×

Windows 10 Yükleme Hatası Sorunları ve Çözümleri

Windows 10 Yükleme Hatası Sorunları ve Çözümleri

Windows 10 Yükleme Hatası Sorunları ve Çözümleri

Microsoft tarafından geliştirilmiş olan işletim sistemine Windows 10 adı verilmektedir. Windows serisinin en son sürümü 10 olarak bilinmektedir. Windows 10 sürümün de birçok yeni özellik bulunmaktadır. Ayrıca 10 sürümün de 8 sürümünde ki özelliklerin geliştirilmiş halleri de bulunmaktadır. Şikâyet edilmek de olunan birçok uygulama ve özellikler de değişikler yapılmıştır. Genel olarak şikâyet edilmek de olunan uygulamalardan biri ise başlat menüsü olarak bilinmektedir. Windows 10 sürümünde ise özellikle başlat menüsüne dikkat edilerek yenilenmiş olan bir sürümdür. Windows 10 sürümü 2015 yılın da geliştirilmiş olan bir sürümdür. Piyasaya çıkışı ise 29 Temmuz 2015 yılı olarak bilinmektedir. Windows 10 işletim sistemi birçok platform da yer almak da olan bir sürümdür. Ayrıca cihazlarda ki sürümler windows 10 sürümüne yükseltildiği zaman uygulamalar çok iyi bir şekil de çalışmaya başlamaktadır. Ayrıca windows 10 sürümü birçok veri ve grafik gibi işlemleri yapabildiği için birçok iş alanın da kullanılması tercih edilmektedir. Windows 10 Yükleme Hatası Sorunları ve Çözümleri;

Windows 10 Yükleme Hatası Sorunları ve Çözümleri

Windows 10 sürümü çok iyi bir sürüm olduğu gibi, windows 10`a yükseltme yükleme hataları bulunmaktadır. Cihazlar windows 10’a yükseltilirken ya da yüklenirken hatalar verebilmektedir. Bu hatalar birçok nedenleri olabilmektedir. Bu hataların ise kolay bir şekil de çözümleri bulunmaktadır. Bu hatalar genel olarak belge yükleme zamanların da meydana gelmektedir. Nedenleri ise hatalı bir şekil de bazı işlemler yapılıyor olmasıdır. Bu işlemlerin kısa bir süre de düzeltilip, çözüme kavuşturulması gerekilmektedir. Düzeltilmez ise cihazın işlemin sistemlerine bazı zararları olmaktadır.

Windows 10 sürümün de bulunan hatalardan biri olan yükseltme sorunu için bir hata kodu aramadan önce genel düzeltmeler seçeneğin de listelenmek de olan ipuçlarının denenilmesi gerekilmektedir. Bu çözüm yolu olmaz ise bazı farklı çözüm yolları bulunmaktadır. Bunlardan ilki ise cihaz temizliği yapmaktır. Cihaz da yeterli alan olmadığı zamanlar da cihaz koruma olarak bu hatayı vermektedir. Bu yüzden depolamanın kontrol edilmesi gerekilmektedir. Depolama da bir sorun bulunmuyor ise, windows update çalıştırmayı denenmelidir. Bu durum yükseltme hatasına bir çözüm olacaktır.

Windows 10 Dosya İndirme Sorunu

Birçok kişi dosyalarını internet üzerinden indirmektedir. Fakat bu durum tavsiye edilmemek de olunan durumlardan biridir. Windows 10 sürümü ise bazı durumlar da dosya indirme hatası vermektedir. Bu sorunun internet üzerin de bulunmak da olunan tehlikeli kaynaklar olduğu düşünülmektedir. Ama tam nedeni bilinmemektedir. Fakat geçici de olsa çözümü bulunmaktadır. Bu yollar birçok şeklindedir. Bunlardan ilki, indirilmek istenilen programın dışın da cihaza bir şey indirilmiyor olmasıdır. Cihaz iki dosyayı aynı anda indiremediği için hata verebiliyor olabilmektedir. Bu yüzden bu durumun kontrol edilmesi gerekilmektedir. Ayrıca internet verilerinin ve bilgisayar önbelleğinin temizlenmesi gerekmektedir. Bu durum da bilgisayarın daha az hata vermesine yardımcı olacaktır.

Windows 10 Kurulumda Hata Veriyor

Windows 10 sürümün de birçok yenilik ve geliştirme yapıldığı bilinmektedir. Kullanıcıların windows 10`u kullanabilmesi için öncellikle Windows 10 kurulumu yapmaları gerekmektedir. Fakat bu sürüm kurulum aşamasın da hata verebilmektedir. Bilgisayar kurulumu tamamlanmadığı zamanlar da ise bilgisayarlar da güncelleme, sıfırlama gibi işlemler yapılamamaktadır. Bu yüzden bu hatanın en kısa süre de çözülmesi gerekmektedir. Gecikildiği zamanlar da ise bilgisayara zarar verebilmektedir. Bu hatanın kolay bir şekil de olan çözümlerinden biri ise, Microsoft sitesinden indirilen windows gezgini ile setup yapmaktır. Bu çözüm bilgisayarda ki kurulum hatasını çözüme kavuşturmaya yardımcı olacaktır.

Yorum gönder