gelmek de olan sorunlardan biridir. Mail sorunlarının çözülebilmesi için mailin yapılandırılması gerekilmektedir. Yapılandırma ayarları için öncelikle panele giriş yapılması gerekilmektedir. Panel de sisteme sekmesi bulunmaktadır. Sistem sekmesi butonunun altın da ise mağazalar bağlantısı bulunmaktadır. Bu mağazalar bağlantısına girilmesi gerekilmektedir. Sonrasın da ise mağaza seçilip düzenle bağlantısına girilmesi gerekilmektedir. Ardından ise e-posta bölümüne girilmesi gerekilmektedir. E-postaya bir protokol gelecektir. Bu protokola ise smtp mail seçilmesi gerekilmektedir. Smtp bölümün de ise mail sunucu bilgileri girilmelidir. Ardından ise mailin gönderilmektedir.

Opencart Ayarları

Opencart bir e-ticaret internet sitesi olarak bilinmektedir. Bu site en rekabetçi sitelerden biridir. Bu site için mağaza ayarları çok fazla önem taşımaktadır. Bu yüzden mağaza ayarları yapılması gerekilmektedir. Mağaza ayarları yapma işlemi oldukça basit ve hızlı bir işlemdir. Yapabilmek için öncelikle mağaza kısmına ulaşılması gerekilmektedir. Mağaza kısmın da ise önce sisteme, sistemden sonra mağazalara, mağazalardan sonra varsayılan mağaza sekmesine girilmesi gerekilmektedir. Bu sekme ile mağaza ayarları kolay ve hızlı bir şekil de ayarlanabilmektedir. Mağazaların genel sekmesi bulunmaktadır. Mağazaların genel sekmesin de ise meta açıklaması ve meta kelimeleri yer almaktadır.

Opencart Sipariş Maili Gelmiyor

Opencart sipariş maili gelmiyor sorunu çok fazla olmasa da nadiren karşılaşılmak da olunan sorunlardan biridir. Bu sorunun çözümü için de gelen sipariş panelinin düşmüş olduğu dosyanın açılması ve içindeki bilgilerin kontrol edilmesi gerekilmektedir. Sipariş içerisin de yer almak da olan bilgiler kontrol edilip doğru bir şekil de girilmelidir. Bilgiler girildikten sonra sorun çözüme kavuşmuş olacaktır.

Yorum gönder